
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Dúbravské tajomstvoPOTREBNÉ PRÍSADY Prsia : 1 kuracie prsia, horčica, 1 cibuľa, 4 plátky masla Plnka: 5 dkg tvrdého syra, 5 dkg údené mäso, 1 rožok, 2 vajcia, soľ, korenie, rasca, vegeta – harmónia chuti, 5 cm póru, 10 cm mladej cibuľky – zelená časť, 1 strúčik cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Prsia si narežeme na 4 časti, ktoré vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou z oboch strán. Nakopíme pripravenú plnku a prsia spojíme špáradlami. Odtrhneme si alobal, nato dáme štvrťku-na pásiky pokrájanej-cibule, položíme prsia a navrch dáme plátok masla, zavrieme alobal a preložíme na plech, na ktorý nalejeme vodu a dáme piecť do rozpálenej rúry na jednu hodinku, alebo teda na tak dlho, kým sa urobia zemiaky na mesiačiky, posypané soľou, celou rascou a zakvapnuté olejom, v druhom plechu. Ja mám také menšie, ktoré sa mi zmestia naraz, takže v jednom sa robilo mäso a v druhom zemiaky. Mali sme k tomu šalát – trochu kapusty, uhorka, pór, cibuľka, reďkovka, soľ, korenie, trochu cukru, octu a vody – bol vynikajúci. Plnka: Všetko som mala mierne zamrznuté, tak sa mi to dobre krájalo na malé kocočky – rožok, syr, údené, cibuľka, cesnak a pór, pridáme rozšľahané vajíčka, korenie, soľ, vegetu, rascu a dôkladne premiešame, aby rožok nasal vajíčko. Naservírované je to na druhý deň, aby som to mohla pripojiť k receptu (nahovorili ma kolegyne, aby som to tam pridala), takže som sa veľmi nebavila s úpravou, ale aj tak to vyzerá (podľa mojich kolegýň) chutne....... a bolo to ozaj chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2009, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Tisovské prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kuracie prsia – vyjdú z toho 4 rezne keď sme šikovní ,( bravčové stehno alebo karé - podľa výberu 4 ks), 4 plátkové alebo 10 dkg strúhaný údený syr, 4 plátky šunka alebo 8 plátkov salámy, ¼ biela kapusta – malá hlávka,1 väčšia mrkva, 1 malá cibuľa, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL horčica, 2 vajcia, 6 PL hrubá múka, 2 poháre strúhanky, olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhať si najemno kapustu – ¼ malej hlávky alebo podľa množstva rezňov, postrúhať do toho jednu mrkvu a nakrájať jednu malú cibuľku, trochu posoliť, štipku korenia a rasce. Premiešať a pustiť sa do rezňov, naklepať, osoliť, posypať korením, potrieť horčicou a cesnakom, na plátok mäsa dať plátok šunky alebo salámy, nato plátok syra alebo postrúhaný syr, aký vám je lepšie a na to navrstviť pripravenú kapustu. Rezeň preložiť a upevniť špáradlami, obaliť v hrubej múke, vajíčku a strúhanke a pomaly vyprážať. Prílohu už nechám na vás ... Veľmi dobre sa vypráža v jánskej mise s pridaním 2 -3 špáradiel. Je to ozaj veľmi dobré..... jedla som to v jednej tisovskej reštaurácii a tak so sa snažila vykúzliť si to doma a dala som tomu názov podľa miesta, kde som to jedla. Fotku nemám, pretože som to robila v časoch, kedy som nemala ani páru o MMB, ale keď to niektorá z vás skúsi, tak tam pridajte foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |