končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK[ recept č. 43109 zo dňa 3.10.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY NA CESTO:7 žĺtkov, 7PL práškového cukru, 7PL polohrubej múky, sneh zo 7 bielkov. 2x850ml broskyňový kompót KRÉM: 1L plnotučného mlieka, 2vanilkové pudingy, 7PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor. ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA: 500ml šľahačky POSYP: granko POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík som dostala mailom, zaujal ma a tak som ho vyskúšala. Trošku som ho prispôsobila. Znásobila som pudingový krém a spravila som len bledé piškótové cesto, lebo som mala veľký plech. Ak sa robí do menšieho plechu, tak sa delí cesto tak, že sa zalejú broskyne prvou polovicu bledej piškóty a do zvyšnej polovice sa zamieša kakao, a potom sa vyleje aj tá a dá piecť. Ale poďme k postupu, ako som ho robila teraz ja: Otvoríme si konzervy s broskyňami, zlejeme z nich štavu a broskyne nakrájame na hrubšie plátky. Na plech rozprestrieme papier na pečenie a pokladieme ho broskyňovými plátkami. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame. Nakoniec zľahka lyžicou vmiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 2O minút. Vyskúšame špajdlou, či je cesto upečené. Vychladnuté cesto otočíme, broskyne budú navrchu, a stiahneme papier . Z mlieka, cukrov a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho trošku vychladnúť za občasného premiešania a natrieme na broskyne. Dáme vychladniť. Po vychladení si ušľaháme natuho šľahačku, natrieme na puding a posypeme grankom. Dáme odpočinúť do chladničky na noc. Koláčik je výborný. Ľahký ako perinka, ovocie mu dodáva sviežosť a krém jemnosť. Naozaj sa oplatí vyskúšať !! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Potrebné prísady... ...žĺtka s cukrom vymiešame do peny... ..po lyžiciach pridávame múku a premiešame.-.. ...z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k zmesi... ...lyžicou sneh zapracujeme do cesta.. ...broskyne si necháme odkvapkať, nakrájame na plátky. Na plech rozložíme papier na pečenie a naň pokladieme broskkyne... na broskyne vylejeme cesto a dáme piecť... po upečení ho necháme vychladnúť,.. ...potom prevrátime broskyňami navrch a stiahneme papier... ..uvaríme si puding... ..natrieme na broskyne...dáme vychladiť... ušľaháme si šľahačku a navrstvíme na puding... šľahačku rozotrieme.. ...posypeme grankom a dáme do chladničky na noc..... a tešíme sa..ak to nevydržíme, odkrojíme si aspoň kúsok, ja som tiež neodolala :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (13.4.2014, 6:20) |
Vcera som robila, je perfektny A velmi rychly. Urcite som nerobila naposledy. Dala som marhule a višne. Dakujem za super receptik |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 30.4.2014, 10:06) | ||
Mirka, som rada, že chutil Pekný deň | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela G. (Mischel17) ID 143989 (8.10.2011, 15:11) |
Ja som ho akurat dorobila,len som tam este pridala detske okruhle piskoty,poukladala so ich na tie broskine a spravila som ten puding jahodovy,super je,dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.10.2011, 16:45) | ||
Miška som rada, že chutilo a improvizácia býva super človek sa tak zdokonaľuje a aj recepty dostávajú viacej rozmerov a chutí | ||
ODPOVEDAŤ |
Saša L. (Alexa61) ID 107270 (7.10.2011, 18:36) |
Prášok do pečiva tam nemá ísť? |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 8.10.2011, 8:43) | ||
Saška, nie, bez prášku. Cesto je krásne nadýchané. Len sneh treba jemne vpracovať prevaľovaním, nie šľahaním je ako perinka | ||
ODPOVEDAŤ |
Saša L. (Alexa61) ID 107270 (7.10.2011, 22:45) | ||
ok, dakujem, zajtra peciem..... | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.10.2011, 11:34) | ||||
Daj vedieť KATKA | ||||
ODPOVEDAŤ |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 16:40) |
Asi som ho celý dovrzala - jablká až tak nevyskočili ako vaše broskyne a puding mám riedky, uvidím keď to celkom vychladne, možno ho budeme jesť lyžicou rovno z plechu, neviem či sa oplatí dať tam tu šľahačku. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 17:05) | ||
Miriam, puding treba uvariť hustý ale skúste ho dať aspoň na deň do chladničky. On sa umúdri |
||
ODPOVEDAŤ |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 17:33) | ||
robila som podľa popisu - liter mlieka, 2 pudingy. M. | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 17:54) | ||||
Áno, len ho musíš variť do husta uvidíš zajtra, nechaj ho v chlade a potom dokončíš | ||||
ODPOVEDAŤ |
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 9:40) |
Dobrý deň, môžem namiesto broskýň použiť jablká? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 12:53) | ||
Dobrý deň Miriam, určite, postrúhané by som dala alebo plátky na masle s cukrom. každý si môže podľa svojej chuti Budem rada, keď mi dáte vedieť, ako to dopadlo | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.10.2011, 10:28) | |
super koláčik, musím vyskúšať | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.10.2011, 16:49) | ||
Ivetka, ďakujem ja som si to tiež povedala, a stálo to za to | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (4.10.2011, 21:41) | |
Mňam, ten musí byť lahodný!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.10.2011, 8:25) | ||
Ďakujem Darinka stál za pokus | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (4.10.2011, 20:45) |
vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.10.2011, 21:18) | ||
Anka, stojí naozaj za to | ||
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (4.10.2011, 19:55) | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.10.2011, 20:14) | ||
Anka, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (4.10.2011, 19:51) | |
Katka je | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.10.2011, 20:15) | ||
Áno? chutil ? | ||
ODPOVEDAŤ |
František O. (ferino 59) ID 110959 (3.10.2011, 10:25) |
Katka super koláčik k tomu len . |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.10.2011, 10:46) | ||
Ďakujem áno ku | ||
ODPOVEDAŤ |