končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
špenátové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na palacinky: 1/2 litra mlieka, 3-4 vajcia, hrnček hladkej múky, čajová lyžička soli, olej na potretie panvice (aj pierko na vymastenie treba). Suroviny na plnku: mrazený špenátový pretlak, 2 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica oleja, 1/2 čajovej lyžičky soli (alebo vegeta), smotana na varenie, 1 polievková lyžica hladkej múky. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Klasickým spôsobom pripravíme palacinkové cesto (musí byť viac vajec, aby boli palacinky hrubšie a netrhali sa). Upečieme palacinky. Na panvicu dáme lyžicu oleja a pretlačené dve strúčiky cesnaku. Trošku porestujeme a pridáme nerozmrazený špenátový pretlak. Keď sa roztopía trošku prevrie, pridáme soľ a zahustíme vymiešanou hladkou múkou v smotane. Celé to necháme prevariť a keď začne masa hustnúť, vypneme. Špenátovou masou potierame palacinky. Každú palacinku prehneme napoly a zrolujeme. Potom ju obalíme v múke, vajci a strúhanke a pečieme na panvici na oleji. Palacinky otáčame aby sa z každej strany pekne opiekli. Odporúčam na miernejšom ohni dlhšie. / ja som z nich urobila prekladané taštičky a s otáčaním počas opekania som tak nemala robotu ((: / Celková doba prípravy: 50 minút Počet porcií: 6 Prílohy: varené zemiaky, zemiaková kaša. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.7.2010, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |