. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové karbonátky "na prírodno" - RECEPT 45215

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640
.
mimibazar.sk/barborkadt
Oblasť: Detva
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2009
Naposledy: 5.6.2024 10:33 DNES
Aktualizácia: 11.9.2015 10:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 305
RODINNÉ FOTOGRAFIE 77
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 0

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Bravčové karbonátky "na prírodno"


[ recept č. 45215 zo dňa  ]


Bravčové karbonátky "na prírodno"


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1/2 kg mletého bravčového mäsa, rožky alebo chlieb, 2 - 3 vajíčka, 2 strúčky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, vegeta, 1 lyžica plnotučnej horčice, strúhanka, hladká múka, zeleninový bujón

POSTUP PRÍPRAVY

Pre všetkých ktorí milujú mleté mäsko ako ja a chcú vyskúšať niečo iné ako klasické vyprážané karbonátky. U nás v rodine je to veľmi obľúbený recept a takto pripravené mäsko veľmi chutí aj mojej dcérke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si fašírkovú masu a to tak, že zmiešame mleté mäsko, s nakrájanými rožkami alebo chlebíkom namočeným vo vode alebo mliečku a vyšmýkanými, spolu s cibuľou /môžete nakrájať alebo narajbať/, pretlačenými 2 strúčkami cesnaku, 1 PL horčice, vajíčkami, soľou a vegetou. Aby sa masa dala tvarovať na karbonátky zahustíme ju strúhankou podľa potreby.
Vytvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v hladkej múke.
Opražíme na oleji tak, aby sa vytvorila hrubá kvorka, ktorá je potrebná nato, aby sa nám karbonátky pri následnom dusení nerozpadli.
Asi takto :)
Vo výpeku ak nám olej veľmi nenahorel /ja som robila väčšie množstvo tak som olej vymenila/ opražíme 1 cibuľu.
K cibuľke vložíme karbonátky a zalejeme zeleninovým bujónom.
Dusíme na miernom ohni cca 30 minút. Ak je vývar slabý, dochutíme vegetou, prípadne dolejeme horúcou vodou.
Ako prílohu som robila varené zemiačky s rascou a maslom, ale hodia sa zemiaky na akýkoľvek spôsob, či už ako zemiaková kaša alebo opekané zemiaky.
V prípade potreby môžte omáčku zahustiť solamylom. Mäsko je makkučké, šťavnaté a vhodné aj pre detičky. Prajem dobrú chuť!!! Môj tip: Ak vám vyšlo z mäska veľa kúskov, ktoré nespotrebujete, môže ich vo forme opečených karbonátkov zamraziť. Potom ich stačí len odmraziť a podusiť na cibuľke podľa postupu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Nutelové rezy | Bravčové karbonátky "na prírodno" | Fašírková roláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
LUCIA F. (LUCINA3) ID 31852, mimibazar.sk/lucina3 (5.9.2014, 15:13)
(Y)super,dnes som varila a môžem len odporučiť (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (6.9.2014, 18:56)
som rada, že chutilo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (26.9.2013, 20:00)
Je to výborné jedlo. Už som varila podľa tohto receptu a môžem povedať len toľko, že to bolo výborné, iné ako klasické fašírky a fajné. Spapali sme všetci všetko. Vďaka za recpet. Budem opakovať. (Y) (F) (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (27.9.2013, 20:45)
Janka, veľmi ma teší vaša spokojnosť aj u nás je veľmi oblúbený, možno viac ako klasická faširka :)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.9.2013, 19:54)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tatiana T. (pjosa) ID 278553 (24.9.2013, 11:12)
(Y) tento recept je vyborny, u nas sa velmi osvedcil. Dakujeme
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (25.9.2013, 19:16)
to ma veľmi teší (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana L. (halasle) ID 19231 (9.9.2012, 17:28)
super receptik, dnes som ho robila na obed a karbonatky mäsove u nas sa moc nejedia, ale toto malo taky uspech, že aj deti, čo nam nechcu mäso, to jedli a všetko sa dnes dojedlo. mnam
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (14.9.2012, 16:23)
(Y) dakujem za komentárik, len teraz som si ho všimla, teší ma vaša spokojnosť a hlavne, že detičkám chutilo, pozdravujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dana b. (danabr) ID 64720 (17.2.2012, 8:48)
včera som ich robila a mali obrovsky uspech u mojho mužika,su naozaj skvele,ďakujem za recept,mam uložený.
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (17.2.2012, 11:49)
ja dakujem pekne za komentár, som rada, že vám chutilo |:o)
ODPOVEDAŤ
monika k. (monika-1402) ID 149074 (10.2.2012, 18:21)
(Y) (destnik) |:o) |:o)javascript :sm(´ |:o)´)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (13.1.2012, 22:01)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zuzkadorka) ID 108409, mimibazar.sk/zuzkadorka (13.1.2012, 20:25)
Ja väčšinou robím klasickú sekanú, ale toto bola príjemná zmena (Y) Chutilo celej rodine (hotdog) Ďakujeme za recept (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (13.1.2012, 22:26)
Zuzi dakujem za spatnu väzbu, som rada, ze som vas inspirovala a hlavne za vam chutilo. (L)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (9.1.2012, 15:30)
(Y)výborný tip (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna B. (anab7) ID 158684 (9.1.2012, 15:03)
určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína U. (kacena65) ID 86546 (7.1.2012, 14:27)
(Y) (Y) Výborný nápad, určite vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (7.1.2012, 18:05)
verím, že bude chutiť (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (7.1.2012, 6:36)
fajnové,budeme ich dnes papať (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (7.1.2012, 18:05)
(Y) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu