
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) *♥*Chlebové bagety *♥*[ recept č. 53285 zo dňa 13.4.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY *******predkvasené cesto: 1 šálka bielej múky, 5 g droždia, 200 ml vlažnej vody,******** cesto: 2 šálky múky T650, 125 ml cmaru, 2 PL oliv. oleja, 125 ml vlažnej vody, 2 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 5 g droždia, 3 PL ražného kvásku *****ďalej: sušená cibuľa, drvené chilli trocha oleja na pomastenie formy POSTUP PRÍPRAVY ***Večer pripravíme predkvasenú časť cesta - suroviny zmiešame v mise, prikryjeme a necháme na linke do ďalšieho dňa - 12 hodín. ***Na druhý deň zmiešame suroviny na cesto a pridáme aj predkvasené cesto. Dobre premiešame a premiestnime ho do DP (resp. do nádoby pekárne) a navolíme program CESTO. Necháme ho znova miesiť, v prípade, že treba, korigujeme hmotu prisypaním múky alebo podľa potreby (vieme, že to súvisí s múkou, ktorú máme). Ja som trocha múky pridala. Vypracované cesto bolo hladké, pružné. Necháme ho v DP pekne kysnúť. ***Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime zvrchu a párkrát ho preložíme a sformujeme do oválneho bochníka. Rozkrojíme ho pozdĺžne na 4 časti, z ktorých formujeme bagety. Hánkami alebo bokom dlane cesto roztlačíme do dĺžky i do šírky. Roztlačené preložíme na seba a sformujeme bagetu, ktorú vložíme do pomastenej bagetovej formy. ***Formu s bagetami prikryjeme utierkou a necháme ešte aspoň hodinu kysnúť. (Ja som ju dala do rúry , ale zapla som ju na minimálnu teplotu - 40°C ) ***Bagety na povrchu trocha narežeme, mierne potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Hneď potom posprejujeme vnútrajšok rúry vodou a pečieme 5 minút. ***Opäť postriekame vnútrajšok rúry rozprašovačom a postriekame i bagety. Pečieme ďalej ešte 20 minút. Pred koncom pečenia ešte raz bagety posprejujeme. Keď sú pekné zlatisté, vyberieme ich a dáme chladnúť na mriežku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (15.4.2013, 18:27) |
Toto je krása ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |