Dana K. (helldana) ID 94605 |
|
Oblasť: Sliač |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.5.2009 |
Naposledy: 29.1.2017 7:14 |
Aktualizácia: 3.5.2009 18:15 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Maďarský krémeš
[ recept č. 13725 zo dňa 3.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
8 bielkov, 300 g práškového cukru, 300 g mletých orechov, 1 PL jemnej strúhanky, 1 žltok
Krém:8 žĺtkov, 400 ml mlieka, 5 PL hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g masla, 2 balíčky vanilkového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme žltok, po častiach pridávame práškový cukor, orechy a strúhanku. Cesto rozotrieme na plech, vyložený papierom a upečieme v teplej rúre. Po vychladnutí natrieme krémom. Krém: Z mlieka, žĺtkov, múky a cukru uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme do vychladnutej kaše. Polejeme čokoládovou polevou. |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (12.8.2011, 7:38) |
Mňam-mňam orechové piškóty sú SUPER a prudko Mňa by zaujímalo, či upečenú piškótu treba prekrojiť pozdĺžne na polovicu a tak spojiť krémom, alebo upiecť dve. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 21:00) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (4.5.2009, 7:06) |
tento koláčik som už dávno nerobila. Je len plnku som robievala trošku ináč. Žĺtka som šľahala s cukrom nad parou bez mlieka |
ODPOVEDAŤ |