Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Lahodný krémeš
[ recept č. 15193 zo dňa 14.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 bal. lístkového cesta...............Krém: 1l mlieka, 200g práškového cukru, 4 žltka , 5 PL hrubej múky, 1 Zlatý klas, kyslá smotana...................Pena: 4 bielka , 250g kryštálového cukru, 1 čl citronovej šťavy, alebo octu
POSTUP PRÍPRAVY
Taký jednoduchý a rýchly akých je tu už viac druhov, ale popri tých nových sa na klasiku zabúda, takže len tak pre oprášenie starých dobrých receptov..............
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
lístkové cesto rozdeliť na dve časti, každú zvlášť vyvaľkať , preložiť na rub plechu a upiecť, plech netreba mastiť, cesto je dosť mastné |
![]() |
v mlieku rozhabarkujeme, múku, zlatý klas, cukor a žltka a uvaríme hustú kašu |
![]() |
medzitým sa nám upečú cestá |
![]() |
uvarená kaša, ktorú za občasného miešania shladíme |
![]() |
do trochu schladenej kaše pridáme po tyžiciach kyslú smotanu |
![]() |
postupne vmiešame celú smotanu |
![]() |
pripravená kaša na natieranie |
![]() |
kašu kydneme na jeden plát a rovno rozotrieme |
![]() |
asi takto |
![]() |
najprv si dáme variť vodu do hrnca a začneme šľahať bielka, do ktorých pridáme štipku soli |
![]() |
keď sú bileka dostatočne vyšľahané, pridáme cukor a ešte chviľu šľaháme mimo pary, len kým sa nám zmeiša sukor s bielkami, stiahneme plameň pod vodou, tá nesmie vrieť a položíme misu s bielkami nad paru a šľaháme ďalej 5-10 minút |
![]() |
po 5 minútach si môžme urobiť skúšku, či nám ostane stáť špička z peny, ak éno máme vyšľahané, druhý spôsom ako zistiť, či jepena dostatočne tuhá, je, že je pri šľahaní ciťiť, že sa cukor začína na spodku misky prichytávať |
![]() |
a teraz je ten správny čas pridať citron, alebo ocot, ešte prešľaháme a dáme penu z pary dole |
![]() |
penu natrieme na vychladnutú pudingovú kašu, mňa tlačil čas a dala som na nie celkom studenú, tak sa mi pena začala trochu rozpúšťať, takže ju už nemám na fotke tak krásne vysokú, tej peny je inak dosť |
![]() |
na penu dáme ruhý plát dopredu najrájeného lístkového cesta |
![]() |
polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť, najlepšie v chadničke cez noc |
![]() |
ráno vyberieme z chladničky a degustujeme, neviem čo mám s foťákom, ale urobila som asi 40 fotiek a všetky sú nejaké rozmazané |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Slava K. (mravvcek) ID 12166, mimibazar.sk/mravvcek (31.3.2013, 15:50) |
akurat som ho dorobila a je v chladnicke,ale zda sa mi,ze sneh sa topi steka a pritom bol tuhy aj spicka mi stala na prste,snad ztuhne nejako  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Z. (motylik1000) ID 82754 (19.6.2010, 12:16) |
prave sa chladi vyzera fantasticky..... uz sa nan tesime  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.6.2010, 20:54) |
teší ma že si si vybrala z toľkých skvelých receptov práve ten môj dúfam, že ste si pochutnali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Oľga Ť. (lilinka1117) ID 102096 (9.3.2010, 16:39) |
vyskúšala som a musím uznať je fatastickýýýýý.... všetci sa len tak premľaskúvali....Ďakujem za skvelí receptík....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (10.1.2010, 18:16) |
Takto presne robieva moja babička krémešku Veru vyskúšam...ja robievam z medových plátov, ale táto mi veru vždy tiež veľmi chutila... Ďakujem za pripomenutie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (10.1.2010, 18:13) |
na kremes som davala trochu inu plnku ,tato vyzera byt ovela lepsia ,takze vyskusame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (12.11.2009, 8:44) |
Vyzerá krásne, chystam sa ho urobit ale chcela by som vediet, ci sa ten vrchy plat kraja na kocky este ked je horuci? Bojim sa aby sa mi ten plat nerozpadol ked ho budem krajat Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 9:48) |
Ahoj Lili, tuším odpovedám neskoro, ale ja cesto najprv upečiem, nechám vychladnúť a až potom krájam, no a nakrájané potom pekne vedľa seba ukladám na vrch koláča a neboj sa určite sa ti nerozpadne ono sa to cesto bude trošinku trúsiť, ale to vôbec nevadí, veď je to lístkové cesto, ale aj tak ti ostanú pekné štvorce , držím palce potom sa pochváľ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | beata l. (kjhgf) ID 118277 (12.11.2009, 9:13) |
ja vrchné cesto krájam po upečení a vychladnutí, myslím, že nakrájané pred pečením by sa mohlo deformovať a nemalo by tak pravidelný tvar.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 9:48) |
Beatka, ďakujem a plne s tebou súhlasím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (12.11.2009, 8:59) |
Kremesik vyzera na zahryznutie... Lili, cesto by sa malo nakrajat este pred pecenim:o) Teda aspon ja to tak robim. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia P. (luculiiik) ID 69194 (26.6.2009, 12:08) |
Mňamky, vyzerá famózne. Už som vybrala lístkové cesto z mrazáku. Moje chuťové bunky sú už netrpezlivé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (21.6.2009, 19:46) |
ja som ho dnes robila ale nemala som ho taky pekny ako je ten tvoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena t. (ajat) ID 26909 (21.6.2009, 12:53) |
F A N T A S T I C K Ý Evka, včera som ho spravila, už je skoro po ňom... Ďakujem za super recept, určite som ho nerobila naposledy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea S. (judama) ID 32160 (14.6.2009, 23:32) |
perfiš môžem sa opýtať, tie vopred nakrájané kúsky, dávate na plnku po jednom? a čokoládu natierate na každú kocku zvlásť, áno? napr. husacím brkom?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:31) |
Andrejka, áno, najprv si ich na doske nakrojím, potom ako pexeso poskladám vedľa seba, aby pasovali a potom som silikonovou mašľovačkou ponatierala čokoládou, išlo to raz dva, akoby si natierala plát v celku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:29) |
už nie jeeeeeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (14.6.2009, 18:50) |
dakujem z arecept, moj muz stale reklamuje ze ci neupciem kremes-klasickyy a hla tu je aj s postupom.... dik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:29) |
tak hor sa do pečenia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.6.2009, 18:28) |
mňááááám krásny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:28) |
ďakujeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.6.2009, 15:29) |
Evka, takéto chute mi robíš, hneď by som sa A ja nič nevidím, sú perfektné a super postup, ako vždy Sa pozri na môj tvarohový perník, tam sú machule, mohla som ja čistiť obrazovku, že kto ju tak zacapkal, no ale chyba bola niekde inde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:27) |
si zlatá, dík za povzbudenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (14.6.2009, 12:22) |
Evi, ten je k zakusnutiu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:26) |
už len bol Lucka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2009, 12:11) |
Evi, mňami, aj ja robievam tento domáci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.6.2009, 10:45) |
bože to je fajnotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.6.2009, 10:21) |
Draha, tak co mi to tu robis? Hned poranu a taketo dobrotky? Mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.6.2009, 10:28) |
si predstav, že ja som mala miesto raňajok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.6.2009, 11:30) |
To nemyslis vazne ? A co tvoja DDD? Ze sa nehanbis a hned takto zrana zhresis!!!!!!!!!!! Hanba ti draha  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |