. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii - RECEPT 18687

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii


[ recept č. 18687 zo dňa  ]


*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy)

POSTUP PRÍPRAVY

Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia.
Ale inak postup je podľa receptu .


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kuracie prsia nakrájame na kocky a posypeme zmesou korenia, pridáme niekoľko PL oliv. oleja, dobre premiešame a zakryté uschováme do chladničky. Penne dáme variť do osolenej vody a pridáme 1 PL oleja. (Toto som nefotila). Uvaríme ich al dente.
Pripravíme si umytú zeleninu a šampiňóny.
Baklažán pokrájame na kocky, osolíme ho a necháme postáť 20 - 30 minút, aby sa zbavil horkosti.
Pokrájame papriku a šampiňóny
Nakrájame cibuľu, dáme ju restovať na malom množstve oleja. Pridáme k nej namarinované kuracie kocky, šampiňóny a orestujeme.
Medzitým opláchneme baklažánové kocky a necháme na sitku odkvapkať.
Pridáme odkvapkaný baklažán, na kúsky pokrájanú papriku, posolíme, môžeme pridať ešte mčk alebo grilovacie korenie, prikryjeme a chvíľu dusíme. Celé to trvá len chvíľu (cca 15 min), lebo namarinované mäsko zmäkne veľmi rýchlo.
Zmiešame smotany + múku, trocha zriedime mliekom a prilejeme k mäsu a zelenine.
Pomiešame, povaríme a dľa potreby ešte zriedime mliekom, prisolíme, dochutíme ešte obľúbeným korením a odstavíme. Pridáme cca 1 čL cukru a citrónovú šťavu.
Jedlo sa má posypať paradajkami pokrájanými na kocky. Mne krájal paradajky manžel a šupol ich do omáčky (iniciatívec a vtedy mi určite odložil aj olivy do chladničky...vŕŕ :-D ) Na tanieri porcie ozdobíme pokrájanou šunkou, paradajkami a olivou. Určite neublíži ani bazalka, ale ja som nemala. Ešte som mala podotknúť, že šunka by mala byť parmská, ale ja som nemala. Tak som dala takú, čo kúpil manžel...volá sa že Angelika.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Sušené paradajky*♥* | *♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii | *♥*Pangasius kocky á la Mexicorn*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (30.11.2009, 18:21)
hmmmmmmmmmmmmmmmmm (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.12.2009, 15:35)
;-) ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (Tibihanka) ID 118448 (20.10.2009, 13:44)
Bože to vyzerá superne toto musím spraviť
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.10.2009, 11:02)
:-) Áno, je to chutné a navyše celkom rýchle :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (7.10.2009, 22:03)
super vyzerajúca bašta, hneď by som si veru dala (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2009, 16:13)
Evi, je to taká rýchlovka...za pol hodiny hotovka . Maximálne teda za 35 minút, ak sa ti aj dáke malé dieťa moce popod nohy, alebo keď manželík pomáha ;-) ;-) ;-) Ale mäsko som mala naložené od predch. dňa :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (7.10.2009, 21:37)
hmmmm, Kristínka veeeľmi zaujímavý receptík (Y) (Y) - uvažujem nad dooperovaním ďalšieho žalúdka prípadne aspoň dvoch *-) *-) - ja akosi absolútne nestíham variť - a ešte aj všetko zjesť . ;-) ;-) veď to musí chutiť fantasticky (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2009, 16:23)
Martinka,ale viac mi to chutilo až na ďalší deň, lebo nám z toho ostalo. Nejako sa viac tie chute prepojili. Alebo v reštike to bolo super...aj tá parmská šunka urobí svoje (Y) Inak recept je to úplne nenáročný.
Ja tiež nestíham variť všetky tie mňaminy, čo tu vídavam, ale čo už narobíme, veď ako vravíš, žalúdok máme len jeden a na Alfa sa nechceme podobať, nie? :-D
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu