
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Brokolicové kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY (na 6 porcií): 500 g brokolice, 200 až 250 g syra s modrou plesňou, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame so strúhaným syrom a s vajciami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme. 2. Zmes necháme chvíľu postáť, potom z nej tvarujeme krokety, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame. 3. Brokolicové krokety podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zeleninový pekáč s ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g ryže, 500 ml zeleninového vývaru, 2 cibule, 2 papriky, 300 g kukurice, 2 strúčiky cesnaku, 200 g tvrdého syra • 500 ml mlieka, 4 vajcia, 3 paradajky, mleté čierne korene, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Ryžu dobre prepláchneme, zalejeme vriacim vývarom a necháme 15 minút stáť. Cibuľu a papriku nakrájame na kolieska a krátko opečieme na horúcom oleji, osolíme a dusíme domäkka. Pridáme kukuricu, prelisovaný cesnak, korenie a krátko dusíme. Do vymasteného pekáča rozdelíme opečenú zeleninu, pridáme ryžu a zasypeme strúhaným syrom. Všetko zalejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a povrch obložíme plátkami paradajok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Hermelínové balíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g lístkového cesta, 4 syry s bielou plesňou (po 100 g), 1 PL kečupu, hladká múka, čerstvé bylinky, 1 žĺtok, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát štvorcového tvaru a rozrežeme ho na 4 rovnaké diely. 2. Každý štvorec potrieme kečupom, posypeme trochou korenia a nasekanými bylinkami. Syr cestom dôkladne obalíme, aby neskôr nevytiekol. 3. Balíčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a na plechu vyloženom papierom ich upečieme dozlatista. Podávame ako chuťovku k vínu alebo ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná pečené v mliekuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 celé kuracie stehná, 250 ml mlieka, mleté čierne korenie, soľ, šťava z pol. citróna, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Omáčka: 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 1 červená paprika, šťava z pol. citróna, 200 ml vývaru, hladká múka na zahustenie, 2 lyžice smotany na varenie, 2 lyžice kyslej smotany, worcesterská omáčka, soľ, čierne mleté korenie Kuracie stehná umyjeme, osušíme, vložíme do hlbokej misy. Do mlieka pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a posekanú pažítku. Mliečnu marinádu nalejeme na mäso a odložíme do chladničky na 3 hodiny. Menší pekáč vymažeme maslom, vložíme doň stehná a pečieme v rozohriatej rúre 30 minút. Omáčka: Na panvici roztopíme maslo, pridáme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú červenú papriku a podusíme. Prilejeme vývar, mliečnu marinádu a prevaríme. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, worcesterskú omáčku, smotanu na varenie a kyslú smotanu. Zahustíme múkou, aby sme získali stredne hustú omáčku, ktorou stehná pri podávaní zalejeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie plackyPOTREBNÉ PRÍSADY (na 4 porcie): 1 kurča, 4 PL škrobovej zemiakovej múčky, 30 g diétnej salámy, 150 ml leča, 4 vajcia, 150 ml oleja, olej na opekanie, 2 ČL vegety, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Očistené kurča vykostíme, zbavíme tuku a kože. Pokrájame na rezance, pridáme diétnu salámu postrúhanú na hrubom strúhadle, odkvapkané, nadrobno pokrájané lečo, vajcia, 150 ml oleja, škrobovú múčku, vegetu a soľ. Všetko premiešame a necháme v chladničke 12 hodín odležať. Potom k mase pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Z masy tvarujeme malé placky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.11.2010, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezníky plnené syromPOTREBNÉ PRÍSADY rezne z kuracích pŕs, 12 kusov plátkového syra, 2 vajcia, múka na obaľovanie, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, naklepeme, narežeme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Do plátkov syra zabalíme kúsky mäsa, obalíme v trojobale z múky, vajec a strúhanky. Prudko vyprážame na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Šťavnatá kuracina s lečomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g kuracieho mäsa, 1 pohár leča, sójová omáčka, korenie karí, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, olej, cibuľka na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pokvapkáme ho sójovou omáčkou a zmiešame s rozšľahaným vajcom. Zmes trochu osolíme a vložíme do rozpáleného oleja. Za stáleho miešania rezance opečieme zo všetkých strán, posypeme korením karí, prilejeme lečo, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podávame s ryžou posypané najemno nasekanou cibuľkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Medové bravčové mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g bravčového mäsa, 200 ml medu, 1 veľká cibuľa, 200 g zeleru, 1 veľká paprika, 1 paradajka, 1 lyžica škrobovej múčky, 50 ml oleja, soľ POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky, prudko opečieme na oleji a vyberieme. Cibuľu, zeler, papriku a paradajku očistíme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do výpeku a dusíme 5 minút. Škrobovú múčku rozmiešame v troche vody spolu s medom. Mäso pridáme k zelenine a dusíme domäkka. Nakoniec prilejeme med so škrobovou múčkou a prevaríme. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.11.2010, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mokré hovädzie reznePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej roštenky, 2 vajcia, 2,5 dl kyslej smotany , strúhanka, 1 lyžička vegety, mleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané mäso vyklepeme v strúhanke, každý z oboch strán. Postupne ichz obalíme v rozšľahaných vajciach a vypražíme. Vymastíme pekáč, rezne do neho poukladáme vedľa seba a zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali zvyšok vajec. Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme do mäkka. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2014, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |