
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() zelený tatarákPOTREBNÉ PRÍSADY ....mladé lístky zihlavy, lesna zerucha -potocnica (nemusi byt), mlada cibulka, olivovy olej, sypka zmes Kotanyi pesto, ktora obsahuje susene paradajky, cesnak, petrzlen. vnat a chilli..... POSTUP PRÍPRAVY ..mlade listky zihlavky sparit horucou vodou, potom uz len spolu so vsetkymi ostatnymi ingrediencami posekat v mixeri.....kto nema kotanyi zmes, kludne pridat susene paradajky, cerstvy cesnak a sol...je to fajnota....na hrianky, s pecivom alebo zamiesat do cestovin.....to uz je potom ako pesto..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2012, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Obrala som uvarene kuracie mäso z polievky a co dalej?POTREBNÉ PRÍSADY obrate kuracie masko z nedelnej polievky, ?,?,? POSTUP PRÍPRAVY Maminky, budem rada akymkolvek receptom ako zuzitkovat uvarene kuracie masko.... okrem potahovanej torty:)) dakujem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (31) posledné: 22.2.2009, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Vynikajúca nátierka z údeného tofu alias treščia pečeňPOTREBNÉ PRÍSADY stredne veľkú cibuľa-kocka droždia-maslo /alebo lyžica oleja/-údené tofu-mletá sladká paprika-soľčanka/alebo obyčajná soľ/-sójová omáčka /ja som dala shoyu/-strúčik cesnaku /nemusí byť, no ja som dala dva:)/-majoránka-citrón /taktiež nie je nutný/ POSTUP PRÍPRAVY ....tak táto nátierka ma úplne očarila, a keď som si ju na chlebíku pokvapkala citrónom chutila naozaj ako treščia pečeň..takže, kto ju má rád, hor sa do jej prípravy:) Na masielku opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmrvenú kocku čerstvého droždia a pár minút /kým nezačne pekne voňať -ako komu:)/pražíme. Droždie sa nám krásne rozpustí.Doteraz to vypadá ako klasická drožďová nátierka, no len doteraz :)...pridáme na hrubom strúhadle nastrúhané údené tofu, premiešame na sporáku pár minút ... To je , čo sa týka tepelnej úpravy, všetko. Potom už len pridáme pretlačený strúčik cesnaku, najlepšie, keď si ho pekne najemnučko pretriete so soľou, podľa chuti sójovú omáčku /asi polievkovú lyžicu/, červenú papriku a trošku majoránky. Natrieme na chlebík a môžeme pokvapkať citrónom. Vynikajúca, zdravá, sýta a určite lacnejšia ako pravá treščia pečeň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.3.2008, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Ľahké, skvelé, karoténové cestovinky alias nič pre chlapov:)POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny /penne, fusilli,mašličky alebo hocijaké väčšie/, olivový olej, zeleninová soľ /dobré, keď je/, dva, tri strúčiky cesnaku, 3-4 mrkvičky-karotky a najlepšie vlastnoručne vypestované:), pažítka alebo petržlenová vňať alebo oboje .. POSTUP PRÍPRAVY Ja takto bleskovo a jednoducho upravené cestovinky vážne milujem, malý ich miluje o trochu menej /ale zje/, no a manželík ich nemiluje vôbec /možno tak s pridanou čabajkou:) Cestoviny si uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody /ja pridávam aj pár kvapiek oleja, aby sa nedajbože nezlepovali/. Medzitým si na oleji speníme najemno nakrájané strúčky cesnaku /1min/, pridáme taktiež najemno nastrúhanú karotku a orestujeme, naozaj len veľmi krátko /dve, tri min/.Hotovo. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame, ochutíme zeleninovou soľou.Podávame IHNEĎ. Ozdobíme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Sú vážne skvelé, dostaneme do seba poriadne množstvo karoténu /teraz v lete potrebné!/, ktorý naše telo dokáže vďaka oleju aj krásne spracovať, keďže karotén sa rozpúšťa v tukoch. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 3.5.2009, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
![]() Sedmikráskovo-karamelový sirup-zdravá dobrôtka proti kašľuPOTREBNÉ PRÍSADY 500 hlávok sedmikrások-750g kryštálového cukru-3/4l vody..a chuť kľaknúť na kolená, liezť po trávniku a rátať do 500:) POSTUP PRÍPRAVY Keďže v tomto krásnom jarnom období nám supermarket PRÍRODA ponúka nádheru jemných sedmikrások, mám pre Vás jeden odskúšaný receptík, ktorý je zdravý, účínný proti nachladnutiu dýchacích ciest a hlavne mňamkový:) 1. 5OO sedmikráskam odtrhneme hlávky /ako smutne to znie../ v čase, keď ich majú krásne rozvité /čiže za slniečka/ Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami /lupienkami/ .Sú totiž aj s ružovými.. 2. 3/4 l vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého dňa. Minimálne 12 hodín.Potom výluh scedíme cez plátenko /plienku/ 4. Cukor necháme skaramelizovať /karamel robievam preto, lebo sa v organizme správa oveľa slušnejšie ako obyčajný cukor , telo ho vie lepšie zúžitkovať a karamel je aj veľmi dobrý pomocník proti kašľu/ 5.Ku karamelu pridáme výluh a varíme do hustoty redšieho sirupu. 6. Horúci nalejeme do menších fľaštičiek, uzatvoríme a po vychladnutí skladujeme v chladničke. Sirupom sladíme čajík alebo ho podávame detičkám proti kašľu na lyžičke. Ja pridávam aj pár kvapiek citróna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2008, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Rezance z krabích tyčiniek so zeleninou-bleskovka:)POTREBNÉ PRÍSADY balíček krabích tyčiniek-zeleninová alebo bylinková alebo obyčajná soľ-citrón-sójová omáčka/najlepšie prírodne fermentovaná SHOYU/-olivový olej-cibuľa-cesnak-mrazená zelenina/najlepšie zmes s fazuľovými strukmi, paprikou,karfiolom-jednoduho čo najfarebnejšia, nech to má šmrnc:) POSTUP PRÍPRAVY Krabie tyčinky povaríme v osolenej vode s trochou citróna približne 2 minúty a potom ich hneď šupneme na sitko, necháme vychladnúť. Po vychladnutí jednotlivé tyčinky "rozstrapkáme" na rezance, ide to mimochodom veľmi ľahúčko a s radosťou nám určite pri tejto zaujímavej činnosti pomôžu naše ratolesti:) Keď máme rezancov plnú misu, zalejeme ich sójovou omáčkou a necháme odpočívať. Zatiaľ si na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, popražíme, pridáme mrazenú zeleninua sprudka opekáme približne 3-4 ? /nestopla som si to/ minútky, aby nám zeleninka ostala pekne krehká, chrumkavá a nestratila farbu. Potom už len pridáme rezance, prehrejeme, dochutíme soľou a naservírujeme na tanier. Ozdobíme nasekanou vňaťou /ja som použila mladú cibuľku/ a hotovo. Naozaj je to jednoduché, veľmi rýchle a zaujímavé aj chuťovo aj na pohľad:). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.5.2009, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Krémová šťavelová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY dve hrste lístkov šťavela kyslého-strúčik cesnaku-cibuľa- olivový olej-žĺtko-soľ-kyslá smotana-trochu mlieka - maizena POSTUP PRÍPRAVY Túto polievočku robievam už asi tretí rok vždy na jar, keď sa nám v záhradke objavia krásne zelené lístky šťavela. Šťavel má vysoký obsah vitamínu C a obsahuje aj značný podiel železa, preto je na jar veľmi dobrou bylinkou ovplyvňujúcou krvotvorbu. Lístky šťavela sa dajú pravdaže "zohnať" aj v supermarkete PRÍRODA:), rastie na vlhkých lúkach, blízko pri vode.. Poďme variť: Na malom množstve kvalitného oleja si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, cesnak, pridáme nasekané, umyté lístky šťavela, premiešame, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Zatiaľ si v miske zmiešame kyslú smotanu, trochu mlieka, žĺtko a maizenu. Keď nám polievka zovrie, vylejeme obsah misky a za občasného miešania privedieme do varu a krátko /cca 2 min/ povaríme. Má mať krémovú konzistenciu. Nakoniec polievku rozmixujeme, ak treba dosolíme a môžeme papkať. Každú porciu "postrašíme"nasekanou pažítkou a kúskami opečeného chlebíka. Polievka má jemnú nakyslastú chuť a v kombinácii s opečeným chlebíkom je to mňaaaaam:) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 22.6.2009, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčové mäsko s hráškom v syrovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY bravčové stehno- olej- cibuľa-strúčik cesnaku-soľ-mletá rasca-štipka mletého čierneho korenia-štipka mletého zázvoru-múka na zaprášenie- /ja dávam celozrnnú špaldovú/- sterilizovaný hrášok v konzerve-tavený syr v črievku /najlepšie chuťovo výrazný Niva alebo encián alebo nejaký iný plesnivý:) POSTUP PRÍPRAVY Bravčové stehienko si nakrájame na malé kocky, ktoré potom hodíme na oleji spenenú cibuľku a cesnak, ktoré sme predtým nakrájali na drobno.To je teda slovosled:). Chvíľu opražíme, pridáme štipku mletého zázvoru, mletej rasce, mletého čierneho korenie, pomiešame, zaprášime múkou, ešte chvíľu orestujeme a podlejeme vodou, osolíme. Keď nám to pekne zovrie, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme do mäkka.Potom pridáme hrášok bez nálevu /kto chce aj s nálevom/, syr vytlačený z črievka a miešame, pokiaľ sa nerozpustí.Necháme zovrieť a ďalej už nevaríme. Je to rýchle aje to mňam :) Hodí sa k tomu aj ryža aj cestoviny. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Zdravá brokolicová polievočka s drožďovo-mrkvičkovými haluštičkamiPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica(najlepšie čerstvá), Bio zeleninový bujón(nemusí byť), morská zeleninová soľ(jasné, že môže byť aj obyčajná), špaldová múka alebo iná celozrnná, olivový olej, menšia cibuľa Halušky: lyžica olivového oleja, droždie, menšia mrkva, soľ, vajíčko, špaldová hladká múka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Takže mamičky, ktoré ste minimálne tak ako ja zbláznené do zdravej stravy pre svoje ratolesti /manžel si ešte len zvyká:))a vymetáte Bio obchody, táto polievočka vás možno poteší ...Je zdravá, jednoduchá a rýchla a pritom výdatná vďaka haluškám.. Poďme na to: Na troche olivového oleja speníme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme umytú a na malé ružičky nakrájanú brokolicu, miešame....miešame, posypeme špaldovou alebo takou akú máte doma múkou, ešte chvíľu miešame...zalejeme vodou, za občasného miešania privedieme k varu, ochutíme lyžicou zeleninového Bio bujónu(je super), zeleninovou soľou(aj tá ...je skvelá) a varíme, kým nám brokolička nezmäkne (asi 10). Potom ju pomocou "pučítka" na zemiaky roztlačíme na jemnejšie. Zavaríme halušky, chvíľu povaríme a nakoniec "šupsneme" nejaké bylinky - napr.sušenú pažítku. Halušky: Na trošičke (ale naozaj len trošičke!) oleja si roztopíme droždie, pridáme najemno nastrúhanú mrkvičku, chvíľu miešame ...Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko, trochu mlieka a múku.Osolíme. Cesto nemá byť ani husté, ani moc riedke..ale veď vy viete :)Ak chceme mať v polievke halušky väčšie, zavárame ich do polievky (ktorá vrie len jemne) malou lyžičkou. Ak máte rady (alebo vaše detičky) malé haluštičky zavarte si ich cez sitko na halušky. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2007, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |