končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 204 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
POLIEVKY |
hrášková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY suchý hrach, soľ (riasy), mrkva/zeler, opražené pečivo POSTUP PRÍPRAVY Hrach uvaríme v osolenej vode. Pred dovarením pridáme zeleninu (podľa chuti) rozmixujeme. Kto má rád, tak si polievku zahustí smotanou. Podávame s opraženým pečivom/chlebíkom alebo krutónmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.11.2011, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kukuričná kaša so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY polenta + voda, cibuľka, kari/kurkuma. zelenina - ja som použila mini kukuričku + mini baklažán + cibuľku a čínska kapusta POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si polentu, zvlášť na olivovom oleji (ja som použila ochutený) opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme kari alebo kurkumu a cibuľku zamiešame do hotovej polenty. Srnčí chrbát si vystelieme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme, nakrájame a opražíme na veľmi málo oleja, prípadne na teflónke - ja som použila ešte tymián. Kapustový list si umyjeme a tiež opražíme. Ako prílohu použijeme zeleninu - buď ju opražíme alebo ugrilujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
fašírky s ryžou a zelerový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY fašírky: uvarená šošovica, jemné ovsené vločky, cesnak, majoránka, sezamové semienka, olivový olej ryža natural a zeler POSTUP PRÍPRAVY Fašírky pripravíme z uvarenej šošovice, zahustíme vločkami, pridáme cesnak, majoránku, soľ, prípadne iné dochucovadlá. Obalíme v sezamových semienkach a opražíme. Zelerový šalát spravíme tak, že sa nastrúha, pridá sa umeocot, zaťaží sa na 10 minúť a podáva sa. Zeler by mal byť čerstvý, aby bol šalát dobrý. Môžeme pridať tofunézu alebo sójovú tatársku omáčku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.8.2012, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
cuketa s tarhoňouPOTREBNÉ PRÍSADY cuketa + tymián, tarhoňa POSTUP PRÍPRAVY cuketu opražíme s tymiiánom, pripravíme si tarhoňu. a podávame s horčicou s horčicovými semienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2011, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
cviklová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cvikla, mrkva, cibuľka, korenie Horalka, trochu olivového oleja. Sójová smotana alebo tofunéza POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme korenie. pridáme nakrájanú mrkvu a cibuľku (nemusí byť nakrájaná na jemno) a zalejeme horúcou vodou. Varíme cca 20 minút, rozmixujeme. Podávame s lyžičkou smotany - podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2011, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
cuketa s čiernou ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY mladá cuketa, korenie podľa chuti, čierna ryža, umeocot, tofunéza POSTUP PRÍPRAVY Cuketu si nakrájame, nasolíme a opražíme na teflónke. Môže byť aj na korení - podľa chuti. (cesnak, kombinové korenie..) Čiernu ryžu uvaríme 1:1. Šalát môžeme spraviť tak, že nastrúhame si cuketu, (kto nemá problém, tak sa pridá aj trochu cesnaku), zalejeme umeoctom, necháme zaťažené cca 10 minút a podávame. Druhý šalát sa môže nachystať tak, že si cuketu nakrájame na malé kúsky, môžeme pridať roztlačený cesnak a zalejeme tofunézou prípadne sójovou tatárskou omáčkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
zapekaný karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY uvarený karfiol, trochu horčice (dijonskej), trochu hrachovej múky - na zahustenie, cesnak, majoránka POSTUP PRÍPRAVY Všetko dobre zmiešame a dáme zapiecť. Podávané s cviklovým šalátom. (nastrúhaná cvikla, umeocot a na 10 min. zaťažené, aby pustila štavu.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
čínske rezance bez glutamanuPOTREBNÉ PRÍSADY čínske-ázijské rezance - objavené v lidli, zn. Chop Sue, mrkva, cesnak, shoyu omáčka alebo iná sójová omáčka bez glutamanu, lahôdkové droždie, kari korenie, chilli naložené v oleji POSTUP PRÍPRAVY Rezance spravíme podľa návodu - rýchlo a jednoducho :) Mrkvu si nakrájame na rezance, aj cesnak - podľa chuti, ale takých 4-5 strúčikov je úplne ok. Na troche olivového oleja orestujeme mrkvu, po pár minutách pridáme restovať cesnak, kari korenie, príp. aj soľ., + chilli tiež podľa chuti. Zalejeme omáčkou: asi 1 deci shoyu omáčky, 2 veľké lyžice lahôdkového droždia a cca 0,5 deci čistej vody - zalejeme zeleninu. Zmiešame s cestovinami a hotové jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 31.1.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
nakladané tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 biele tofu, olivový olej, cibula/cesnak, korenie podľa chuti - u nás vyhrala majoránka+oregáno., soľ POSTUP PRÍPRAVY Veľmi rýchla pochúťka. Nakrájame si tofu, cibuľku - na mesiačiky, a naukladáme do pohára. Striedame cibuľka, tofu, soľ, korenie, zalejeme olejom a zasa cibuľka, tofu, soľ, korenie.. až kým nie je plný pohár. \r\nJa som pridala aj umeocot. Prípadne tofu naložiť aj inými koreninami - výraznými, napr. gulášove s cesnakom - táto kombinácia je jedlá aj pre chlapov :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
šípkový džem bez cukruPOTREBNÉ PRÍSADY šípky, ďatle, voda, korenie podľa výberu: badián, škorica, korenie 5-tich vôní od f. Benkor. Hlavne nám treba čas a trpezlivosť POSTUP PRÍPRAVY Je to riadne pracná robota - kto robil so šípkami, tak určite vie :-). Nazbierame sí šípky.. a pustíme sa do toho. \r\nŠípky si riadne umyjeme, osušíme a pustíme sa do čistenia. Šípkam urežeme boky, prekrojíme a vyčistíme vnútro. \r\nRiadne umyjeme, aby neboli nikde chĺpky. Ja som tieto rozpolené, očistené šípky nechala namočené ešte cca 24 hodín, priebežne vyplachovala. \r\nK šípkam a ďatlám (cca 100 gramov - bez cukru, bez glukózy a pod. čisté ďatle - ak majú šupku, tak bez šupky, ktorú dáme dole pod horúcou vodou.) Pridáme raz toľko vody, na silnom ohni necháme zovrieť, pridáme soľ. Potom stíšime, prikryjeme a varíme cca 2-3 hodiny. Nemiešame.\r\n\r\nKeď zmes vychladne, rozmixujeme len čistú zmes, vodu zlejeme a odložíme si ju. džem dorieďujeme, aby bola džemová konzistencia. Rozmixovanú zmes dávame do malých pohárikov, na vrch posypeme trochou škorice (skôr poprášime), prípadne dáme badián alebo korenie 5 vôní.\r\nV pohárikoch varíme ešte hodinku. Potom ich obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť - aj dva dni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 204 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |