
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Francúzske karamelové kocky...POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 6 vajec 6 PL kryštálový cukor 1 PL kakaa 5 PL polohrubá múka 1prášok do pečiva 50 ml oleja KRÉM: 1l vody 3 zlaté klasy 130g cukru 1van.cukor 2PLkakaa 7bielkov ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM: 4PL kryštálového cukru 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku (2stužovače do šľahačky) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70g kr. cukru a bal. van. cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelový krém: cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého-ja som letnú zmes dala do chladničky a až potom -pridáme šľahačky v prášku a stužovače a vyšľaháme do tuha. Povrch zastrúhame čokoládou, alebo posypeme grankom, či škoricou. Nech chutí.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.2.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Karfiolové striešky pečené v rúre s horehronskými zemiakmi, keď sa Vám nechce vyprážať karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny: uvarený karfiol 3 vajcia 3-4 PL polohrubá múka vegeta, soľ, čerstvá petržlen.vňať, podľa potreby strúhanka postup: - uvarený karfiol popučíme alebo nadrobno nasekáme, pridáme 3 žĺtka, ochutíme 1 lyžičkou vegety a soli, pridáme posekanú pertžlen.vňať, 3-4 lyžice polohrubej múky, vyšľahaný sneh z 3 bielkov a vmiešame do karfiolu. Podľa potreby zahustíme stúhankou. Ja som si "porcovačkou" na ryžu naberala kôpky, dala na plech vystlaný papierom na pečenie a do zapiekla v rúre. K tomu som podávala tieto zemiačky: 8 väčších zemiakov 200g tvrdého syra 8 PL šľahačkovej smotany celá rasca, mleté korenie, soľ, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Postup: Zemiaky očistíme a rozkrájame na hrubšie kolieska. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmes nalejeme rovnomerne na opečené zemiaky, vrch posypeme rascou a pečieme ešte 10 minút do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() KURACIE prsia na ovocí - dnešný fajnovučký, voňavučký obedíkPOTREBNÉ PRÍSADY KURACIE prsia na ovocí (dnešný nedeľný a fajnovučký, voňavučký obedík) Potrebujeme: • 2 banány • 2 jablká • 3 kuracie prsia • 1 téglik kyslej smotany • 1 smotanu na šľahanie • tvrdý syr • vegetu podľa chuti • korenie karí • olej • soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Na jednu polovicu dna zapekacej misy uložíme kolieska banánov. Na druhú polovicu rovnomerne rozložíme na mesiačiky nakrájané jablká. 2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na oleji opečieme z oboch strán. Preložíme ich do misy na vrstvu banánov a jabĺk. 3. Do výpeku pridáme vegetu a korenie karí. Postupne pridáme kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Dobre premiešame, privedieme do varu a nalejeme na mäso. 4. Dáme piecť do rúry na 30 minút pri teplote 180 °C. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlatista. Podávame s ryžou a hranočekmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Falošná treskaPOTREBNÉ PRÍSADY FALOŠNÁ TRESKA - mňam Potrebujeme: • 4 mrkvy • 4 cibule • 0,7 l pohár kyslých uhoriek • 4 vajíčka uvarené natvrdo • 250 g hrudkovitého tvarohu • 1 tatársku omáčku • 3 kyslé smotany • mleté čierne korenie • soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Umytú, očistenú mrkvu postrúhame najemno a dáme do väčšej misky. Cibuľu, uhorky a vajíčka uvarené natvrdo pokrájame nadrobno, pridáme k nastrúhanej mrkve a zmiešame. 2. Pridáme tvaroh, tatársku omáčku, kyslú smotanu, ochutíme soľou a korením a všetko spolu dobre premiešame. Necháme postáť v chlade asi hodinu. 3. Podávame s pečenými zemiakmi alebo ako chutné a zdravé raňajky s celozrnným pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Metrový z keksíkov...najsuper chutne a rýchlo :)POTREBNÉ PRÍSADY 12 – 14 porcií Potrebujeme: • 2 balíčky Marina keksov • 2 balíčky kakaových keksov Indián • 2 PL rumu Na krém: • 500 ml mlieka • 1 balíček pudingového prášku Zlatý klas • 1 zarovnanú PL hladkej múky • 250 g masla • 200 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru Na čokoládovú polevu: • 100 g čokolády na varenie • 40 g stuženého tuku cera POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. 2. Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nako¬niec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému. 3. Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SUPERÝCHLOVKA: Recept na domáci knedlíkPOTREBNÉ PRÍSADY Od chvíle kedy sa rozhodnete, že ich urobíte a dobou kým ich budete servírovať na tanier ubehne cca ¼ hodina. Žiadne varenie vody, nič takého. 1,5 včerajšieho rožka 1,5 ¼ l hrnčeka hrubej múky 2 žĺtky 0,5 ČL soli 0,5 polovica prášku do pečiva 1,5 ¼ l hrnčeka studeného mlieka 2 bielky - ušľahať POSTUP PRÍPRAVY Do misky nakrájame jeden a pol včerajšieho rožku na kocočky, prisypeme hrubú múku, žĺtky, soľ, prášok do pečiva a zalejeme studeným mliekom. Ušľaháme bielky a hneď ich ľahko vmiešame do uvedenej hmoty. Vezmeme si formu, ktorá dá knedlikom tvar, mne sa osvedčila na bábovku najlepšie z jánskeho skla, silikónu alebo keramiky, NIE plechová!!! Vytrieme ju maslom a vysypeme hrubou múkou. Presunieme do nej cesto a dáme do mikrovlnky „vlniť“. No a pokiaľ máte rútu s výkonom 750W tak to tam nechajte preháňať sa presne 8 minút. Až sa trúba vypne počkajte cca 1-2 minúty nech sa cesto „ukľudní“. Potom špáratkom popichajte a už len vyklopte na tanier a nakrájajte ostrím, pilkatým nožíkom. Pokiaľ máte domáce vajíčka, bude krásne žltý knedlik, pokiaľ kúpenské, tak bledučký...ale to poznáte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.8.2011, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Slanečkový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg slanečiek (slané malé rybičky dostať bežne kúpiť v predajni RYBA) 5 ks cibuľa 3 ks majonéza 20 ks zemiaky 6 ks vajíčka 4-5 ks mrkva 2 ks červená repa Domáca majonéza: 8 vajec, horčica, olej, cibuľa, rozdeliť na 3 časti (alebo použiť kúpenskú). POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si pokiaľ možno veľký hrniec a vrstvíme: 1. vrstva: slanečky – nakrájať na kocky 2. vrstva: cibuľa – nakrájaná nadrobno 3. vrstva: majonéza 4. vrstva: zemiaky uvarené - postrúhané na strúhadle 5. vrstva: vajíčka uvarené - postrúhané na strúhadle 6. vrstva: majonéza Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
![]() Chrípka a prechladnutiePOTREBNÉ PRÍSADY 10 citrónov, 15 strúčikov cesnaku a 500g medu. Veľa zdravíčka prajeme... POSTUP PRÍPRAVY Citróny odšťavíme, cesnak pretlačíme - dáme do mixéra a postupne prilievame počas šľahania med. Zmesou naplníme poháriky - uzavrieme a počas dvoch dní necháme za občasného premiešania odstáť. Preventívne užívame nalačno každé ráno za 1 PL (polievkovú lyžicu). Je to vyskúšané, fajné a vôbec nemáte v ústach pachuť po cesnaku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2009, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Rýchly a fantastický maďarský guláš z rúryPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 1 kg bravčové plece 3 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 ČL gulášového korenia 3 PL sladkej papriky 3 PL solamil (hladká múka, alebo zlatý klas) podľa chuti soľ a čierne mleté korenie 1 kocku bujónu (rozmrvíme) 7,5 dcl vody Kto má rád pikantné, môže pridať feferónky, po prípade pikantnú papriku... POSTUP PRÍPRAVY Postup: Pripravíme si „jánske sklo“ – zapekaciu nádobu vhodnú do rúry na pečenie, aby sa nám to všetko zmestilo, vrátane vody nakoniec. Nakrájame mäso na kocky, cibuľu na drobno, cesnak pretlačíme. Všetko dáme do pripravenej nádoby, pridáme ostatné ingrediencie a premiešame, najlepšie rukou, aby sa všetky chute zmiešali, postupne zalievame pri miešaní 7,5 dcl vody. Nádobu zakryjeme „natesno“ alobalom a pri 250°C „varíme“ v rúre bez akéhokoľvek miešania a nazerania pod alobal 1,5 hodiny. Potom mäsko vyberieme z rúry a podávame s knedlou, po prípade s pečivom. Prajeme Vám dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 6.4.2014, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |