. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia P. (lupali) ID 9166
.
mimibazar.sk/lupali
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2006
Naposledy: 28.11.2018 8:03
Aktualizácia: 29.11.2016 17:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 98
RODINNÉ FOTOGRAFIE 78
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 9
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

zelený tatarák



POTREBNÉ PRÍSADY

....mladé lístky zihlavy, lesna zerucha -potocnica (nemusi byt), mlada cibulka, olivovy olej, sypka zmes Kotanyi pesto, ktora obsahuje susene paradajky, cesnak, petrzlen. vnat a chilli.....

POSTUP PRÍPRAVY

..mlade listky zihlavky sparit horucou vodou, potom uz len spolu so vsetkymi ostatnymi ingrediencami posekat v mixeri.....kto nema kotanyi zmes, kludne pridat susene paradajky, cerstvy cesnak a sol...je to fajnota....na hrianky, s pecivom alebo zamiesat do cestovin.....to uz je potom ako pesto.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2012, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Obrala som uvarene kuracie mäso z polievky a co dalej?



POTREBNÉ PRÍSADY

obrate kuracie masko z nedelnej polievky, ?,?,?

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky, budem rada akymkolvek receptom ako zuzitkovat uvarene kuracie masko.... okrem potahovanej torty:))
dakujem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (31) posledné: 22.2.2009, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vynikajúca nátierka z údeného tofu alias treščia pečeň



POTREBNÉ PRÍSADY

stredne veľkú cibuľa-kocka droždia-maslo /alebo lyžica oleja/-údené tofu-mletá sladká paprika-soľčanka/alebo obyčajná soľ/-sójová omáčka /ja som dala shoyu/-strúčik cesnaku /nemusí byť, no ja som dala dva:)/-majoránka-citrón /taktiež nie je nutný/

POSTUP PRÍPRAVY

....tak táto nátierka ma úplne očarila, a keď som si ju na chlebíku pokvapkala citrónom chutila naozaj ako treščia pečeň..takže, kto ju má rád, hor sa do jej prípravy:)
Na masielku opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmrvenú kocku čerstvého droždia a pár minút /kým nezačne pekne voňať -ako komu:)/pražíme. Droždie sa nám krásne rozpustí.Doteraz to vypadá ako klasická drožďová nátierka, no len doteraz :)...pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané údené tofu, premiešame na sporáku pár minút ... To je , čo sa týka tepelnej úpravy, všetko. Potom už len pridáme pretlačený strúčik cesnaku, najlepšie, keď si ho pekne najemnučko pretriete so soľou, podľa chuti sójovú omáčku /asi polievkovú lyžicu/, červenú papriku a trošku majoránky. Natrieme na chlebík a môžeme pokvapkať citrónom.
Vynikajúca, zdravá, sýta a určite lacnejšia ako pravá treščia pečeň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.3.2008, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ľahké, skvelé, karoténové cestovinky alias nič pre chlapov:)



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny /penne, fusilli,mašličky alebo hocijaké väčšie/, olivový olej, zeleninová soľ /dobré, keď je/, dva, tri strúčiky cesnaku, 3-4 mrkvičky-karotky a najlepšie vlastnoručne vypestované:), pažítka alebo petržlenová vňať alebo oboje ..

POSTUP PRÍPRAVY

Ja takto bleskovo a jednoducho upravené cestovinky vážne milujem, malý ich miluje o trochu menej /ale zje/, no a manželík ich nemiluje vôbec /možno tak s pridanou čabajkou:)
Cestoviny si uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody /ja pridávam aj pár kvapiek oleja, aby sa nedajbože nezlepovali/. Medzitým si na oleji speníme najemno nakrájané strúčky cesnaku /1min/, pridáme taktiež najemno nastrúhanú karotku a orestujeme, naozaj len veľmi krátko /dve, tri min/.Hotovo. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame, ochutíme zeleninovou soľou.Podávame IHNEĎ. Ozdobíme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Sú vážne skvelé, dostaneme do seba poriadne množstvo karoténu /teraz v lete potrebné!/, ktorý naše telo dokáže vďaka oleju aj krásne spracovať, keďže karotén sa rozpúšťa v tukoch.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.5.2009, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Sedmikráskovo-karamelový sirup-zdravá dobrôtka proti kašľu



POTREBNÉ PRÍSADY

500 hlávok sedmikrások-750g kryštálového cukru-3/4l vody..a chuť kľaknúť na kolená, liezť po trávniku a rátať do 500:)

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže v tomto krásnom jarnom období nám supermarket PRÍRODA ponúka nádheru jemných sedmikrások, mám pre Vás jeden odskúšaný receptík, ktorý je zdravý, účínný proti nachladnutiu dýchacích ciest a hlavne mňamkový:)
1. 5OO sedmikráskam odtrhneme hlávky /ako smutne to znie../ v čase, keď ich majú krásne rozvité /čiže za slniečka/ Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami /lupienkami/ .Sú totiž aj s ružovými..
2. 3/4 l vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého dňa. Minimálne 12 hodín.Potom výluh scedíme cez plátenko /plienku/
4. Cukor necháme skaramelizovať /karamel robievam preto, lebo sa v organizme správa oveľa slušnejšie ako obyčajný cukor , telo ho vie lepšie zúžitkovať a karamel je aj veľmi dobrý pomocník proti kašľu/
5.Ku karamelu pridáme výluh a varíme do hustoty redšieho sirupu.
6. Horúci nalejeme do menších fľaštičiek, uzatvoríme a po vychladnutí skladujeme v chladničke.
Sirupom sladíme čajík alebo ho podávame detičkám proti kašľu na lyžičke. Ja pridávam aj pár kvapiek citróna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2008, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rezance z krabích tyčiniek so zeleninou-bleskovka:)



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček krabích tyčiniek-zeleninová alebo bylinková alebo obyčajná soľ-citrón-sójová omáčka/najlepšie prírodne fermentovaná SHOYU/-olivový olej-cibuľa-cesnak-mrazená zelenina/najlepšie zmes s fazuľovými strukmi, paprikou,karfiolom-jednoduho čo najfarebnejšia, nech to má šmrnc:)

POSTUP PRÍPRAVY

Krabie tyčinky povaríme v osolenej vode s trochou citróna približne 2 minúty a potom ich hneď šupneme na sitko, necháme vychladnúť. Po vychladnutí jednotlivé tyčinky "rozstrapkáme" na rezance, ide to mimochodom veľmi ľahúčko a s radosťou nám určite pri tejto zaujímavej činnosti pomôžu naše ratolesti:) Keď máme rezancov plnú misu, zalejeme ich sójovou omáčkou a necháme odpočívať. Zatiaľ si na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, popražíme, pridáme mrazenú zeleninua sprudka opekáme približne 3-4 ? /nestopla som si to/ minútky, aby nám zeleninka ostala pekne krehká, chrumkavá a nestratila farbu. Potom už len pridáme rezance, prehrejeme, dochutíme soľou a naservírujeme na tanier. Ozdobíme nasekanou vňaťou /ja som použila mladú cibuľku/ a hotovo. Naozaj je to jednoduché, veľmi rýchle a zaujímavé aj chuťovo aj na pohľad:).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2009, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová šťavelová polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

dve hrste lístkov šťavela kyslého-strúčik cesnaku-cibuľa- olivový olej-žĺtko-soľ-kyslá smotana-trochu mlieka - maizena

POSTUP PRÍPRAVY

Túto polievočku robievam už asi tretí rok vždy na jar, keď sa nám v záhradke objavia krásne zelené lístky šťavela. Šťavel má vysoký obsah vitamínu C a obsahuje aj značný podiel železa, preto je na jar veľmi dobrou bylinkou ovplyvňujúcou krvotvorbu. Lístky šťavela sa dajú pravdaže "zohnať" aj v supermarkete PRÍRODA:), rastie na vlhkých lúkach, blízko pri vode..
Poďme variť: Na malom množstve kvalitného oleja si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, cesnak, pridáme nasekané, umyté lístky šťavela, premiešame, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Zatiaľ si v miske zmiešame kyslú smotanu, trochu mlieka, žĺtko a maizenu. Keď nám polievka zovrie, vylejeme obsah misky a za občasného miešania privedieme do varu a krátko /cca 2 min/ povaríme. Má mať krémovú konzistenciu. Nakoniec polievku rozmixujeme, ak treba dosolíme a môžeme papkať. Každú porciu "postrašíme"nasekanou pažítkou a kúskami opečeného chlebíka. Polievka má jemnú nakyslastú chuť a v kombinácii s opečeným chlebíkom je to mňaaaaam:)
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.6.2009, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové mäsko s hráškom v syrovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové stehno- olej- cibuľa-strúčik cesnaku-soľ-mletá rasca-štipka mletého čierneho korenia-štipka mletého zázvoru-múka na zaprášenie- /ja dávam celozrnnú špaldovú/- sterilizovaný hrášok v konzerve-tavený syr v črievku /najlepšie chuťovo výrazný Niva alebo encián alebo nejaký iný plesnivý:)

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové stehienko si nakrájame na malé kocky, ktoré potom hodíme na oleji spenenú cibuľku a cesnak, ktoré sme predtým nakrájali na drobno.To je teda slovosled:). Chvíľu opražíme, pridáme štipku mletého zázvoru, mletej rasce, mletého čierneho korenie, pomiešame, zaprášime múkou, ešte chvíľu orestujeme a podlejeme vodou, osolíme. Keď nám to pekne zovrie, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme do mäkka.Potom pridáme hrášok bez nálevu /kto chce aj s nálevom/, syr vytlačený z črievka a miešame, pokiaľ sa nerozpustí.Necháme zovrieť a ďalej už nevaríme. Je to rýchle aje to mňam :) Hodí sa k tomu aj ryža aj cestoviny.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zdravá brokolicová polievočka s drožďovo-mrkvičkovými haluštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica(najlepšie čerstvá), Bio zeleninový bujón(nemusí byť), morská zeleninová soľ(jasné, že môže byť aj obyčajná), špaldová múka alebo iná celozrnná, olivový olej, menšia cibuľa
Halušky: lyžica olivového oleja, droždie, menšia mrkva, soľ, vajíčko, špaldová hladká múka, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Takže mamičky, ktoré ste minimálne tak ako ja zbláznené do zdravej stravy pre svoje ratolesti /manžel si ešte len zvyká:))a vymetáte Bio obchody, táto polievočka vás možno poteší ...Je zdravá, jednoduchá a rýchla a pritom výdatná vďaka haluškám..
Poďme na to:
Na troche olivového oleja speníme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme umytú a na malé ružičky nakrájanú brokolicu, miešame....miešame, posypeme špaldovou alebo takou akú máte doma múkou, ešte chvíľu miešame...zalejeme vodou, za občasného miešania privedieme k varu, ochutíme lyžicou zeleninového Bio bujónu(je super), zeleninovou soľou(aj tá ...je skvelá) a varíme, kým nám brokolička nezmäkne (asi 10). Potom ju pomocou "pučítka" na zemiaky roztlačíme na jemnejšie. Zavaríme halušky, chvíľu povaríme a nakoniec "šupsneme" nejaké bylinky - napr.sušenú pažítku.
Halušky: Na trošičke (ale naozaj len trošičke!) oleja si roztopíme droždie, pridáme najemno nastrúhanú mrkvičku, chvíľu miešame ...Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko, trochu mlieka a múku.Osolíme.
Cesto nemá byť ani husté, ani moc riedke..ale veď vy viete :)Ak chceme mať v polievke halušky väčšie, zavárame ich do polievky (ktorá vrie len jemne) malou lyžičkou. Ak máte rady (alebo vaše detičky) malé haluštičky zavarte si ich cez sitko na halušky.

Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2007, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu