Elena M. (Eyka) ID 32399 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov)
Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioška
[ recept č. 11175 zo dňa 14.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška.
A tu je nový recept:
200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...a takto vyzerala moja... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 21-37) | << predošlé 1, 2 |
jana J. (JANE78) ID 91834 (5.8.2009, 14:44) |
Včera sme piekli a len sa zaprášilo. Práve sa pečie dalšia. Namočila som hrozienka do trošky rumu a dala som ich do pekárne aj tým rumom. Krásne rozvoniavala po celom dome. Dík za super recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (20.4.2009, 21:52) |
Mne sa moc nepodarila. Dala sa jesť, ale nebola nadýchaná a drvila sa. Na druhý deň bola ako kameň. Niečo som musela urobiť zle, ale čo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (20.4.2009, 23:51) |
Tak to mi je ľúto Neviem, v čom by mohol byť problém Ja mávam niekedy skôr opačný problém, nakysne mi až po sklo Nezabudla si dat kvasnice???? To by mohlo zodpovedať tomu, čo popisuješ Inak neviem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (21.4.2009, 6:43) |
Nie, dala som všetko. Skúsim ju ešte raz.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Estera L. (saxinka) ID 14692 (21.4.2009, 9:30) |
Najlepšie droždie je Lastovička z Kauflaču !!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (21.4.2009, 9:00) |
Skús, lebo mne sa tentokrát podarila úlpne na Práve som ju doraňajkovala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana k. (januarka) ID 88689 (11.4.2009, 19:36) |
je super, urobila som ju....chutila. ale prečo vyrastla až po sklo? normalne sa mi prilepila.... ale chutila baječne teraz sa pečie dalšia pre sestru a tiež je už nalepena na skle. aj tak sa spapa....ale kde robím chybu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (11.4.2009, 23:45) |
Tak to by som chcela aj ja vedieť Aj mne sa to už pár krát stalo, že mi vyrástla až po sklo Ktorý recept si robila? Treba nám dať asi menej surovín, skús len 400g múky a k tomu trošku upraviť aj ostatné, o trošku menej ako je písané  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (21.3.2010, 20:37) |
mne narastla tak akurat,po okraj nadoby,davam sušene drozdie a všetko ako v recepte,az na tie hrozienka ,tie som tam šupla hned a nenamočene http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=677921 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marika S. (finka) ID 64179 (3.9.2009, 19:06) |
Stačí dať menej kvasníc, netreba meniť suroviny...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (4.9.2009, 20:34) |
Už som to skúšala všelijako Aj menej kvasníc, tak to funguje zaručene Ale keď som dala viac polohrubej, zasa mi narástla. Asi ide o to, že polohrubá je vzdušnejšia... No hlavné je, že sa po nej vždy len tak zapráši  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | jana k. (januarka) ID 88689 (12.4.2009, 9:42) |
ked tak rozmýšľam, nestalo sa to kým som nezačala hladku muku miešať s polohrubou asi vyskušam upraviť recept a stalo sa ti to aj s chebikom?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (12.4.2009, 9:50) |
Asi budeš mať pravdu, tiež mi to zo začiatku nerobilo A s chlebom mi to nerobí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | jana k. (januarka) ID 88689 (12.4.2009, 10:05) |
ani mne sa to pri chlebiku nstalo skor naopak chlebik mi niekedy prepadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (12.4.2009, 21:23) |
Nebudeme dvojičky ??????  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina D. (kacenka78) ID 10237, mimibazar.sk/kacenka78 (10.4.2009, 20:17) |
je fakt božskááááá pred hodinou sa dopiekla a ostala z nej tak možno 1/3 pre drobca na raňajky... a zjedol 2 kusky, čo je čo povedať, keďže jemu chutí jesť každý tretí a aj to len párny deň v nedeľu pečieme zaseeeeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (10.4.2009, 23:39) |
Som veľmi rada, že sme mohli takto pokope poradiť Mne sa preistotu minule nevydarila , spravila som z nej žemľovku a bola super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina D. (kacenka78) ID 10237, mimibazar.sk/kacenka78 (10.4.2009, 17:44) |
už sa nám pečie dala som múku pol na pol a 1/3 čerstvého droždia, tak uvidíme, či sa podarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (misa2406) ID 60887 (8.4.2009, 21:17) |
Odporučam urobit z polohrubej muky,je vzdušnejšia a tym padom chutnejšia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (8.4.2009, 23:39) |
Zvyknem dávať pol na pol, hladká s polohrubou. Dávam sem recept na super vianočku a naposledy sa mi podarila taká strašná, že som z nej dnes spravila žemľovku Strašne sa mi trúsila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľudmila V. (gorana) ID 81054 (8.4.2009, 19:19) |
Elenka, úplne bezkonkurenčná Piekla som niekoľkokrát a stále fantasticky chutí. Veľká vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (8.4.2009, 23:40) |
Som rada, že som mohla pomôcť Teda, že sme mohli pomôcť, ja aj ostatné mamičky, ktoré sem píšu svoje skúsenosti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (8.4.2009, 12:41) |
nadherne vykysla, este je ale horuca, tak si nechceme popalit pusy... vonia fantasticky super recept dakujeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (8.4.2009, 23:43) |
Joooooj, keď vtedy je najlepšia Ešte keď si takú teplú natrieš pravým maslom...(škoda, že tu nie je smajlík, ktorému tečú slinky ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (9.4.2009, 13:57) |
no je faaakt vyborna....odporucam! a este vyskusam aj ten napad s vanilkovym pudingom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (8.4.2009, 12:41) |
nadherne vykysla, este je ale horuca, tak si nechceme popalit pusy... vonia fantasticky super recept dakujeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna T. (aninkat1) ID 46668, mimibazar.sk/aninkat1 (4.4.2009, 17:11) |
Dnes som ju vyskúšala aj ja.... je úplne SUPER!!!!! Ďakujem za receptík....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (5.4.2009, 23:50) |
S radosťou, som rada, že vám chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna F. (fatikova) ID 18100 (8.3.2009, 10:57) |
Dnes sme ju mali na ranajky. Je fakt super,aj lahodna chut.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (8.3.2009, 10:13) |
Tiež som ju včera skúsila - je výborná, jemná a nabudúce dám ešte viac polohrubej múky. Mne sa tieto recepty do DP páčia hlavne preto, že odpadlo ručné miešanie a robot tiež môže zaháľať - toto je super.Moje deti mali na Vianoce výborný nápad. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (8.3.2009, 22:52) |
Maximálne s tebou súhlasím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.3.2009, 21:46) |
mnaaaam krasna vianocka, hned su tu 2 recepty, tak ktory mam spravit skor  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.3.2009, 21:57) |
skús obidva , stačí postupne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.3.2009, 22:09) |
to nebude problem!!! sice sme len dvaja, ale papame radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.3.2009, 21:33) |
Elenka som rada, že si to vyskúšala s tou polohrubou múkou aj ja moju vylepšujem, lebo ju pečiem 2x do týždna, tak píšem presné prísady : ( postup netreba, ten je každému známy ) 100 g hladkej múky T650, 400 g polohrubej múky, pol vanilkového pudingu (prášok ),1 vanilkový cukor, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 100 g masla, 3 dl mlieka, 1 lyžica rumu, 1 žltok, asi 5-6 g sušeného droždia, 100 g hrozienok. odporúčam vyskúšať takto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (upravené 8.4.2009, 23:44) |
Noooooooo s tým pudingom to nemusí byť zlé, len jediný problém, ktorý som mala s väčšími množstvami bol ten, že mi nestačila pekárnička . Nakyslo mi to až po sklo , takže zostanem pri tých 470g múky a len 200ml mlieka, ale ten puding vyskúšam určite. Ja som tam zas dávala tiež ten vanilkový cukor, aby to chytilo dobrú vanilkovú chuť tiež to nebolo zlé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.3.2009, 14:59) |
Elenka, skús dať trochu menej droždia, zdá sa mi, že ho máš v Tvojom recepte trochu veľa, potom Ti možná tak nenakysne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (8.3.2009, 22:56) |
A možno, že mám malú pekárničku . Ale keď som dávala menšie množstvá, tak to bolo OK. Jooooooj, takú som dostala na ňu chuť, že ju asi hneď ráno urobím . Dnes sa mi už nechce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Estera L. (saxinka) ID 14692 (9.3.2009, 14:24) |
komu by sa chcelo skoro o pol noci akú máš pekárničku ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (9.3.2009, 19:20) |
Ja žiadnu Ale bývame u rodičov a mame sme kúpili na Vianoce obyč tescovú a zatiaľ som ho využila len ja Pekný som si kúpila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
IVETA M. (ivusaW) ID 85638 (6.3.2009, 16:14) |
ahojte ja robievam obycajnu vianocku bez hrozienok a davam viacej masla a je vyborna ale skusim aj tuto a ja davam 1/3 kvasnic na pol kg muky aj na chleba staci to lebo potom mi to velmi nakyslo pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína P. (mamušík) ID 37209 (17.2.2009, 16:41) |
Elenka ,koľko je 7g sušeného droždia v prepočte na čerstvé droždie. Ja používam len to, lebo mi všetko čo upečiem ostane vždy oveľa nadýchanejšie. Dík Katka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (17.2.2009, 18:52) |
Na sáčiku je oísané 7g=25g čerstvého. Ale myslím, že by stačilo aj tých 20g čerstvého droždia (čo je 5 g sušeného) ako je písané v pôvodnom recepte, len mne sa nechce odkladať tie 2 gramy so sáčika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Estera L. (saxinka) ID 14692 (14.2.2009, 15:06) |
ja robim velmi, velmi podobný recept , len davam 100-150 g hladkej múky a do 500g doplním polohrubú, zdá sa mi vdušnejší ten mazanac -ako ked je len z hladkej múky, doporučujem vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (14.2.2009, 17:41) |
Ďakujem za pripomienku, určite vyskúšam , rada špekulujem s receptami, až kým neprídem na ten najlepší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (5.3.2009, 10:32) |
Skúšala som to s tou polohrubou múkou a je to vážne oveľa oveľa lepšie Ďakujem za skvelú radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 21-37) | << predošlé 1, 2 |