
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Tina H. (kokaZM) ID 102821 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kremrole podľa mojej babičky[ recept č. 59896 zo dňa 13.10.2016 ] POTREBNÉ PRÍSADY U nás to boli vždy kremrole, preto ma prekvapil názov "šamrole", alebo aj "haboše" Opisujem recept, čo som našla po babičke, ale veru neskúšala som to, no môžem garantovať, že sú najlepšie. POSTUP PRÍPRAVY 1. cesto : 8 dkg múky hladkej, 28 dkg smetolu. Večer zamesime a dáme stuhnúť. Na druhý deň robíme 2. cesto: 20 dkg hladkej múky, trošku soli, 1/2 veľkej lyžice octu, 2 žĺtky, 8 veľkých lyžíc vlažnej vody. Cesto spracujeme, vyvaľkáme a vložíme 1. cesto. Rozvaľkáme 2 x. Postup asi každý vie, nakrája sa radielkom na pásiky a točí sa okolo železných rúrok, ktoré sa mierne namastili a upečie sa. Po upečení sa chvíľku nechá, po chvíľke ide cesto ľahko dolu. Plnka: 1 vanilkový cukor 2 bielky 35 dkg práškového cukru 25 dkg postrúhaných jabĺk. Vyšľaháme nad parou bielka, pridávame po lyžiciach cukor, potom jablká a vymiešame riadne do zhustnutia. Plníme špičkov z každej strany a hotové poprášime práškovým cukrom. Viem, že táto varianta s jablkom bola sviežejšia a naša česká babička iba takto robievala. |
Daniela H. (danka0306) ID 166990 (13.10.2016, 19:10) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |