. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekaný baklažán - RECEPT 30521

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 68226 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Zapekaný baklažán


[ recept č. 30521 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Baklažán, syr feta, tavený syr, biely jogurt, cesnak, soľ, provensálske bylinky, olivový olej, údený syr, zvyšky z chladničky, zemiaky, drvená rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán rozpolíme, vydlabeme vnútro, polosíle a necháme chvíľku "vypotiť". Medzi tým si nakrájame vydlabané vnútro - aspoň tú časť, kde nie sú semiačka, tú som vyhodila, syr feta, pridáme 2 trojuholníčky taveného syra, prelisovaný cesnak - ja som dala 2 strúčiky, cca 150g bieleho jogurtu, bylinky a v chladničke mi stál nevyužitý zvyšok leča (už pripraveného s párkom a vajcom) a kúsok pečeného mäsa, tak som tam šupla aj to a premiešala.
Vypotené polovičky baklažánu umyjeme, usušíme, potrieme olivovým olejom, osolíme a naplníme pripravenou zmesou.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, šupneme na hlboký plech, pokvapkáme olejom, osolíme, orascovíme a pekne premiešame. Medzi zemiaky usadíme baklažán, plech zakryjeme alobalom a šupneme do rúry. Ja som mala zapnutú na cca 170 stupňov a piekla som cca 50 minút zakryté, potom som dala alobal preč, posypala strúhaným údeným syrom (dala som ovčí) a zapiekla ešte cca 15 minút.
Hmm, príprava dlhá a zjedli sme za chvíľku :o), určite budem s obmenami náplne podľa obsahu chladničky robiť častejšie :).
<< Volga r.v 2000 | Zapekaný baklažán | Vláčik Tomáš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina B. (danda3) ID 104195 (15.8.2010, 20:10)
Normálne som začala slintať pri čítaní tohoto receptu, keď zbadám na trhu baklažán, hneď kupujem a vyskúšam. Super recept! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu