končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
JAHODKOVY DZEMIKPOTREBNÉ PRÍSADY jahody, cukor, gelfix, kyselina citronova POSTUP PRÍPRAVY :) postup ako pri višnovom dzeme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NAOZAJ N A J L E P S I VISNOVY DZEMIKPOTREBNÉ PRÍSADY :) ja som mala 3kg višní, 2 vanilkove cukry, 3ks gelfix 3:1 ten silny:) a na kilo višní 350g cukru POSTUP PRÍPRAVY umyté odkôstkované višničky dame do hrnca, najlepšie ponornym mixerom pomixujeme aby nam tam ostalo aj par polovicnych nerozmixovanych višní, a zahrievame....pomalicky, vytvori sa stava. Penu zbierame, džemik je potom krasne číry a lesklý. Pridáme gelfix a tak stvrt kila cukru a zas pomalinky zahrievame. Ked začne bublať, opatrne pomalinky varime, ztiahneme plameň, pridame cukor - ja som nedala vsetko najprv a ochutnala som, aby nebol moc sladky a ešte aj vanilkovy cukor. Ked sa nam zda chut už akurat, miešame a zbierame penu. Nechame zovriet, cukor musi byt rozpusteny. Vypneme. A znova odoberieme penu. Medzi tym este skusame lyzickou na čisty tanierik džemik, či nam tuhne...to je znamenie, že ho možeme vlastne vypnuť. Odporučam aj riadit sa postupom na vyrobku gelfix. Plnime do čistych malych poharikov, ja som pouzla patentne, v kauflande su lacne :) otočime hore dnom aby lepsie chytilo viečko a hotovo... :) Mňam mňam..už len čerstvy rožtek a masielko a kakavko :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.7.2008, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
BAZOVY SIRUPPOTREBNÉ PRÍSADY najlepší na svete...fakt dobry recept..je LEPSI AKO Z OBCHODU 5 LITROVý HRNIEC..JA MAM TEN IKEA+365, 60 kvetov bazy, kyselina citronova v takych žltych sačkoch 4ks,4 kg krystaloveho cukru a UVARENU VODU..VYCHLADNUTU. POSTUP PRÍPRAVY Uvarime plný hrniec vody, musi prevriet. Nechame uplne vychladnut a do toho dame umyte kvety vody musi byt po vrch..zaliate vsetky kvety( do toho uz dva sacky kyseliny, zamiesat), zatazime malym tanierikom a este jednym velkym dnom hore. Takto to nechame 24 hodin..mne vyšlo 34 hodin, lebo som to davala niekedy v sobotu večer az..a tak mi to vyslo, ze ked som prisla z prace v pondelok poobede. Je dobre ked sa to luhuje aj dlhsie, vobec to nevadi. Treba to mat na chladnejsom mieste a nie na slnku, lebo by to mohlo skysnut. Občas som to pozrela a privonala si...mnam :) Pripravila som si dve misy, čistu balvenu utierku..ja som pouzila obliečku na vankuš značky IKEA..hehe...dala na misu a zliala som to do misy, odporucam opatrne. Mali by sa tam zachytit vsetky necistoty, mušky atd, vytlacime z toho stavu ale nie uplne, zakalilo by sa to. Kvety zahodime. Zliaty obsah dat do jedneho velkeho hrnca..viac ako 5 litrov, vysypeme 4 kg cukru. Ja som najprv dala menej, akoby som som dala vela a bolo by to hnusne presladene. Pridala som kyselinu citronovu 2-3 sacky, ale stale chutname. Stale miesame cistou vareskou. Mne sa ho podarilo tak super odhadnut ..bol aj akurat sladky aj akurat kysly...takze si ho prisposobte ako vam chuti. zhrniem to..na 5litrov prevarebeh vychladnutej vody, 60 kvetov, 4kg cukru, 5-6 sackov kyseliny citronovej. Miesala som to v tom hrnci a este zahrievala ...POZOR NIE VARIT !!! MOZE TO BYT LEN TEPLE. Plnila som to do plastovych flasiek ... malych milych...z mineralky..KUPILA SOM CELE BALENIE ... POL LITROVYCH... flasky som umyla horucou vodou a stupliky prevretou vodou. Flasky naplnila a supla do chladnicky dole. Je to najlepsi sirup na svete..podla mna ..a este je aj zdravy :) MNAM OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 25.5.2011, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestovinky TALIANSKOPOTREBNÉ PRÍSADY olivový olej, 1 velka cibuľa, 5 strucikov cesnaku, 2 mensie cuketky - priemer kruzku tak 4cm a dlzka cuketky tak 25 cm, 4 zrelšie paradajky, 1 konzerva paradajok bez šupky so šťavou, sušene nakladané paradajky(tak 6 kuskov) v olivovom oleji, ja davam čo mám...take tie talianske veci nakladane v oleji..ked su nejake nakladane artičoky, nakladaný grilovaný baklažán..tak z tychto prisad tak z kazdeho po 4 kusky..nie cely poharik....mozme z toho uliat aj toho oleja :) na panvičku..., alebo mozme aj zivy baklazan :), nedavajte tam ale papriku, lebo z toho budete mat lečo a to do talianskych jedal moc nepatri..mozno tak do madarsky ch :), mlete čierne korenie, DRVENA..nie mleta rasca, sušena pažíka, sol, troska vegety, bazalka susena, oregano susene...alebo aj zive..ako chcete :), olivy. PARMEZAN..samozrejme. Cestoviny - penne, alebo farfalle..mašličky...z tvrdej psenice.. POSTUP PRÍPRAVY Takže babulky idem na to, lebo uz som myslela, ze ma ukrizujete... :) Tak cestovinky sa dame uvarit, ked voda začne vriet, osolíme ju. Cestoviny si uvarime podla návodu.Ja ich nevarim moc "al dente" mam ich rada kludne take akurat makke. Do vacšej panvice, najlepšie do woku si nalejem olivovy olej ( ja davam kludne aj viac..je to zdrave,,takze moja mierka je pol deci :) ), cibulku nakrajanu na mesiaciky, nemusi byt na kocky, restujem, pridam nakrajane susene paradajky a ak chcete tak po par kuskov aj z tych ostatnych nakladanych veci, čo som spominala v prisadach. Pokrajany cesnak na malinke kusky..ale nie pretlaceny. Rascu..tak za lyzičku a pomalinky restujem do zlatova..ale aby sa zas nevysusila ta cibulka, pridam na kolieska nakajanu cuketku, restujeme, pridame na kusky pokrajane paradajky, spolu este miesame tak 7 minut, pridame konzervu paradajok so štavou..ja niekedy ked sa mi zda malo dam aj dve, je to este lepsie, ved ta konzerva v tescu stoji 10 korun. Alebo podlievam len paradajkovou stavou, tiez sa da kupit za par korun. Pomaličky dusime, Pridam bazalku a oregano aj pazitku, ale cuketka sa nesmie rozvarit, ostane troska chrumkava. Vsetko sa musi pekne spojit, tak ako to je na obrazku...musi to byt taka pekne spojena omačka, na vrchu plava vrstva olivoveho oleja..ale to je dobre..ved je zdravy. Nesmie to byt moc huste ani moc riedke, take akurat..ako kto ma rad. Nakoniec pridam olivy prekrojene na polovicku. Osolime, pridame troska vegety a okorenime mletym čiernym korenim. Uplne nakoniec pretlacime do omačky 2-3 struciky cesnaku. Akurat ked sa nam dovaria cestoviny tak by sme mali dorobit omacku, zlejeme cestoviny a pridame do omačky..premiešame. Je to lepšie, ako dat kazdemu za žufanku omačky na tanier..TAKTO MA KAžDY ROVNAKO A NIKTO SA PRI STOLE NEPOBIJE :) Posypeme parmezanom a papame...skuste zapijat bielym vinkom...MNAM !!! :) TENTO RECEPT EXISTUJE V NIEKOLKYCH OBMENACH...POSTUPNE PRIDAM DALSIE---TESTE SA! AJ S OBRAZKOVYM POSTUPOM..JUPIII :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 27.6.2008, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY olivový olej, 1 velka cibuľa, 5 strucikov cesnaku, 2 mensie cuketky - priemer kruzku tak 4cm a dlzka cuketky tak 25 cm, 4 zrelšie paradajky, 1 konzerva paradajok bez šupky so šťavou, sušene nakladané paradajky(tak 6 kuskov) v olivovom oleji, ja davam čo mám...take tie talianske veci nakladane v oleji..ked su nejake nakladane artičoky, nakladaný grilovaný baklažán..tak z tychto prisad tak z kazdeho po 4 kusky..nie cely poharik....mozme z toho uliat aj toho oleja :) na panvičku..., alebo mozme aj zivy baklazan :), nedavajte tam ale papriku, lebo z toho budete mat lečo a to do talianskych jedal moc nepatri..mozno tak do madarsky ch :), mlete čierne korenie, DRVENA..nie mleta rasca, sušena pažíka, sol, troska vegety, bazalka susena, oregano susene...alebo aj zive..ako chcete :), olivy. PARMEZAN..samozrejme. Cestoviny - penne, alebo farfalle..mašličky...z tvrdej psenice.. POSTUP PRÍPRAVY Takže babulky idem na to, lebo uz som myslela, ze ma ukrizujete... :) Tak cestovinky sa dame uvarit, ked voda začne vriet, osolíme ju. Cestoviny si uvarime podla návodu.Ja ich nevarim moc "al dente" mam ich rada kludne take akurat makke. Do vacšej panvice, najlepšie do woku si nalejem olivovy olej ( ja davam kludne aj viac..je to zdrave,,takze moja mierka je pol deci :) ), cibulku nakrajanu na mesiaciky, nemusi byt na kocky, restujem, pridam nakrajane susene paradajky a ak chcete tak po par kuskov aj z tych ostatnych nakladanych veci, čo som spominala v prisadach. Pokrajany cesnak na malinke kusky..ale nie pretlaceny. Rascu..tak za lyzičku a pomalinky restujem do zlatova..ale aby sa zas nevysusila ta cibulka, pridam na kolieska nakajanu cuketku, restujeme, pridame na kusky pokrajane paradajky, spolu este miesame tak 7 minut, pridame konzervu paradajok so štavou..ja niekedy ked sa mi zda malo dam aj dve, je to este lepsie, ved ta konzerva v tescu stoji 10 korun. Alebo podlievam len paradajkovou stavou, tiez sa da kupit za par korun. Pomaličky dusime, Pridam bazalku a oregano aj pazitku, ale cuketka sa nesmie rozvarit, ostane troska chrumkava. Vsetko sa musi pekne spojit, tak ako to je na obrazku...musi to byt taka pekne spojena omačka, na vrchu plava vrstva olivoveho oleja..ale to je dobre..ved je zdravy. Nesmie to byt moc huste ani moc riedke, take akurat..ako kto ma rad. Nakoniec pridam olivy prekrojene na polovicku. Osolime, pridame troska vegety a okorenime mletym čiernym korenim. Uplne nakoniec pretlacime do omačky 2-3 struciky cesnaku. Akurat ked sa nam dovaria cestoviny tak by sme mali dorobit omacku, zlejeme cestoviny a pridame do omačky..premiešame. Je to lepšie, ako dat kazdemu za žufanku omačky na tanier..TAKTO MA KAžDY ROVNAKO A NIKTO SA PRI STOLE NEPOBIJE :) Posypeme parmezanom a papame...skuste zapijat bielym vinkom...MNAM !!! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 16.6.2008, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
TALIANSKOPOTREBNÉ PRÍSADY DOPLNIM POSTUP PRÍPRAVY doplnim ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (11) posledné: 16.6.2008, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
salatikPOTREBNÉ PRÍSADY letny taliansky POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
zemiacky a masko na taliansky spôsob :)POTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2008, 13:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne s cuketovo paradajkovou omačkouPOTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.8.2008, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
salatik :)POTREBNÉ PRÍSADY to čo vidno na foto...ladovy salat, hlavkový šalat, zálievka z balzamikoveho octa, troska cukru, soli, šťava z jedneho citrona, čierne mlete korenie..polovica majonezy.....bagetka, olivovy olej, parmezan, ančovicky POSTUP PRÍPRAVY postupne uložime do misy, polejeme zalievkou, pridame opečene bagetky, posypeme parmezanom a šup do bruška :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |