. .. .. .. .. .. .
. .

Sushi - RECEPT 2632

Zuzana M. (anaxamon) ID 18400
.
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.7.2007
Naposledy: 9.1.2024 18:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Sushi


[ recept č. 2632 zo dňa  ]


Sushi


POTREBNÉ PRÍSADY

surovinyjaponska ryza na sushi, Yaki Nori (riasy),wakame riasa, ryzovy ocot, surovy losos, surovy tuniak, surova maslova ryza (nemusia byt vsetky, staci tu ktoru zozeniete), avokado, nakladany dumbier, wasabi krem resp. wasabi v prasku, jarna cibulka, sojova omacka, najlepsie kikoman,bambusova podlozka na rolovanie, ostry noz, palicky

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime si vsetky potrebne ingrediencie
Uvarime si ryzu. Najidealnejsie v specialnom parnom hrnci. ak ho vsak nemame, tak si pripravime ryzu v klasickom hrnci. Ryzu nepremyvame zalejeme jeden a pol mnozstvom studenej vody, pridame wakame riasu. Na strednom ohni varime, kym sa nedodpari voda. Potom nechame 45 min az hodinu pod pokrievkou, neotvarat a nemiesat.
Ryzu premiestnime po hodinke v hrnci do nadoby zodpovedajucej dvojnasobku ryze aby sa nam dobre dala chladit. Zalejemu ju ryzovym octovym nalevom (Mizkan). Premiesame velmi opatrne aby sa nerozbila struktura ryze.
Ryzu chladime pomocou vejarika alebo provizorne plastovym vrchnacikom od nadobky, kym nedosiahne izbovu teplotu, nesmie byt studena.
A stale chladime
pripravime si ryby. Suroveho tuniaka, lososa a maslovu rybu si narezeme na pasiky cca 6x6mm hrube a dlhe cca v dlzke listu Yaki nori teda riasy, do ktorej budeme rybu balit.
Na bambusovu podlozku si pripravime riasu,ak sa nam zda ,ze je moc krehka,(lame sa), jemne potrieme (maslenickou) studenou vodou do ktorej sme pridali trosku ryzoveho octu.(znacka nie je rozhodujuca)
na riasy natlacime ryzu. Ak chceme robit maki , ryzu natlacime na riasu sposobom od seba 1cm od kraja riasy, z bokov 1 cm od kraja riasy a z "dolnej" casi riasy 7 cm. (podla obrazku)
na riasy natlacime ryzu. Ak chceme robit futomaki ryzu natlacime na riasu sposobom od seba 1cm od kraja riasy, z bokov 1 cm od kraja riasy a z "hornej" casti riasy 2 cm. (podla obrazku)
Na ryzu polozime pasik ryby
Rybu natrieme wasabi pastou ,ale jemne!!!
Pomocou bambusovej podlozky riasu s naplnou stacame a pevne pritlacame aby sa ryza spojila s rybou,aby sme vytlacili vsetok vzduch(so vzduchom by sa zle krajalo)
Stale stacame a snazime sa docielit pekny valcek
Takyto nejaky:-)
Este potrieme koniec riasy vodou s octom aby nam to cele drzalo pokope.
Tu je maki s maslovou rybou
A takto nam postupne pribudaju valceky:-)
A pribudaju. Tu su aj futomaki plnene rybou a avokadom. Je to neskutocne mnamkovske.
A ideme krajat na kolieska:-)
Treba na to velmi ostry noz ,namoceny vo vode(aby sa nelepil) , aby sa nam maki a futomaki neposkodili.
A krajame dalej.
Nakrajane maki a futomaky ukladame na lubovolny podnos
Pomaly sa nam tacka zaplna
A tacka jeplna skveleho sushi
Z prasku wasaby si podla navodu pripravime jemnu pastu...
Sojovu omacku Kikoman si zmiesame s wasabi podla nasej chuti, wasabi je vsak velmi ostre(s tepluou vodue este ostrejsie) hlavne to pripravene z prasku. (Prave japonske sushi sa konzumuje len s cistou sojovkou, ziadne miesanie s wasabi, ale treba si spravit podla seba a podla svojej chute)
Pripravime si palicky a uz nam nic nebrani v naplnani brusiek.
Takto si maki chytime palickami..
A takto dame do pusy:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bonbon v listkovom ceste | Sushi | Svadobne kuracie prsia >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
zuzana l. (šena) ID 153370 (8.2.2012, 20:59)
prosím a kde by som zohnala na sushy ingrediencie
ya obpoved dakujem (child1)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (1.3.2012, 13:56)
ahoj, na sushi ingrediencie najdes bud na nete v azijskych obchodoch (najdes cez google) alebo ak si z ba tak na bajkalskej za pumpu slovnaft je azijsky obchod a tam najdes uplne vsetko
ODPOVEDAŤ
Nada B. (sportovec) ID 106354 (8.2.2012, 21:47)
všetko na sushi kúpite v Tescu.... :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Peter D. (diffie) ID 191801 (8.11.2011, 13:04)
Velmi pekny recept. Robil som to doma velmi podobne, akurat rolovanie mi neslo az tak sikovne :) Nalev na ryzu som si vyrabal sam. http://www.kajman.net/recepty/ine-recepty/95-maki-sushi
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (24.11.2011, 12:51)
dakujem, zasluhy patria manzelovi :-)
ODPOVEDAŤ
zuzana s. (suziqu) ID 155756 (3.9.2010, 21:59)
prvy krat som nasla vytuzeny recept na sushi. (Y) mam ale dilemu,kde vsetky suroviny na to urcene mozem zakupit??? dakujem kocky
zuzana
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (4.9.2010, 13:31)
podla toho odkial si, ak si z ba a blizkeho okolia, je tu zopar obchodov s azijskymi ingredienciami. Takisto tesco a hypernova ma vacsinu z potrebnych ingrediencii. Ak ani jedno ani druhe, skus online nakup, myslim ze jeden sa vola asiafood.sk alebo nieco podobne
drzim paste nech sa sushi vydari :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (10.6.2010, 11:02)
uuuzasne!!! (clamp)
ODPOVEDAŤ
lenka k. (lennie31) ID 38785 (12.3.2008, 15:33)
Ahojte babulky, ja som nasla dobre navody na www.susi.sk... Aj fotky tam boli k tomu
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.2.2008, 12:25)
dnes som po dlhom case nahliadla do mimibazaru a bola som prijemne prekvapena kolko novych receptikov resp. sposobov priprav sushi od roznych mamiciek popribudalo (Y)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (26.11.2007, 16:30)
nie je to az take tazke a ked to budes robit pravidelne, ziskas rutinu (Y)
nehovoriac o tom, ze u nas sushi bar nie je :-) len ak u nas doma :-)
aj vcera som robila...mnam
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (sizana) ID 2289, mimibazar.sk/sizana (30.10.2007, 13:58)
Zuzi, si šikulka (Y) (Y) (Y) Vzeraá to (zajic) (zajic) (zajic) Ja toto jedlo milujem, ale nikto okrem mňa to nezje, takže sa doma s tým určite nebudem "babrať" ;-) Nejaký sushi bar to istí :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.10.2007, 10:21)
sushi bar je tiez fajn napad to je jasne, maju svoju atmosku :-) a dakujeme za pochvalu :-$
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Janca) ID 1787 (31.10.2007, 10:28)
no ale v suhsi bare tam necham vzdy vela koruniek, zjem 12 minikuskov a este by som si dalááááááá, preto je lepsie, ked mi ich urobi raz za cas manzel, lebo vtedy je toho velááá a v podstate len pre mna (zajic) (zajic) (zajic) (H)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Janca) ID 1787 (30.10.2007, 9:30)
Ja sushi stráááááášne ľubim (Y), tiež okrem manzela, ktorý zje tak dva kúsky nepoznám v rodine, ci medzi priatelmi niekoho, komu by to chutilo :-$, tak dva krat do roka mi ho urobí doma a raz za cas si ho dam v reštaurácii, ked som videla tieto fotky, tak mňááááááááááááááááááááááám (flower)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (29.10.2007, 22:51)
Je to uzasne Zuzka (clamp) (clamp) (clamp)... fakt nadhera... kazdy jeden obrazok som podrobne studovala, fantaaaazia (Y)... Este par otazociek - vsetky ingrendiencie si zakupila u nas? Kde dostanem napriklad tu maslovu rybu, v zivote som sa s tym nestretla. Receptik si kopcim, snad sa raz na nieco taketo odhodlam ;-)...
A tebe veeeelka vdaka za tolku exotiku (F) (ozaj, kto ta takto vyskolil?)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.10.2007, 9:07)
Vsetky ingrediencie su zo slovenska, okrem ryb. Tie su z rakuska ale lososa a tuniaka kupis v metre. Maslova ryba je urcity druh tresky, prezistim ako sa to vola po japonsky a ako po nemecky. V ba je par obchodov s azijskym a orientalnym jedlom napr aj online shop asiafood.sk a jeden obchod je niekde na bajkalskej len tam som nebola neviem kde presne to tam je.
No uprimne, to sushi som nevyrabala ja ale moj priatel :-)
ODPOVEDAŤ
Janka H. (Talim) ID 12293, mimibazar.sk/talim (29.10.2007, 22:38)
milujem suschi a maki (zajic) mnam mnam mnam (PL) chodime nan s priatelom 2x do roka.....hm, tento rok to uz mame za sebou (child12) a doma ho nemam komu robit, nikomu to nechuti :-S nechapem, taka dobrota (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.10.2007, 9:08)
u nas v tu sobotu bol brat so svagrinkou, nam to vsetkym velmi chuti :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (29.10.2007, 19:45)
Damy nech sa paci, sushi je kompletne :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (28.10.2007, 23:03)
Fotecky mam nafotene len bol perny vikend tak sa mi ich este nepodarilo nahodit, ale slubujem ze skoro budu :-)
ODPOVEDAŤ
Branislav S. (branos) ID 16930 (28.10.2007, 19:56)
Ja ke dsom robila prve sushi tiez som fotila (smich) taka to bola farebna nadhera a ako pise Daniela C. v kolektive mooooc oblubene. (@)kazda navsteva to vyzaduje, kazda s inou omackou (niektore su viac slansie, ine sladsie ako Sukiyaki, jo a bacha na morske riasy vyrabaju vela druhov, ale iba jeden je jedly ) a je to boooohovky dobre, to mozem aj ked uz nemozem nist!!! (cigo)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (28.10.2007, 13:13)
Jasne, ze nafot... ja sa priznavam, ze to doma robievam casto... v kolektive je to oblubene jedlo :-) ale robievam zvycajne len tzv vegetarianske... bez masa, alebo s krabimi tycinkami... necham sa inspirovat a po vianociach Vam to oplatim, necham sa zaskolit svojim japanies svagrom :-) mnam... uz teraz mam chut, asi to tiez urobime ako lahku veceru, ozaj skusala si s omeletou? je tiez super
min. tyzden som vsetko na pripravu sushi videla v tesco... ajk by niekto zhanal, lebo tak po castiach maju v lidl, hypernove, v zdravej vyzive ... ale v tesco mali aj tzv. startovacie balicky, kde boli rozne ingrediencie a palicky s bambus. podlozkami...
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (27.10.2007, 13:12)
Urcite fotit!!! Ja som to doma nerobila este ale inak susi zboznujem, a prave sme sa vratili z obeda v japonskej restauracii, som sa neskutocne objedla a mierne pripila od slivkoveho vina, mnaaaaaaaaaaaam a na zdravie. (radost) Ak to nebude prilis zlozite, urcite skusim pripravit aj doma ^o)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (Dancúľ) ID 8958, mimibazar.sk/dancul (28.10.2007, 18:00)
Vobec to nie je zlozite, len sa netreba bat... a ked vies ako to ma chutit, kde je chyba?... (H)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (sizana) ID 2289, mimibazar.sk/sizana (26.10.2007, 22:42)
Zuzi nefoť, ale rovno nám posielaj hotové (Y) (Y) (Y) (Y) Ja si prosím avokádové a dobre namočiť vo wasabi :-D :-D :-D ďakujem (L) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (27.10.2007, 18:56)
Zuzka ty sa vyznáš a to je dobrý nápad a rovno prvou triedou (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (27.10.2007, 12:05)
a kde byvas aby som mohla poslat po holubovi??? (skolak)
ODPOVEDAŤ
Maja S. (Maja454) ID 19163 (26.10.2007, 21:30)
rada vyskúšam zbožnujem, ryby a dary mora
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (brouk) ID 18788 (26.10.2007, 21:28)
jasnééééééééééééééééé (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (26.10.2007, 21:19)
Anoooo, prosíme si receptík a aj postup...už dlho plánujeme s manželom okoštovať to (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu