Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Baklažán, syr feta, tavený syr, biely jogurt, cesnak, soľ, provensálske bylinky, olivový olej, údený syr, zvyšky z chladničky, zemiaky, drvená rasca
POSTUP PRÍPRAVY
Baklažán rozpolíme, vydlabeme vnútro, polosíle a necháme chvíľku "vypotiť". Medzi tým si nakrájame vydlabané vnútro - aspoň tú časť, kde nie sú semiačka, tú som vyhodila, syr feta, pridáme 2 trojuholníčky taveného syra, prelisovaný cesnak - ja som dala 2 strúčiky, cca 150g bieleho jogurtu, bylinky a v chladničke mi stál nevyužitý zvyšok leča (už pripraveného s párkom a vajcom) a kúsok pečeného mäsa, tak som tam šupla aj to a premiešala. Vypotené polovičky baklažánu umyjeme, usušíme, potrieme olivovým olejom, osolíme a naplníme pripravenou zmesou. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, šupneme na hlboký plech, pokvapkáme olejom, osolíme, orascovíme a pekne premiešame. Medzi zemiaky usadíme baklažán, plech zakryjeme alobalom a šupneme do rúry. Ja som mala zapnutú na cca 170 stupňov a piekla som cca 50 minút zakryté, potom som dala alobal preč, posypala strúhaným údeným syrom (dala som ovčí) a zapiekla ešte cca 15 minút. Hmm, príprava dlhá a zjedli sme za chvíľku :o), určite budem s obmenami náplne podľa obsahu chladničky robiť častejšie :).
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2010, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |