končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 1891-1895) | << predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190 |
TORTY |
Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 2 šľahačky á 250 ml * 200 g malín * ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Tip na letnú ovocnú tortu, viac v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 20.7.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dvojfarebna ovocna tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch. Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 17.6.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dobošová tortička!!!POTREBNÉ PRÍSADY 1-KORPUS/na jednu tortu je nutné upiecť korpus 3X!!!!!/ -4 celé vajíčka -4 polievkové lyžice kryštálového cukru -4 polievkové lyžice hladkej múky -1/2 prášku do pečiva -hrubá múka+tuk na obsypanie formy/neplatí ak máte teflonovú formu!!!!!/PLNKA-cc.-1/2 l mlieka -1+1/2 zlatého klasu -1 vanilkový cukor -20/25 dkg kryštálového cukru -2 Palmaríny -kakao POSTUP PRÍPRAVY KORPUS- Celé vajíčka+4 lyžice kryštálového cukru vyšľaháme/nepochybne je potrebný mixér!!!/ do až spenenej konzistencie.Do takto vyšľahanej hmoty pridáme 4 poliev.lyžice hladkej múky+1/2 prášku do pečiva.Opatrne premiešame a vlejeme do pripravenej formy.Ak nemáte teflonovú formu,je nutné dno formy vyložiť mastným papierom na pečenie+boky formy vymastiť tukom/palmarín/ a obsypať hrubou múkou,aby sa nám korpus lepšie vyklápal!!! Na tortičku potrebujeme 3 korpusy,takže postup opakujeme 3X!!!!!! Necháme korpus vychladnúť a každý kúsok prerežeme opatrne na polovicu!!! PLNKA- Z 1/2 l mlieka+1+1/2 zlatého klasu si uvaríme puding.Do ešte teplého pudingu pridáme 1 vanilkový cukor+20 až 25 dkg kryštálového cukru+1/2 Palmarínu!!!!!!!!!DOBRE PRENIEŠAME!!!!! Vychladnutý puding si dáme do mixéra a rozmixujeme ho spolu s 1+1/2 Palmarínu!!DOBRE VYŠĽAHAME!! Plnka je hotová a ak budete zdobit podla návodu z 1 receptu,je nutné si odobrať ešte kúsok svetlej plnky na prekritie tmavého korpusu.Do zbytku plnky opatrne zamiešame kakao,podľa vlastnej chuti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Milada O. (mimy(stelka)) ID 6175 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.2.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta POHÁDKA alebo čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 100 g práškového cukru * 2 žĺtky * 4 PL vlažnej vody * 30 g kakaa * 70 g hrubej múky * 1/2 KL prášku do pečiva * 2 bielky - sneh *** NA OBLIATIE: 3 PL studenej vody * 1 PL tuzemáku (umu) *** KRÉM: 1. ČASŤ: 100 g práškového cukru * 50 g kakaa * 100 g masla *** 2. ČASŤ: 30 g masla * 30 g hladkej múky * 250 ml mlieka *** NA OZDOBENIE: 250 ml šľahačkovej smotany * stužovač šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Púšťam sa do môjho prvého receptu, tak mi držte palce. Táto torta má v našej rodine vyše 25 ročnú tradíciu. Recept máme od maminkinej najlepšej kamarátky z Moravy, čo vysvetľuje aj meno torty. Teta Naďka, posielam veľa pozdravov do Luhačovíc! Mohla by som ju nazvať "Torta ROZPRÁVKA", ale už by to nebolo "ono". Vy si ju kľudne nazvite ako sa Vám páči, v našej rodine ju neprekladáme a je to teda torta "POHÁDKA". Je to najobľúbenejšia torta môjho manžela a keď ešte nebol mojím manželom, tvrdil, že inú tortu ani nevieme urobiť. :-))) Hmm, veď inú tortu u mojej mamy jedol tuším len raz. No a keďže sa mi veľmi páčia obrázkové postupy, tu je ten môj: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 22.6.2012, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Cokoladovo-bananova torta starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY Prisady na cesto: 3 vajcia,10 dkg kryst. cukru, 2 polievkove lyzice kakaa,10 dkg polohrubej muky,na spic noza prasok do peciva, 3 lyzice vody... *Prisady na plnku: 3 vajcia, 3 polievkove lyzice kakaa, 10 dkg prask. cukru, 250g masla...Aspon 3-4 banany, cokoladova poleva, na ozdobenie moze byt slahacka. POSTUP PRÍPRAVY Nasa oblubena rodinna torta, zdedena po manzelovej starkej... Kto ma rad sladke a hlavne cokoladu, urcite by to mal vyskusat :P. TIP: Ak nemate mensiu tortovu formu, moze byt hranata forma na biskupsky chlebicek. Namiesto torty budete mat pekne cokoladovo-bananove rezy (vid. obrazok)! Na formu s priemerom 26 cm je treba urobit dvojitu davku cesta! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 11.2.2011, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 1891-1895) | << predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190 |