. .. .. .. .. .. .
. .

Lahodný krémeš - RECEPT 15193

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Lahodný krémeš


[ recept č. 15193 zo dňa  ]


Lahodný krémeš


POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. lístkového cesta...............Krém: 1l mlieka, 200g práškového cukru, 4 žltka , 5 PL hrubej múky, 1 Zlatý klas, kyslá smotana...................Pena: 4 bielka , 250g kryštálového cukru, 1 čl citronovej šťavy, alebo octu

POSTUP PRÍPRAVY

Taký jednoduchý a rýchly akých je tu už viac druhov, ale popri tých nových sa na klasiku zabúda, takže len tak pre oprášenie starých dobrých receptov..............

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

lístkové cesto rozdeliť na dve časti, každú zvlášť vyvaľkať , preložiť na rub plechu a upiecť, plech netreba mastiť, cesto je dosť mastné
v mlieku rozhabarkujeme, múku, zlatý klas, cukor a žltka a uvaríme hustú kašu
medzitým sa nám upečú cestá
uvarená kaša, ktorú za občasného miešania shladíme
do trochu schladenej kaše pridáme po tyžiciach kyslú smotanu
postupne vmiešame celú smotanu
pripravená kaša na natieranie
kašu kydneme na jeden plát a rovno rozotrieme
asi takto
najprv si dáme variť vodu do hrnca a začneme šľahať bielka, do ktorých pridáme štipku soli
keď sú bileka dostatočne vyšľahané, pridáme cukor a ešte chviľu šľaháme mimo pary, len kým sa nám zmeiša sukor s bielkami, stiahneme plameň pod vodou, tá nesmie vrieť a položíme misu s bielkami nad paru a šľaháme ďalej 5-10 minút
po 5 minútach si môžme urobiť skúšku, či nám ostane stáť špička z peny, ak éno máme vyšľahané, druhý spôsom ako zistiť, či jepena dostatočne tuhá, je, že je pri šľahaní ciťiť, že sa cukor začína na spodku misky prichytávať
a teraz je ten správny čas pridať citron, alebo ocot, ešte prešľaháme a dáme penu z pary dole
penu natrieme na vychladnutú pudingovú kašu, mňa tlačil čas a dala som na nie celkom studenú, tak sa mi pena začala trochu rozpúšťať, takže ju už nemám na fotke tak krásne vysokú, tej peny je inak dosť
na penu dáme ruhý plát dopredu najrájeného lístkového cesta
polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť, najlepšie v chadničke cez noc
ráno vyberieme z chladničky a degustujeme, neviem čo mám s foťákom, ale urobila som asi 40 fotiek a všetky sú nejaké rozmazané


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Koktail FANTÁZIA | Lahodný krémeš | Jahodové CALIPO alebo domáci jahodový nanuk >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Slava K. (mravvcek) ID 12166, mimibazar.sk/mravvcek (31.3.2013, 15:50)
akurat som ho dorobila (Y) (Y) (Y) (Y) a je v chladnicke,ale zda sa mi,ze sneh sa topi :-( steka a pritom bol tuhy aj spicka mi stala na prste,snad ztuhne nejako ,-)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (12.1.2012, 0:51)
(Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (motylik1000) ID 82754 (19.6.2010, 12:16)
prave sa chladi :-) vyzera fantasticky..... (child1) uz sa nan tesime (pl) (radost)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.6.2010, 20:54)
teší ma že si si vybrala z toľkých skvelých receptov práve ten môj (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) dúfam, že ste si pochutnali (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Oľga Ť. (lilinka1117) ID 102096 (9.3.2010, 16:39)
vyskúšala som a musím uznať je fatastickýýýýý.... všetci sa len tak premľaskúvali....Ďakujem za skvelí receptík.... (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (10.1.2010, 18:16)
Takto presne robieva moja babička krémešku |:o) |:o)
Veru vyskúšam...ja robievam z medových plátov, ale táto mi veru vždy tiež veľmi chutila...
Ďakujem za pripomenutie (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (10.1.2010, 18:13)
na kremes som davala trochu inu plnku ,tato vyzera byt ovela lepsia ,takze vyskusame (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (12.11.2009, 8:44)
Vyzerá krásne, chystam sa ho urobit ale chcela by som vediet, ci sa ten vrchy plat kraja na kocky este ked je horuci? Bojim sa aby sa mi ten plat nerozpadol ked ho budem krajat ;-)

Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 9:48)
Ahoj Lili, tuším odpovedám neskoro, ale ja cesto najprv upečiem, nechám vychladnúť a až potom krájam, no a nakrájané potom pekne vedľa seba ukladám na vrch koláča (Y) (Y) (Y) (Y) a neboj sa určite sa ti nerozpadne ono sa to cesto bude trošinku trúsiť, ale to vôbec nevadí, veď je to lístkové cesto, ale aj tak ti ostanú pekné štvorce , držím palce potom sa pochváľ (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (12.11.2009, 9:13)
ja vrchné cesto krájam po upečení a vychladnutí, myslím, že nakrájané pred pečením by sa mohlo deformovať a nemalo by tak pravidelný tvar. :-$
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.11.2009, 9:48)
Beatka, ďakujem a plne s tebou súhlasím (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (12.11.2009, 8:59)
Kremesik vyzera na zahryznutie...
Lili, cesto by sa malo nakrajat este pred pecenim:o) Teda aspon ja to tak robim.
ODPOVEDAŤ
Lucia P. (luculiiik) ID 69194 (26.6.2009, 12:08)
Mňamky, vyzerá famózne. (clamp) Už som vybrala lístkové cesto z mrazáku. :-) Moje chuťové bunky sú už netrpezlivé. ;-)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (21.6.2009, 19:46)
ja som ho dnes robila ale nemala som ho taky pekny ako je ten tvoj :-(
ODPOVEDAŤ
alena t. (ajat) ID 26909 (21.6.2009, 12:53)
F A N T A S T I C K Ý (Y) (Y) (Y) (Y) Evka, včera som ho spravila, už je skoro po ňom... *-) Ďakujem za super recept, určite som ho nerobila naposledy (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (judama) ID 32160 (14.6.2009, 23:32)
perfiš |:o)
môžem sa opýtať, tie vopred nakrájané kúsky, dávate na plnku po jednom? *-)
a čokoládu natierate na každú kocku zvlásť, áno? napr. husacím brkom? :^)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:31)
Andrejka, áno, najprv si ich na doske nakrojím, potom ako pexeso poskladám vedľa seba, aby pasovali a potom som silikonovou mašľovačkou ponatierala čokoládou, išlo to raz dva, akoby si natierala plát v celku (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (14.6.2009, 20:20)
mňamkyyyyyyyyyy (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:29)
už nie jeeeeeeeeeee (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (14.6.2009, 18:50)
(Y) (Y) (Y) (Y) dakujem z arecept, moj muz stale reklamuje ze ci neupciem kremes-klasickyy :-) :-) :-) :-) a hla tu je aj s postupom.... ;-) ;-) (L) dik
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:29)
tak hor sa do pečenia (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (14.6.2009, 18:43)
vyzerá úplne ukážkovo (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:28)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.6.2009, 18:28)
mňááááám (Y) (Y) (Y)krásny (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:28)
ďakujeeeeeeeeem (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.6.2009, 15:29)
(clamp) (clamp) (clamp) Evka, takéto chute mi robíš, hneď by som sa (zajic) A ja nič nevidím, (P) sú perfektné a super postup, ako vždy (clamp) (clamp) (clamp) Sa pozri na môj tvarohový perník, tam sú machule, mohla som ja čistiť obrazovku, že kto ju tak zacapkal, no ale chyba bola niekde inde ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:27)
si zlatá, dík za povzbudenie (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (14.6.2009, 12:22)
Evi, ten je k zakusnutiu (zajic) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:26)
už len bol Lucka (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2009, 12:11)
Evi, mňami, aj ja robievam tento domáci |:o)

(zajic) (zajic) (zajic) (zajic)

(L) (L) (L) (L)
(L) (L) (L) (L) (L)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:26)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.6.2009, 10:45)
bože to je fajnotka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.6.2009, 20:25)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.6.2009, 10:21)
Draha, tak co mi to tu robis? Hned poranu a taketo dobrotky? Mnam (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.6.2009, 10:28)
si predstav, že ja som mala miesto raňajok ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.6.2009, 11:30)
To nemyslis vazne ? A co tvoja DDD? Ze sa nehanbis a hned takto zrana zhresis!!!!!!!!!!! Hanba ti draha :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu