. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 17.5.2024 8:16
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CUKROVINKY

Nanuky Magnum



POTREBNÉ PRÍSADY

6 žĺtkov, 450 mll mlieka, 150 g cukru, 390 g šľahačky, na dochutenie: vanilkový struk, matcha, alebo malinové pyré, na polevu: biela a tmavá čokoláda, oriešky, matcha.

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtky+mlieko+cukor dáme variť na 82 C, potom dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne precedíme a dochutíme podľa toho, akú chceme verziu nanukov.

1. vanilková príchuť - vanilkový struk
2. matcha príchuť - 9 g matcha
3. malinová príchuť - 90 g malinového pyré

Poriadne premiešame a pridáme vyšľahanú šlahačku. Premiešame. Naplníme formy na nanuky a dáme minimálne na 8 hodín zamraziť. Polevu dáme do vysokého pohára a pomaly namáčame, aby ostalo na nanuku čo najviac polevy.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Lotus cheescake /nepečený/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík Lotus keksy, 70 gr masla, 400 gr nátierka Lotus, 180 g smotana na šľahanie, 20 g pr.cukor, , 250 g mascarpone, 1 smotanový Pribinačik

POSTUP PRÍPRAVY

Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.

Z nátierky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.

Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievk.lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov). Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.

Zmixovať opatrne mascarpone, 250g Lotus nátierky a pribináčik. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2022, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci Snicker



POTREBNÉ PRÍSADY

225 g hl. múky, 75 g pr.cukru /do cesta/, 200 g masla, 175 g Hery, 4 PL pr.cukru /do plnky/, 1 karamelové Salko, 250 g arašidy, poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:

Z múky, masla a cukru vypracujeme cesto a vyvaľkáme na plech s papierom na pečenie 30 x 22 cm a upečieme.

Krém:

200 g masla a 4 pol. lyžice cukru dáme variť, pridáme už skaramelizované salko, varíme kým sa všetko nespojí, potom pridáme 250 g solených arašidov a povaríme 5 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci Čierny princ



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 200 g kr.cukru, 2 č.lyž. citrónovej šťavy, 50 g pr.cukru, detské piškóty, poleva /čoko+cera/

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme nad parou do peny tak dlho, pokiaľ sneh riadne nestuhne. Odstavíme, zľahka primiešame práškový cukor. Na plech rozložíme okrúhle piškóty alebo upečieme klasické piškotove cesto a vykrojíme kolieska. Cukrárskym vreckom formujeme špice. Dáme ich do rúry zohriatej na 120°C na cca 3 minúty, aby sa trošku prisušili. Necháme vychladnúť, a potom polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme rozpustením cery a čokolády

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáca napolitánka Mila



POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslo 250 g, 250 g sušeného mlieka, 150 g pr.cukru, 1 PL vanilkovej esencie, 8 tortových oblátok , navrch poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo čerstvé, cukor vymiešame do penista postupne pridáme sušené mlieko a vanilkovu esenciu, premiešame. Oblátky rozložíme potrieme krémom vrstvíme 4x oblátok vrchná na poliate čokoládovej polevy. Zaťažíme aspoň cez noc. Pripravíme si čokoládovú polevu rovnomerne rozotrieme, necháme stuhnúť. Po stuhnuti pokrájame na rezy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáce horalky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíky tortových oblátok, 250 g pr.cukru, 4 PL Gustin, 1 Salko, 125 g Cery, 125 g masla, 150 g mletých orechov , 4 PL kakaa, super je pridať aj arasidove maslo, čokopoleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, ceru pokrájame do misy na malé kúsky dáme na vodný kúpeľ cukor, gustin, rozpustíme. Pridáme salko, mleté vlašské orechy, kakao, premiešame. Urobí sa nám hustý čokoládový krém. Oblátky rozložíme potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblatok. Postup opakujeme pokiaľ sa neminie, krém. Poukladáme na seba zaťažíme dáme do druhého dňa stuhnúť. Na druhý deň pokrájame. Horalky namáčame do čokoládovej polevy zo všetkých strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kremrole podľa mojej babičky



POTREBNÉ PRÍSADY

U nás to boli vždy kremrole, preto ma prekvapil názov "šamrole", alebo aj "haboše" Opisujem recept, čo som našla po babičke, ale veru neskúšala som to, no môžem garantovať, že sú najlepšie.

POSTUP PRÍPRAVY

1. cesto : 8 dkg múky hladkej, 28 dkg smetolu. Večer zamesime a dáme stuhnúť.

Na druhý deň robíme 2. cesto: 20 dkg hladkej múky, trošku soli, 1/2 veľkej lyžice octu, 2 žĺtky, 8 veľkých lyžíc vlažnej vody. Cesto spracujeme, vyvaľkáme a vložíme 1. cesto. Rozvaľkáme 2 x.


Postup asi každý vie, nakrája sa radielkom na pásiky a točí sa okolo železných rúrok, ktoré sa mierne namastili a upečie sa. Po upečení sa chvíľku nechá, po chvíľke ide cesto ľahko dolu.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2016, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáce salko



POTREBNÉ PRÍSADY

600 mll plnotučného mlieka\r\n200 g cukru\r\n40 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som dnes uvidela na nejakej stránke, tak si ho sem ukladám. Možno pomôže, ak momentálne nemáte doma Salko a obchody sú zavreté. Zatiaľ som ho nerobila, ale verím, že sa podarí. Alebo bude minimálne tak dobre chutiť, ak z obchodu. \r\n\r\nDo hrnca dáme všetky suroviny, prudko privedieme k varu. Ak vrie, trošku stíšime a za stáleho miešania varíme asi 20 minút, podľa toho, či chceme moc husté, alebo menej husté, pridáme domu miešania o pár min. Stuhne však až po vychladnutí. \r\n\r\nAk má byť Salko karamelové, najprv sa v hrnci varí iba cukor s maslom a mlieko až potom.\r\n\r\nAk ste ho niektorá robili, rada si prečítam nejaké postrehy.


....tak dnes som ho robila. Vyšlo tak cca 2-3 dcl Salka. Varila som 25 min. Nie je to úplne ako z obchodu, no mne chutí. Idem sa teda pustiť do váječného koňaku, kam ho použijem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.1.2014, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nanuková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačka 3 vajcia 100 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nám robila mama, keď sme boli malé. Dnes som ho skúsila a chutí stále rovnako :) Takže vyberieme si 3 misky. V jednej vyšľaháme dotuha šľahačku /ja používam práškovú/, v druhej bielka /metličky musia byť čisté,nie od tej šľahačky/, v tretej vyšľaháme žltka s cukrom. Nakoniec to spojíme, opatrne zmiešame dokopy. Bude to chutiť vanilkovo aj bez vanilky. Asi tomu robia žĺtka svoju chuť. Vajcia používame domáce.

A tu máme 2 varianty:

1. ako robila mama: na spodok plechu dala tortové oblátky, na to vyliala masu a znova oblátky. Mierne zaťažila a dala do mrazničky. Potom to len nakrájala, dala nám do ruky a vyhnala na dvor :) :)

2. ako robím ja /teda budem robievať/: dám do obalu od zmrzliny a na vrch popúšťam nalámané čokoládové peniažteky, ktoré sa dávajú na polevu. Po stuhnutí nakrájam na kocky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zemiaky z marcipánu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík piškót, 1 nutela/nugeta/prípadne bársaký zvyšný čokokrém, Na cestíčko: 300 g práškový cukor, 1 lyžica rozdrobenej Cery, 1 lyžica medu, 300 g sušeného mlieka, pár kvapiek mandľovej arómy, trošku vody

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na varenie.sk bez fotky, len ma zaujal recept. Vraj je to raz-dva, a aj bolo, akurát ma zabavilo to obaľovanie, lebo nie som zručná na tieto veci. Na suroviny je to dosť drahé za to sušené mlieko, no dúfam, že to bude stáť za to.
Najrpv piškóty pozliepame k sebe nutelou - plochou stranou k sebe. Marcipán pripravíme tak, že všetko na cestíčko zmiešame a pridávame ozaj po troške vodu, aby nám vznikla tvárna hmota. Vyvaľkáme medzi fóliami, prípadne na cukre. Nakrájame radielkom na štvorčeky asi 3x3 /záleží od hrúbky cesta, treba si najskôr vyskúšať, aké bude treba/, obalíme piškótu, povaľkáme do guľky. S guľatým tvarom si netreba robiť starosti, nakoľko ani zemiak nemá pravidelný tvar ) a obalíme nakoniec keď je všetko, v kakau. Na obaľovanie je dobré mať malú pomocnicu :)
Z tejto dávky mi vyšlo 49 kusov, sú poctivo schované pred zrakmi všetkých v chladničke, nakoľko ich treba nechať užrať, aby aj piškóta zmäkla, najlepšie do druhého dňa. Chuťovo budem vedieť zajtra aké sú :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.11.2012, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu