. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775
.
mimibazar.sk/tweetinka
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.7.2006
Naposledy: 5.9.2023 12:04
Aktualizácia: 3.6.2013 13:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 62
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 204
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 204 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

POLIEVKY

hrášková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

suchý hrach, soľ (riasy), mrkva/zeler, opražené pečivo

POSTUP PRÍPRAVY

Hrach uvaríme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme zeleninu (podľa chuti) rozmixujeme. Kto má rád, tak si polievku zahustí smotanou. Podávame s opraženým pečivom/chlebíkom alebo krutónmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.11.2011, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

kukuričná kaša so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

polenta + voda, cibuľka, kari/kurkuma. zelenina - ja som použila mini kukuričku + mini baklažán + cibuľku a čínska kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si polentu, zvlášť na olivovom oleji (ja som použila ochutený) opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme kari alebo kurkumu a cibuľku zamiešame do hotovej polenty.
Srnčí chrbát si vystelieme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme, nakrájame a opražíme na veľmi málo oleja, prípadne na teflónke - ja som použila ešte tymián.
Kapustový list si umyjeme a tiež opražíme.
Ako prílohu použijeme zeleninu - buď ju opražíme alebo ugrilujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

fašírky s ryžou a zelerový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

fašírky: uvarená šošovica, jemné ovsené vločky, cesnak, majoránka, sezamové semienka, olivový olej ryža natural a zeler

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky pripravíme z uvarenej šošovice, zahustíme vločkami, pridáme cesnak, majoránku, soľ, prípadne iné dochucovadlá. Obalíme v sezamových semienkach a opražíme.
Zelerový šalát spravíme tak, že sa nastrúha, pridá sa umeocot, zaťaží sa na 10 minúť a podáva sa. Zeler by mal byť čerstvý, aby bol šalát dobrý.
Môžeme pridať tofunézu alebo sójovú tatársku omáčku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.8.2012, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

cuketa s tarhoňou



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa + tymián, tarhoňa

POSTUP PRÍPRAVY

cuketu opražíme s tymiiánom, pripravíme si tarhoňu. a podávame s horčicou s horčicovými semienkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2011, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

cviklová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

cvikla, mrkva, cibuľka, korenie Horalka, trochu olivového oleja. Sójová smotana alebo tofunéza

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme korenie. pridáme nakrájanú mrkvu a cibuľku (nemusí byť nakrájaná na jemno) a zalejeme horúcou vodou. Varíme cca 20 minút, rozmixujeme. Podávame s lyžičkou smotany - podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2011, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

cuketa s čiernou ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

mladá cuketa, korenie podľa chuti, čierna ryža, umeocot, tofunéza

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu si nakrájame, nasolíme a opražíme na teflónke. Môže byť aj na korení - podľa chuti. (cesnak, kombinové korenie..)
Čiernu ryžu uvaríme 1:1.
Šalát môžeme spraviť tak, že nastrúhame si cuketu, (kto nemá problém, tak sa pridá aj trochu cesnaku), zalejeme umeoctom, necháme zaťažené cca 10 minút a podávame. Druhý šalát sa môže nachystať tak, že si cuketu nakrájame na malé kúsky, môžeme pridať roztlačený cesnak a zalejeme tofunézou prípadne sójovou tatárskou omáčkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

zapekaný karfiol



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarený karfiol, trochu horčice (dijonskej), trochu hrachovej múky - na zahustenie, cesnak, majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dobre zmiešame a dáme zapiecť. Podávané s cviklovým šalátom. (nastrúhaná cvikla, umeocot a na 10 min. zaťažené, aby pustila štavu.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

čínske rezance bez glutamanu



POTREBNÉ PRÍSADY

čínske-ázijské rezance - objavené v lidli, zn. Chop Sue, mrkva, cesnak, shoyu omáčka alebo iná sójová omáčka bez glutamanu, lahôdkové droždie, kari korenie, chilli naložené v oleji

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance spravíme podľa návodu - rýchlo a jednoducho :)
Mrkvu si nakrájame na rezance, aj cesnak - podľa chuti, ale takých 4-5 strúčikov je úplne ok. Na troche olivového oleja orestujeme mrkvu, po pár minutách pridáme restovať cesnak, kari korenie, príp. aj soľ., + chilli tiež podľa chuti. Zalejeme omáčkou: asi 1 deci shoyu omáčky, 2 veľké lyžice lahôdkového droždia a cca 0,5 deci čistej vody - zalejeme zeleninu. Zmiešame s cestovinami a hotové jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.1.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

nakladané tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biele tofu, olivový olej, cibula/cesnak, korenie podľa chuti - u nás vyhrala majoránka+oregáno., soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchla pochúťka. Nakrájame si tofu, cibuľku - na mesiačiky, a naukladáme do pohára. Striedame cibuľka, tofu, soľ, korenie, zalejeme olejom a zasa cibuľka, tofu, soľ, korenie.. až kým nie je plný pohár. \r\nJa som pridala aj umeocot. Prípadne tofu naložiť aj inými koreninami - výraznými, napr. gulášove s cesnakom - táto kombinácia je jedlá aj pre chlapov :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

šípkový džem bez cukru



POTREBNÉ PRÍSADY

šípky, ďatle, voda, korenie podľa výberu: badián, škorica, korenie 5-tich vôní od f. Benkor. Hlavne nám treba čas a trpezlivosť

POSTUP PRÍPRAVY

Je to riadne pracná robota - kto robil so šípkami, tak určite vie :-). Nazbierame sí šípky.. a pustíme sa do toho. \r\nŠípky si riadne umyjeme, osušíme a pustíme sa do čistenia. Šípkam urežeme boky, prekrojíme a vyčistíme vnútro. \r\nRiadne umyjeme, aby neboli nikde chĺpky. Ja som tieto rozpolené, očistené šípky nechala namočené ešte cca 24 hodín, priebežne vyplachovala. \r\nK šípkam a ďatlám (cca 100 gramov - bez cukru, bez glukózy a pod. čisté ďatle - ak majú šupku, tak bez šupky, ktorú dáme dole pod horúcou vodou.) Pridáme raz toľko vody, na silnom ohni necháme zovrieť, pridáme soľ. Potom stíšime, prikryjeme a varíme cca 2-3 hodiny. Nemiešame.\r\n\r\nKeď zmes vychladne, rozmixujeme len čistú zmes, vodu zlejeme a odložíme si ju. džem dorieďujeme, aby bola džemová konzistencia. Rozmixovanú zmes dávame do malých pohárikov, na vrch posypeme trochou škorice (skôr poprášime), prípadne dáme badián alebo korenie 5 vôní.\r\nV pohárikoch varíme ešte hodinku. Potom ich obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť - aj dva dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 204 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu