. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (broskynka) ID 8484
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.11.2006
Naposledy: 29.10.2020 9:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 27
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

SLADKÉ JEDLÁ

Best pancakes in the world (najlepšie "americké" lievance)



POTREBNÉ PRÍSADY

Skúšala som lievance od Nigelly a aj tradičné slovenské, ale toto nemá chybu... Rýchle, jednoduché a veľmi vďačné, najmä raňajkové jedlo. Na cca 15 ks potrebujete: 3 vajcia / 0,6 l mlieka / cca 600 g hladkej múky / 170 g cukru - môže byť aj práškový aj kryštál - čo máte doma / 4 ČL prdopeč (2 balíčky)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia + mlieko spolu vymiešame - najlepšie mixérom. Pridáme všetky ostatné suroviny a znovu vymixujeme do pomerne hustejšej hmoty. Cesto by malo nechávať akoby "stopu" po vytiahnutí metličiek z cesta. Nech je skôr husté ako redšie, a ak treba pridáme ešte múku ak je ešte riedke alebo mlieko, ak je príliš husté. Malo by byť naozaj pomerne husté... A necháme min. 1/2 hodinku stáť. Na palacinkovej (alebo inej) panvici roztopíme trošku masla a nalejeme cesto. Veľkosť asi ako malý tanierik zo šálky na kávu a pečieme tak 4 min z každej strany na slabom plameni. Vrchná strana by mala byť pred otočením ešte "mokrá".
Priemer teda tak 10 - 15 cm. Najlepšie sú poliate javorovým sirupom, alebo s čokoládovým toppingom. Lekvár je tiež fajn, ale urobte si toto papanie luxusnejšie a neoľutujete :) Fotky pridám nabudúce až ich budem znovu robiť. A tu je VIDEOrecept, ktorým som sa nechala inšpirovať, aby ste lepšie vedeli ako nato: http://www.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 15.5.2013, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Zelená bodkovaná - moja úúúúplne prvá poťahovaná, dvojposchodová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

:)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak som sa odhodlala.
Dvojposchodová ovocná, pre kamarátku. Žiaľ foto ako vyzerala v reze nemám. Dolu babánovo-čokoládová a hore vanilkovo-mandarínková.
Potiahnuté MMF.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.4.2012, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Hruška s balzamikovou redukciou (zdravé a diétne maškrtenie)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 porciu: 1 veľká hruška - taká tvrdšia, čo sa pri varení hneď nerozpadne (moja mala cca 300 g a spapala som aj tak len polovicu) // malinký kúsok masla - odobraté kávovou lyžičkou (nemusí byť ak je dobrá teflónová panvica) // mletá škorica // cca 150 ml balzamikového octu // cca 10 g orieškov - v originál recepte sú vlašské, ja som mala mandľové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

1.) Do malinkého kastróla nalejeme ocot a vyvaríme z neho približne 70 % tekutiny. Zostane vám sladko-kyselkavá hustá omáčka.
2.) Medzitým ako sa ocot varí, umyjeme hrušku, rozpolíme a vyberieme jaderník - ošúpať nemusíme. Vložíme do panvice prekrojenou stranou nadol spolu s maslom a až sa maslo roztopí pridáme škoricu. Hrušky opekáme z každej strany cca 4-5 minút (podľa veľkosti). Mala by v strede ostať ešte tvrdá, chrumkavá na skus.
3.) Kým sa robia hrušky a ocot sa redukuje na hustú omáčku, nasucho opražíme oriešky (nie je nutné, ale chutné)...
4.) Servírujeme tak, že hrušku dáme na tanier, prelejeme octom a posypeme orieškami.
5.) Papkáme.

Tento základný recept je možné doplniť napríklad o:
- kopček vanilkovej zmrzliny

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.8.2012, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ako sa dá nazdobiť torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU&feature=player_embeddedat=95

POSTUP PRÍPRAVY

Pre inšpiráciu - úžasné :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (13) posledné: 16.6.2011, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu