. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Daniela T. (Daniela27) ID 8849
.
Oblasť: Sereď
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.11.2006
Naposledy: 9.1.2017 21:01
Aktualizácia: 16.3.2012 12:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 29
RODINNÉ FOTOGRAFIE 51
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MEDOVNÍČKY - hneď a stále mäkké



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky
1/4 kg medu
1/4 kg masla (Palmarin, Hera..)
40 dkg práškového cukru
4 celé vajcia
2 čajové lyžičky škorice
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
trochu prášku do perníka

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Vypracovať cesto, vyvalkať na hrúbku 1/2 cm, vykrojené poukladať na vymastený plech, potrieť rozšlahaným vajcom, ozdobiť kúskom orecha, upiecť. Pri teplote cca 180. Upečené medovníčky znova ešte horúce potrieť rozšľahaným vajcom.

Rozšlahané vajce: vymiešať do neho 2 čajové lyžičky cukru

Vypracované cesto treba nechať stáť najmenej hodinu, lepšie dlhšie. Ja som si ho urobila jeden deň a na druhý deň som robila medovníky. Keby bolo cesto riedke, domiesiť hladkou múkou.

Sú SUPER - a je ich dosť veľa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.12.2009, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie mäsko zapekané so slaninkou, jablkami a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (alebo vykostené stehenné rezne)
oravská slaninka
jabĺčka,
syr,
soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie rezne naklepeme osolíme a okoreníme. Opečieme na oleji. Osmežené mäsko dáme na pekáč, podlejeme trochou výpeku. Na každý kúsok mäsa dáme pokrájané kúsky jabĺčok, plátok oravskej slaninky a podlejeme vodou. Výpek s vodou by mal byť len do výšky mäska, aby neboli namočené jablká a slaninka. Zapekáme cca 15 min. v rúre. Keď je slaninka osmažená na každý kúsok dáme plátok syra a dopečieme cca ešte 5 min - kým sa syr roztopí. Podávame s ryžou alebo pyré.

Ak budete skúšať prajeme Vám dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu