
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Banány v čokoláde - rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 200 g práškový cukor( môže byť aj kryštálový), 0,5 dcl vody, 0,5 dcl olej, 200g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 1 PL kakao ( ale môže byť aj kus viacej kto ako má rád kakaové) Krém: 1 l mlieka, 3 vanilkové (alebo banánové) pudiny, 1 palmarin. ( puding môže byť aj banánový podľa možností čo máte doma, ja som mala iba vanilkový tak som použila ten) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme. Uvaríme puding a ešte do horúceho primiešame na kusy pokrájaný palmarín, dobre rozmiešame a necháme vychladnúť ale nie úplne. Na upečené a vychladnuté cesto natrieme v hrubšej vrstve lekvár ( ja som použila slivkový zo žltých sliviek) Potom rovnomerne natrieme letný puding a naň pokukladáme kolieska banánov. Nakoniec zalejeme čokoládou. Čokoláda: trochu oleja ohriať a rozpustiť čokoládu, ja som použila 2 kusy čokolády. No a necháme v chladničke stuhnúť. Dobrú chuť. :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.11.2015, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jemná a rýchla vianočka - bez kysnutiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej špeciál, 1 vajce, 1,5 dcl olej, pol vrecka prášok do pečiva, 3 PL cukru, pol kocky droždie, 2,5 dcl vlažného mlieka, štipka soli, citronová kôra, 1 vanikový cukor. ( nemusí byť ak nemáte) ja som už piekla aj s vanilkovým bola veľmi dobrá, ale aj bez neho keď mi došiel a ani to nebolo cítiť, nechýbal tam), kto má rád tak hrozienka. ( my nedávame), maslo alebo iný tuk , heru alebo palmarin, vajíčko s 1 PL mlieka na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Receptov na vianočku je tu dosť, a pár som ich aj vyskúšala, sú vynikajúce, ja som skúšala obmieňať recepty pretože som hľadala nejaký taký, ktorý by mi pripomínal vianočku z detstva, no a z mojich skúseností som si poskladala takýto recept, ktorý spĺňa moje predstavu. Vianočka je jemná, vydrží mäkká aj na druhý deň a nie je drahá a ešte čo je dôležité je rýchla. :-) Takže mlieko si ohrejeme aby bolo teplé, rozmiešame v ňom štipku cukru aby sa cukor rozpustil a pridáme nalámané droždie, kým sa nám v mlieku zdvihne zatiaľ si dáme do misky múku, cukor, citronovú kôru, prášok do pečiva, štipku soli, vajce, olej, no a nakoniec aj droždie s mliekom. Vymiesime, ja používam mixér, ide to rýchlejšie. Cesto si vymiesime aby sa oddeľovalo od misky. No a nenechávame kysnúť ! Plech si vymastíme olejom alebo použijeme papier na pečenie, no a z cesta si pozapletáme vianočku. Ja si cesto rozdelím väčšinou tak že prvé je väčšie ako to druhé. Upletieme spodnú časť, položíme na plech ja dávam na šírku plechu, no a potom druhú časť. Až teraz necháme 30 minúť podkysnúť pred pečením. Prv než dáme vianočku do rúry potrieme ju vajíčkom rozmiešaným s 1 PL mlieka, no a pomaly pečieme. Ja pečiem na 140 stupňoch ale my máme šporák na pevné palivo, takže to už každý zhruba vie ako mu pečie rúra, mala by sa piecť 40 minút pomaly. Keď vianočku vyberieme z rúry potrieme ju rozpusteným maslom a necháme vychladnúť. No a potom papáme, dobrú chuť :-) Pripájam aj foto ale na fotke je väčšia ako z tej základnej dávky, ja som robila včera z 600g múky, lebo nás je viac doma a 500 g nám veľmi rýchlo zmizne. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.5.2011, 18:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Domáca TribytkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ahojte, tento koláčik som robila po prvý krát, postup som nefotila lebo som ho robila dosť narýchlo. Tak postup len napíšem. Nám dosť chutil, je jemný, neni až tak sýty , a mäkkučký. Prísady: Cesto: 5 vajec, 180g cukor, 0,5 dl vody, 0,5 dl olej, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém: 1l mlieka, 3 balíčky zlatý klas,7 aj polku PL cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g rastlinného tuku na pečenie ( ja som dala Heru), 3 balíčky MARINA keksov bielych nie kakaových ( ale kto chce tak si môže dať aj biele), čokoláda na varenie, trochu oleja, kyslejší džem. POSTUP PRÍPRAVY Postup: vajíčka si rozklepneme, pridáme cukor a mixujeme, pridáme vodu a mixujeme aspoň 5 minút, potom pridáme olej a znovu mixujeme, nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme. Kým nám cesto vychladne urobíme si plnku. Z mlieka a zo zlatých klasov a cukru uvaríme krém, postup je ako pri obyčajnom pudingu, no a potom ešte do horúceho zašľaháme rastlinný tuk. Ja som si heru nakrájala na menšie kusy a postupne som pridávala a miešala kým sa mi v pudingu nerozpustila. Na vychladnuté upečené cesto natrieme džem, ešte teplý krém a rovnomerne rozložíme keksy. V trochej oleja si rozpustíme čokoládu na varenie, polejeme povrch koláča a dáme do chladničky stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.10.2009, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Lángoš ( vynikajúci lepší som ešte nejedla :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 0,5l mlieka, 250g kyslej smotany, 1 kocka droždia, štipka cukru, 1KL sóda bikarbóna, 1PL (zarovnaná) soľ, 1KL mletej rasce, olej, cesnak. ( kto nemá rád rascu, tak si ju do cesta nepridá) POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások. Keď napučí zmiesime ho s múkou, soľou, rascou, sódou bikarbonou, kyslou smotanou a zvyšným mliekom. Vymiesime cesto a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Potom z cesta vyformujeme toľko bochníčkou, koľko potrebujeme, zvyšok môžeme dať do mikroténových sáčkou do chladničky. Bochníčky necháme kysnúť ešte 20 minút v teple. Vykysnuté bochníčky roztiahneme a vytvarujeme do lángoša a v dostatočnom množstve oleja vyprážame. Hotové lángoše potierame kečupom alebo rozotretým cesnakom, a posypeme postrúhaným syrom. Sú ozaj vynikajúce, vrelo odporúčam, mäkučké sú aj na druhý deň ak zostanú :-) My si ich zvykneme máličko ohriať v mikrovlnke a chutia ako čerstvé. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 21.2.2017, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Domáce žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej špeciál múky, 1/2 droždia, 60 g ľubovoľný tuk ( ja som dala Heru), malá lyžička soli, malá lyžička cukru, vajce na potretie, 2dcl letnej vody. POSTUP PRÍPRAVY Zamiesiť, nechať hodinu vykysnúť, vytvarovať žemle, dať na vymastený plech, a nechať podkysnúť ešte 30 minút, potom potrieť vajcom a dať piecť. Cesto by nemalo byť ani riedke ani veľmi husté, malo by sa po vymiesení oddeľovať od misky. Mne z tejto dávky vyšlo 14 žemlí a boli fajné mäkučké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.11.2010, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čokoládovoananásové mafinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 2 KL prášku do pečiva, pol KL (nie kopcovitej) sódy bikarbóny, 2 vajcia, 210g cukru, 1 vanilkový cukor, 120 ml oleja, čokoláda na varenie, mlieko, ananásový kompót, biely jogurt ( ja som použila Danone activiu), na toto množstvo múky stačí malý jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, a práškom do pečiva, sódou bikarbónou, pridáme jogurt ale nemiešame, do druhej nádoby si dáme 2 vajcia, olej, a asi deci aj pol mlieka a dobre rozmiešame. Rozmiešanú zmes pridáme k múke a jogurtu a dobre premiešame. Ak máme zmes hustú pridávame po troške mlieko, ale opatrne aby cesto nebolo príliš riedke, malo by mať asi takú konzistenciu ako tečúci med. Potom pridáme odkvapkaný a pokrájaný ananás a nakoniec čokoládu na varenie. Ja som nepoužila celú čokoládu, iba trištvrtiny no a pokrájala som ju na menšie kúsky a pridala do cesta. Ale kto chce mať viac čokoládové môže dať kľudne aj celú :-) Premiešame a naplníme tak do trištvrtiny papierových košíčkov, nie doplna. Z tejto dávky mi vyšlo 28 kusov mafín. Vyskúšala som už rôzne recepty na mafinky, ale toto sa mi zatiaľ najviac pozdávalo. Včera som namiesto ananásu použila jahody, a boli tiež dobré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.6.2009, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |