. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Zapekaný baklažán*♥* - RECEPT 13530

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


*♥*Zapekaný baklažán*♥*


[ recept č. 13530 zo dňa  ]


*♥*Zapekaný baklažán*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom.
Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly.
Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

kolieska baklažánov uložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme olivovým olejom, posypeme mčk (a vegetou)
naukladáme cesnakové plátky, paradajky a mozzarellu
posypeme nakrájanou bazalkou
pečieme cca 30 - 40 min (160°C)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Domáce rožky*♥* | *♥*Zapekaný baklažán*♥* | *♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
maria H. (Majusik) ID 42132 (19.8.2011, 22:31)
Je to baklazan neni to cukina???
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.8.2011, 23:16)
Je to baklažán... :-) Cukinu mám v receptoch, ale trocha inak... treba pozrieť :-$ http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41661&user=32120 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41733&user=32120
ODPOVEDAŤ
Natália J. (natalustek) ID 52647, mimibazar.sk/natalustek (10.8.2010, 0:10)
vyborny recept (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2010, 11:29)
Natalka, teším sa, že chutilo (radost) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (25.5.2010, 0:14)
no toto vyzerá fajn, baklažán som ešte nejedla, tak musím niekedy vyskúšať. Len neviem, že či môžem dať na plech surové zemiaky, na to baklažán a ostatné, či sa to stihne upiecť, alebo už zemiaky trochu upiecť dopredu a potom tam pridať baklažán na plech
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2010, 11:21)
Katka, ja to robievam s predpečenými (dá sa robiť aj s predvarenými) zemiakmi. Len nezabudni ten baklažán posoliť a nechať postáť. Z toho sa vylúči taká horká šťava, ktorú potom opláchneš alebo utrieš. Inak by bol horký. A je to dobrota. Tak držím palce (Y) a potom napíš, ako chutilo :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.6.2009, 17:30)
Ale toto je tiež mňamka :-D Veď zistíte, keď to urobíte. Alebo ste už robili? :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.5.2009, 15:30)
Mňamky...... (Y) (Y) (Y) Teraz už len zeleninku. ;-) Mali sme samé oslavy a prejedali sa. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu