končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
TORTY |
... upečené na 18 ... :o)PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablčkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 200g masla alebo napr.tuk Hera, 200g cukru, 3-4 vajcia, 3-4 lyžice citronovej šťavy /ak nemáte citron tak pomaranč/ , 175g múky, 75g kokosu /to podľa chuti a kto ako má rád/, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 800g-1kg jablk, práškový cukor na posypanie, mastný papier na vyloženie formy. POSTUP PRÍPRAVY Maslo, cukor, vajcia vymiešame spolu až kým sa cukor nerozpustí. Primiešame 1-2 lyžice ovocnej šťavy. Múku si zmiešame s 50g kokosu a s práškom do pečiva a primiešame k už vymiešanej hmote. Jedno jablko si postrúhame na jemno, pokvapkáme zvyšnou šťavou a primiešame do cesta. Vystelieme si formu mastným papierom a nalejeme do formy cesto. Zvyšné jablká očistíme od šupky a jadrovníka, prerežeme na polky. Z okrúhlej strany jabĺčko narežeme viď.obrázok, potom ich ukladáme na cesto. Koláč pečieme asi 50 min. na 200 stupňov. Vždy si to treba po prvý krát odkontrolovať, každá rúra pečie inak. Ja posypujem koláč práškovým cukrom, keď je ešte trochu teplí. Ak budú opäť dobré jabĺčka pridám aj recept s nafoteným postupom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.10.2009, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Novozélanské sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY meranie na hrnčeky-250ml. Asi na 50 kusov: 1 hrnček ovsených vločiek, 1 hrn.preosiatej múky, 1 hrn.cukru, 3/4 hrn.kokosovej múčky, 150g masla, 2 lyžice zlatého sirupu - ja používam med, 2 lyžice vrelej vody, 1 1/2 lyžičky sody bikarbony. POSTUP PRÍPRAVY Sviatočné ale aj na každý deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 11.9.2012, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Lasagne ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY Forma 20x30cm a vysoká 5cm: mrazené lístkové cesto 400-500g, hl.múku na posypanie dosky, 2 konzervy paradajok, 1 cibuľka, 2 stredné mrkvy, trochu zeleru, jeden koren petržlenu, 2-3 čerstvé paradajky, 4-5 struky cesnaku, bazalka naj.čerstvá alebo mrazená, čili paprička, čierne korenie, soľ, kr.cukor, 500g mleté maso-je to jedno aké , ja používam miešané, saláma može byť aj pikantná, trochu prerastanej slaniny, olej, 1liter mlieka, 90g masla a trochu na vymastenie formy, 45g múky, mletý muškátový oriešok, 150g stúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY SAMOZREJME AJ S OBRAZKOVYM POSTUPOM. Ako prvé si dáme rozmraziť lístkové cesto. Na panvicu dáme trochu oleja a zohrejeme, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen a trochu podusíme. Pridáme pokrájanú cibuľku, podusíme a primiešame nakrájanú salámu a slaninu(slanina nesmie byť mastná). Nakoniec posekáme nadrobno cesnak, ktorý iba zamiešame do hmoty. Primiešame mleté maso a asi 15 min. podusíme, pridáme 2 konzervy paradajok. Všetko celé dobre premiešame, do omáčky pridáme trochu soli, cukru, bazalku, čierne korenie, čili papričku - celé by to malo mať sladko kyslú chuť. Omáčku teraz necháme na šporáku na slabom plyne, za občasného miešania variť približne 1 hodinu až 1 hod.a pol. Naša omáčka bude dobre hustá až želetínová. Posekáme paradajky a pridáme ich do omáčky, do posledného varenia, aby sa nám nerozvarili. Pripravíme bešamel - priáprava je rozpísaná pri obrázku. Rozdelíme líst.cesto na 5 častí, každú časť si dáme na pomúčenú dosku a vyvalkáme na menšiu kocku, tú si prerežeme na polovicu a opeť každú časť si vyvalkáme na polovičnú veľkosť formy na pečenie. Nebojte sa používať múku, aby sa vám cesto nelepilo. Ja si cesto pripravujem až vtedy, ked začínam vrstviť. Ak máme všetko pripravené pretrieme formu na pečenie maslom a začneme striedať vrstvy. Trochu bešamelu, omáčka a cesto, medzi to možete dať aj trochu syru. Končíme vrstva bešamelu trochu omáčky a samozrejme strúhaný syr. Dáme do predhriatej rúry na 180-200 C, až kým začnú lasagne bublať a pekne na povrchu zhnednú. JEDNA RADA : kedže príprava je dosť náročná na čas hlavne ak máte malé deti, ja si pripravím omáčku večer - den predtým ako sa rozhodnem upiecť lasagne. Na budúce pridám recept na zeleninove lasagne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2011, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Dobrá pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY Na 2 hrubšie alebo 3 tenšie 23 cm pizze: 7g sušených kvasníc, 1 lyžičku vegety, 1/2 lyžičky cukru, 1 hrnček teplej vody, 2 1/2 hrnčeka hladkej múky ( 1 hrnček-250 ml), 2 lyžice oleja, papier na pečenie Na pizzu: 3 paradajky, 3 struky cesnaku, bazalka naj.čerstvá alebo mrazená, trochu pálivej papričky, soľ, pikantná saláma, 1 vajce, 1 kápia, olivy, kapary, strúhaný syr tvrdý alebo aj makký ako sú trojholníčky Na pizzu možete použiť to načo máte práve chuť, doložitý je paradajkový základ. POSTUP PRÍPRAVY V múke rozmiešame droždie, pridáme vegetu, cukor, olej a teplú vodu. Urobíme si cesto a necháme ho asi 20 min. kysnúť. Pokrájame si paradajky na menšie kúsky, pridáme posekanú bazalku, pretlačený cesnak, trochochu pálivej papričky a soľ. Všetko spolu dobre premiešame, aby to malo tochu pikantnú chuť. Nakrájame si salámu na kocky, kápiu zase na krúžky. Nastrúhame si syr alebo si podelíme makky syr na plátky. Do malých mištičiek si pripravíme kapary a olivy, lepšie sa nám potom pracuje ak si všetko podelíme do menších mištičiek. Vykysnuté cesto si na pomúčenej doske rozdelíme na 2 alebo 3 šasti a každú vyvaľkáme na 23 cm. Na okrúhlu formu na pizzu dáme papier na pečenie a prenesieme cesto, okraje trochu nadvihneme a povrch potrieme olejom (hlavne boky) a troškou kečupu. Na povrch dˇalej dáme posekané paradajky, salámu, kápiu, olivy, kapary, do prostriedku dáme surové vajíčko a všetko posypeme syrom. Formu s pizzou dáme do vyhriatej rúry 200-210 C na 30 min. a potom už len dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.9.2009, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |