. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

heniky M. (heniky) ID 929
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.9.2005
Naposledy: 15.12.2017 12:08
Aktualizácia: 13.12.2017 15:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 158
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

DOMÁCA MEDICÍNA

Jeme pravy med?!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vela sa o tom hovori, tak skuste si overit:)

POSTUP PRÍPRAVY

Aby ste mohli z medu využiť jeho vzácne látky, musíte jesť skutočný med. Dajte si pozor, aby ste kúpili med a nie len obyčajný cukor.

Med je najzdravšie sladidlo, pretože obsahuje iba prírodný cukor. Pravý med by nemal byť zmiešaný s rafinovaným cukrom, pretože by sa znehodnotil. Niektorí výrobcovia však rozmýšľajú inak. Prvé zmienky o falšovaní medu pochádzajú ešte z antických dôb, keď ziskuchtiví obchodníci ponúkali miesto medu zahustenú hroznovú šťavu.

Neskôr sa podvodníci naučili zahusťovať roztoky cukru. V súčasnosti sa na túto nekalú činnosť využíva najmä repný a trstinový cukor, invertný cukor získaný úplným rozkladom bežného cukru alebo zmes glukózy a fruktózy (tzv. izoglukóza) pochádzajúca z kukuričného či zemiakového škrobu. Pri pohľade na fľašku medu v obchode či na trhu sa nedá zistiť, či je med pravý. Existuje však viacero overených postupov, ktoré odhalia falšovanie medu aj v domácich podmienkach. Cena pravého včelieho medu sa momentálne pohybuje okolo 140 Sk za kilogram (0,7 litra). Ak natrafíte na podstatne lacnejší produkt, malo by to v nás vzbudiť podozrenie.

Farba medu sa mení od takmer bezfarebného až po tmavohnedý. Jeho konzistencia môže byť kvapalná, viskózna, ale aj kryštalická. Chuť a vôňa medu bývajú veľmi rozmanité, avšak všetci poctiví včelári sa zhodnú na tom, že pravý med pri ochutnaní „škriabe v hrdle“. Pri prelievaní pravého medu si možno všimnúť, že sa vďaka svojej tuhosti ukladá v novej nádobe v akýchsi záhyboch (podobne ako splývajúca látka). Hovorí sa tomu, že med „falduje“. Podobne med riedený vodou pri liatí vytvára jamku. Príliš riedky med, ktorý nemá tendenciu kryštalizovať, bude s najväčšou pravdepodobnosťou falšovaný.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2011, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku