
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce bezvaječné celozrnné cestovinyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY 500 g celozrnnej múky, 1 pohár vody. Postup pomocou strojčeka na cestoviny: Ak vlastníte pekárničku na chlieb a strojček na cestoviny, tak máte vyhrané. Suroviny si iba vložíte do pekárničky a spustíte program na miesenie cesta. Keď je cesto hotové vyberieme ho na pomúčnenú dosku a skontrolujeme jeho konzistenciu, (ak je príliš tekuté pridáme múku, ak tuhé, pridáme trošku vody). Cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu si necháme, zvyšné zabalíme do fólie, aby nám nevyschli. Časť cesta jemne sploštíme rukami, na strojčeku na cestoviny nastavíme najširší rozostup valčekov a začíname vaľkať. Opakovane zmenšujeme rozostup valčekov, až kým nemáme cestoviny podľa vlastného želania. Postup bez strojčeka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Melasovo jablkové keksyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 šálky maslo 1 šálka cukor hnedý 1 ks vajce 1/4 šálky melasa 2 šálky múka hladká 1/2 jablko 1/2 čl klinčeky mleté 1 čl škorica mletá 2 čl sóda bikarbóna 1/2 čl soľ 4 PL cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme spolu hnedý cukor a maslo. Pridáme melasu a vajce a vymiešame do hladka. Preosejeme múku, mleté klinčeky, mletú škoricu, sódu bikarbónu a soľ. Do maslovo-cukrovej zmesi primiešame tretinu sypkých prísad. Zopakujeme ešte dvakrát so zvyškom múky. Polovicu jablka nakrájame na malé kocky a primiešame do cesta. Do misky nasypeme kryštálový cukor. Z cesta vytvoríme guličku a obalíme ju cukrom. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na záver všetky guličky mierne sploštíme. Pečieme rúre predhriatej na 180°C asi 10 minút. Keksy necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Domáci MarshmallowPOTREBNÉ PRÍSADY Na sirup: 150 g cukor kryštál 1 PL med 50 ml studená voda Na želatínu: 8 g želatína prášková 3 PL studená voda Ešte potrebujeme: štipka soľ 2 PL cukor práškový POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame. Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame. Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala). Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Zmes sa nám krásne vybielila. Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí. Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou. Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Syrovo - cesnaková nátierkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 ks - strúčiky cesnak 1 ks tatarská omáčka 400 g syr eidam 1 ks smotana kyslá pochuťková soľ POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si väčšiu misku kde vložíme na drobno postrúhaní syr, potom do misky vlejeme Tatársku omáčku ( Helllmanss ) ta je najlepšia! Keď budeme mať v miske postrúhaní syr a Tatárku omáčku tak pretlačíme 6 strúčikov cesnaku (záleží aj od chutí môžete pridať aj viac) A poriadne to premiešame, počas miešania pomalí pridávame pochuťkovu smotanu poriadne Premiešame trošku môžeme osoliť a podávame . ( Niekedy dám navrch ešte zelené olivy ale je to potom dosť slané ) Najlepšie podávať ako očka ( jednohubky ) Prajem Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2012, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Levanduľový medPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1-2 hrste levanduľové kvety 3 citróny 3 ks škorica celá 750-1000 ml voda 1,5 -2 kg cukor POSTUP PRÍPRAVY Levanduľu opláchneme a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme nakrájané citróny, škoricu a na miernom plameni varíme 20 minút. Necháme 24 hodín lúhovať a potom precedíme. Do scedenej tekutiny pridáme cukor, pomaly ho na miernom ohni rozpustíme a odparujeme až do hustoty sirupu. Hustú takmer medovú hmotu plníme vriacu do nahriatych fliaš a zatvoríme. Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2012, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bylinkové muffinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 125 ml mlieko 125 ml vlažná voda 40 g maslo 375 g múka hladká 1 PL cukor 1 PL soľ 1 PL droždie sušené plnka: 2 PL maslo 1 PL bazalka 1 PL cesnak 40 g na strúhanie syr tvrdý 4 PL tekvicové semienka POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Zmiesala som si vodu s mliekom, ktore som potom ohriala a rozpustila som v nom maslo. Do misky od mixera som nasypala odvazenu muku, sol, cukor a drozdie. Muku som zaliala mliekom. Mixerom som vymiesila vlacne cesto, ktore som nechala vykysnut. Medzitym ako mi kyslo cesto pripravila som si plnku. V malom kastroli som si rozpustila maslo, pridala som roztlaceny cesnak, tekvicove semienka a posekanu bazalku. Potom som este pridala postruhany tvrdy syr. Ja som tentokrat pouzila cheddar syr, no moze sa pouzit hocijaky tvrdy syr. Vsetko som spolu premiesala. Vykysnute ceso som si rozvalkala na plat velky asi 50/30cm. Plat som potrela pripravenou plnkou. Moze sa stat, ze ak nam bude dlhsie trvat pokym cesto vyvalkame plnka vychladne a bude tuha na rozotieranie. Potom je dobre plnku zase ohriat a bude sa nam dat dobre roztriet. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Rooibos muffinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mlieko polotučné 280 g múka hladká 100 g alebo kryštálový cukor trstinový 6 ČL rooibos 2 ks vajce 90 g maslo 1 ks activia biela 4 PL med 1 ČL prášok do pečiva 2 ČL sóda bikarbóna štipka soľ na ozdobu (nemusí byť) salko POSTUP PRÍPRAVY Prichystáme si rooibos, mal by byť kvalitný sypaný lebo práve on ovplyvňuje celú chuť muffín. Môžte použiť bežný bez príchute, ale mne sa najviac osvedčil rooibos vanilkový alebo karamelový (rakúskej značky DEMMERS, dá sa kúpiť v Bratislave alebo cez internet), alebo Chudá Anka, má čokoládovo-vanilkovú chuť (slovenská značka Sanny Tea, dá sa kúpiť vo viacerých slovenských mestách alebo cez internet). Existuje veľa príchutí rooibosu, napríklad pomarančový, škoricový, mangový...a tak môžte mať muffiny pokáždé trošku iné, práve podľa vašej chuti. :) Takto vyzerá sypaný rooibos. Prichystáme si 6 čajových lyžičiek. Mlieko ohrievame na miernom plameni, ale nesmie zovrieť, keď bude tesne pod bodom varu vsypte rooibos a nechajte lúhovať 45 minút. Keď sa rooibos pripravuje ako bežný nápoj lúhuje sa 10 minút, ale teraz potrebujeme poriadnu arómu a chuť a navyše lúhujeme v mlieku tak preto tak dlho. Po 45 minútach rooibos zcedte. Získate takúto oranžovú tekutinu s koncentrovanou chuťou. Pripravíme si activiu (bielu alebo sladkú bielu) , alebo iný biely jogurt, ale activia má práve 125 g, ktoré potrebujeme. Zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor, štipku soli a jogurt. Roztopíme si maslo a necháme trochu schladiť. Prilejeme roztopené maslo, pridáme vajce, med a vylúhovaný rooibos. Všetko dokopy zmiešame. Vylejeme do vymastenej formy na muffiny a dáme piecť pri 200°C, 25 minút. Po upečení vyberte z formy a môžte ozdobiť práškovým cukrom, salkom, čokoládou alebo ich nechať len tak. Tento recept je ľahký a rýchly a muffiny si môžte pripraviť aj do zásoby, dať do mrazáku a žiadna návšteva vás neprekvapí. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce cestoviny - farfallePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká 3 ks vajce 1 polievková lyžica olej olivový 1 polievková lyžica , vlažná voda štipka soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Zmiešame múku s vajciami… Pridáme olivový olej… Vlažnú vodu a soľ… Vypracujeme hladké pevné cesto…Necháme odležať 10 minút. Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom. Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm. Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Škoricové keksíkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 125 g rozpustené maslo\r\n 300 g múka hladká\r\n 100 g cukor kryštál\r\n 1 ks vajce\r\n 1 čl vanilkový extrakt\r\n 1/2 limetky limetková kôra\r\n škorica mletá POSTUP PRÍPRAVY Cukor a maslo vymiešame na hladký krém. Pridáme vajce a poriadne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt a kôru z limetky.\r\nDo maslovej hmoty postupne, po tretinách vmiešame múku.\r\nVezmeme si kúsok cesta. Vytvoríme z neho guličku, ktorú sploštíme a obalíme v mletej škorici.\r\nKeksíky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého koláčika urobíme od stredu zárez\r\nPečieme ich v predhriatej rúre (175°C) 15 až 20 minút. Keksíky necháme po vybratí z rúry vychladnúť.\r\nDobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
mrkvova polievka so zazvorom.POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 400 g mrkva 50 g maslo 1 ks cibuľa 100 g smotana na varenie 120 g cestovina pohánková 500 ml vývar kurací olej soľ zázvor čerstvý korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku orestujeme na oleji do zlatista a pridáme nastrúhanú mrkvu. Na záver restovania pridáme pár plátkov zázvoru. Mrkvu zalejeme vývarom a necháme na malom ohni variť, kým nie je mäkká. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme. Do precedenej polievky dáme smotanu a povaríme ešte päť minút. Odstavíme a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme maslo a rozmiešame ho do polievky. Môžete ju podávať aj vlažnú, vtedy do nej však prikvapkávajte pár kvapiek citrónovej šťavy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |