končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Best pancakes in the world (najlepšie "americké" lievance)POTREBNÉ PRÍSADY Skúšala som lievance od Nigelly a aj tradičné slovenské, ale toto nemá chybu... Rýchle, jednoduché a veľmi vďačné, najmä raňajkové jedlo. Na cca 15 ks potrebujete: 3 vajcia / 0,6 l mlieka / cca 600 g hladkej múky / 170 g cukru - môže byť aj práškový aj kryštál - čo máte doma / 4 ČL prdopeč (2 balíčky) POSTUP PRÍPRAVY Vajcia + mlieko spolu vymiešame - najlepšie mixérom. Pridáme všetky ostatné suroviny a znovu vymixujeme do pomerne hustejšej hmoty. Cesto by malo nechávať akoby "stopu" po vytiahnutí metličiek z cesta. Nech je skôr husté ako redšie, a ak treba pridáme ešte múku ak je ešte riedke alebo mlieko, ak je príliš husté. Malo by byť naozaj pomerne husté... A necháme min. 1/2 hodinku stáť. Na palacinkovej (alebo inej) panvici roztopíme trošku masla a nalejeme cesto. Veľkosť asi ako malý tanierik zo šálky na kávu a pečieme tak 4 min z každej strany na slabom plameni. Vrchná strana by mala byť pred otočením ešte "mokrá". Priemer teda tak 10 - 15 cm. Najlepšie sú poliate javorovým sirupom, alebo s čokoládovým toppingom. Lekvár je tiež fajn, ale urobte si toto papanie luxusnejšie a neoľutujete :) Fotky pridám nabudúce až ich budem znovu robiť. A tu je VIDEOrecept, ktorým som sa nechala inšpirovať, aby ste lepšie vedeli ako nato: http://www.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 15.5.2013, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Zelená bodkovaná - moja úúúúplne prvá poťahovaná, dvojposchodováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY :) POSTUP PRÍPRAVY Tak som sa odhodlala. Dvojposchodová ovocná, pre kamarátku. Žiaľ foto ako vyzerala v reze nemám. Dolu babánovo-čokoládová a hore vanilkovo-mandarínková. Potiahnuté MMF. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 23.4.2012, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Hruška s balzamikovou redukciou (zdravé a diétne maškrtenie)POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 porciu: 1 veľká hruška - taká tvrdšia, čo sa pri varení hneď nerozpadne (moja mala cca 300 g a spapala som aj tak len polovicu) // malinký kúsok masla - odobraté kávovou lyžičkou (nemusí byť ak je dobrá teflónová panvica) // mletá škorica // cca 150 ml balzamikového octu // cca 10 g orieškov - v originál recepte sú vlašské, ja som mala mandľové lupienky POSTUP PRÍPRAVY 1.) Do malinkého kastróla nalejeme ocot a vyvaríme z neho približne 70 % tekutiny. Zostane vám sladko-kyselkavá hustá omáčka. 2.) Medzitým ako sa ocot varí, umyjeme hrušku, rozpolíme a vyberieme jaderník - ošúpať nemusíme. Vložíme do panvice prekrojenou stranou nadol spolu s maslom a až sa maslo roztopí pridáme škoricu. Hrušky opekáme z každej strany cca 4-5 minút (podľa veľkosti). Mala by v strede ostať ešte tvrdá, chrumkavá na skus. 3.) Kým sa robia hrušky a ocot sa redukuje na hustú omáčku, nasucho opražíme oriešky (nie je nutné, ale chutné)... 4.) Servírujeme tak, že hrušku dáme na tanier, prelejeme octom a posypeme orieškami. 5.) Papkáme. Tento základný recept je možné doplniť napríklad o: - kopček vanilkovej zmrzliny Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.8.2012, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ako sa dá nazdobiť tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU&feature=player_embeddedat=95 POSTUP PRÍPRAVY Pre inšpiráciu - úžasné :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (13) posledné: 16.6.2011, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |