končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Lucia P. (lupali) ID 9166 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Krémová šťavelová polievočka[ recept č. 1311 zo dňa 20.4.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY dve hrste lístkov šťavela kyslého-strúčik cesnaku-cibuľa- olivový olej-žĺtko-soľ-kyslá smotana-trochu mlieka - maizena POSTUP PRÍPRAVY Túto polievočku robievam už asi tretí rok vždy na jar, keď sa nám v záhradke objavia krásne zelené lístky šťavela. Šťavel má vysoký obsah vitamínu C a obsahuje aj značný podiel železa, preto je na jar veľmi dobrou bylinkou ovplyvňujúcou krvotvorbu. Lístky šťavela sa dajú pravdaže "zohnať" aj v supermarkete PRÍRODA:), rastie na vlhkých lúkach, blízko pri vode.. Poďme variť: Na malom množstve kvalitného oleja si speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, cesnak, pridáme nasekané, umyté lístky šťavela, premiešame, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Zatiaľ si v miske zmiešame kyslú smotanu, trochu mlieka, žĺtko a maizenu. Keď nám polievka zovrie, vylejeme obsah misky a za občasného miešania privedieme do varu a krátko /cca 2 min/ povaríme. Má mať krémovú konzistenciu. Nakoniec polievku rozmixujeme, ak treba dosolíme a môžeme papkať. Každú porciu "postrašíme"nasekanou pažítkou a kúskami opečeného chlebíka. Polievka má jemnú nakyslastú chuť a v kombinácii s opečeným chlebíkom je to mňaaaaam:) Dobrú chuť |
Milica K. (margoa) ID 23592 (22.6.2009, 21:48) | |
si tuto polievocku necham v zalohe kym mi vyrastie stavel | |
ODPOVEDAŤ |