Katarína T. (studiokatja) ID 26305 |
|
mimibazar.sk/studiokatja |
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.11.2007 |
Naposledy: 2.5.2024 15:43 |
Aktualizácia: 2.5.2024 10:39 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK
[ recept č. 43109 zo dňa 3.10.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
NA CESTO:7 žĺtkov, 7PL práškového cukru, 7PL polohrubej múky, sneh zo 7 bielkov. 2x850ml broskyňový kompót KRÉM: 1L plnotučného mlieka, 2vanilkové pudingy, 7PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor. ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA: 500ml šľahačky POSYP: granko
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptík som dostala mailom, zaujal ma a tak som ho vyskúšala. Trošku som ho prispôsobila. Znásobila som pudingový krém a spravila som len bledé piškótové cesto, lebo som mala veľký plech. Ak sa robí do menšieho plechu, tak sa delí cesto tak, že sa zalejú broskyne prvou polovicu bledej piškóty a do zvyšnej polovice sa zamieša kakao, a potom sa vyleje aj tá a dá piecť. Ale poďme k postupu, ako som ho robila teraz ja:
Otvoríme si konzervy s broskyňami, zlejeme z nich štavu a broskyne nakrájame na hrubšie plátky. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a pokladieme ho broskyňovými plátkami.
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame. Nakoniec zľahka lyžicou vmiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 2O minút. Vyskúšame špajdlou, či je cesto upečené. Vychladnuté cesto otočíme, broskyne budú navrchu, a stiahneme papier .
Z mlieka, cukrov a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho trošku vychladnúť za občasného premiešania a natrieme na broskyne. Dáme vychladniť. Po vychladení si ušľaháme natuho šľahačku, natrieme na puding a posypeme grankom. Dáme odpočinúť do chladničky na noc.
Koláčik je výborný. Ľahký ako perinka, ovocie mu dodáva sviežosť a krém jemnosť. Naozaj sa oplatí vyskúšať !!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Potrebné prísady... |
|
...žĺtka s cukrom vymiešame do peny... |
|
..po lyžiciach pridávame múku a premiešame.-.. |
|
...z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k zmesi... |
|
...lyžicou sneh zapracujeme do cesta.. |
|
...broskyne si necháme odkvapkať, nakrájame na plátky. Na plech rozložíme papier na pečenie a naň pokladieme broskkyne... |
|
na broskyne vylejeme cesto a dáme piecť... |
|
po upečení ho necháme vychladnúť,.. |
|
...potom prevrátime broskyňami navrch a stiahneme papier... |
|
..uvaríme si puding... |
|
..natrieme na broskyne...dáme vychladiť... |
|
ušľaháme si šľahačku a navrstvíme na puding... |
|
šľahačku rozotrieme.. |
|
...posypeme grankom a dáme do chladničky na noc..... a tešíme sa..ak to nevydržíme, odkrojíme si aspoň kúsok, ja som tiež neodolala :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (13.4.2014, 6:20) |
Vcera som robila, je perfektny A velmi rychly. Urcite som nerobila naposledy. Dala som marhule a višne. Dakujem za super receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 30.4.2014, 10:06) |
Mirka, som rada, že chutil Pekný deň |
ODPOVEDAŤ |
Michaela G. (Mischel17) ID 143989 (8.10.2011, 15:11) |
Ja som ho akurat dorobila,len som tam este pridala detske okruhle piskoty,poukladala so ich na tie broskine a spravila som ten puding jahodovy,super je,dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.10.2011, 16:45) |
Miška som rada, že chutilo a improvizácia býva super človek sa tak zdokonaľuje a aj recepty dostávajú viacej rozmerov a chutí |
ODPOVEDAŤ |
Saša L. (Alexa61) ID 107270 (7.10.2011, 18:36) |
Prášok do pečiva tam nemá ísť? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 8.10.2011, 8:43) |
Saška, nie, bez prášku. Cesto je krásne nadýchané. Len sneh treba jemne vpracovať prevaľovaním, nie šľahaním je ako perinka |
ODPOVEDAŤ |
| | Saša L. (Alexa61) ID 107270 (7.10.2011, 22:45) |
ok, dakujem, zajtra peciem..... |
ODPOVEDAŤ |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 16:40) |
Asi som ho celý dovrzala - jablká až tak nevyskočili ako vaše broskyne a puding mám riedky, uvidím keď to celkom vychladne, možno ho budeme jesť lyžicou rovno z plechu, neviem či sa oplatí dať tam tu šľahačku. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 17:05) |
Miriam, puding treba uvariť hustý ale skúste ho dať aspoň na deň do chladničky. On sa umúdri |
ODPOVEDAŤ |
| | Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 17:33) |
robila som podľa popisu - liter mlieka, 2 pudingy. M. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 17:54) |
Áno, len ho musíš variť do husta uvidíš zajtra, nechaj ho v chlade a potom dokončíš |
ODPOVEDAŤ |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 9:40) |
Dobrý deň, môžem namiesto broskýň použiť jablká? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 12:53) |
Dobrý deň Miriam, určite, postrúhané by som dala alebo plátky na masle s cukrom. každý si môže podľa svojej chuti Budem rada, keď mi dáte vedieť, ako to dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.10.2011, 10:28) |
super koláčik, musím vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.10.2011, 16:49) |
Ivetka, ďakujem ja som si to tiež povedala, a stálo to za to |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (4.10.2011, 21:41) |
Mňam, ten musí byť lahodný!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.10.2011, 8:25) |
Ďakujem Darinka stál za pokus |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (4.10.2011, 20:45) |
vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (4.10.2011, 19:51) |
Katka je |
ODPOVEDAŤ |
František O. (ferino 59) ID 110959 (3.10.2011, 10:25) |
Katka super koláčik k tomu len . |
ODPOVEDAŤ |