. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Tamara H. (Taminnka) ID 6532
.
mimibazar.sk/taminnka
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.9.2006
Naposledy: 10.1.2019 17:30
Aktualizácia: 4.11.2018 12:46
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 519
RODINNÉ FOTOGRAFIE 125
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

POLIEVKY

tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1kg žltej tekvice
• 200g zamiakov
• 200 mrkvy
• 50g masla
• 2 cibule
• 3 PL oleja
• 3 PL posekanej bazalky
• 1 liter slepačieho vývaru
• soľ
• čerstvo pomleté čierne korenie
• 200 ml smotany na varenie
• 1PL tekvicovéhp oleja (nemusí byť)
• tekvicové semienka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. V hrnci opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita, pridáme tekvicua zemiaky, popražíme asi 3 minúty, prilejeme vývar a varíme na miernom ohni 25 minút, alebo, kým nie je tekvica mäkká. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme soľ, korenie a smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Tesne pred podávaním do horúcej polievky vmiešame maslo a posypeme bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Rizoto s rukolou



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 malá cibuľka
• 4PL olivového oleja
• 250g rukoly
• 400g ryže arbório (guľatozrnnej)
• 125 ml bieleho vína
• 900 ml zeleninového vývaru
• 50g masla
• 50g parmezánu

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku najemno nakrájame a osmahneme na olivovom oleji. Vmiešame ryžu a opečieme ju do sklovita, podlejeme vínom. Keď sa víno vyparí pridáme vývar. Za stáleho miešania varíme približne 20 minút. Štyri minúty pred dovarením vmiešame nasekanú rukolu. Na záver pridáme maslo a parmezán. Posolíme, okoreníme a necháme krátko dobehnúť. Zdobíme rukoly.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninový koláč Quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 balíček lístkového cesta
• 4 dcl kyslej smotany
• 2 vajcia
• 4 PL slnečnicového oleja
• štipka mletého muškátového orechu
• čerstvo mleté čierne korenie, soľ
• na kocky nakrájaná zelenina
• 200 g cukiny
• 150 g mrkvy
• 150 g brokolice
• 1 stredne veľká cibuľa
• 100g nastrúhaného údeného syra

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmahneme cibuľu do sklovita, pridáme zvyšnú zeleninu a miešame 7 minút. Rozvaľkané lístkové cesto vložíme do okrúhlej tortovej fomy, naplníme zeleninovou zmesou. Zalejeme rozšľahanou smotanou s vajíčkami, údeným syrom, muškátovým orechom, soľou a čiernym korním. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 220oC približne 20 minút. Upečený quiche necháme 15 minút chladnúť. Pokrájame a podávame s letným šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2014, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Smažená zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 baklažány (spolu asi 500g) nakrájané na kocky, • 70 ml olivového oleja
• 2 veľké cibule pokrájané na plátky
• 3 strúčiky cesnaku, na jemno nakrájané
• 1 červená paprika (80-100g)
• 1 žltá paprika (80-100g)
• 2 veľké cukiny, nakrájané na kocky
• 650g paradjok, olúpaných (alebo 400 g konzervovaných krájaných
• zmes byliniek - tymián, bazalka, šalvia, estragon, • soľ, • čerstvé mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu a cesnak do sklovita, na nich potom osmažíme na kocky pokrájaný baklažán, mladé cukiny a papriky, ktoré priebežne solíme a kořeníme čiernym korením. Ako posledné pridáme olúpané nakrájané paradajky. V prvej fáze sme jedlo robíme na silnom plameni, keď sa pridáme paradajky plameň znížime. Na záver pridáme zmes nasekaných, najlepšie čerstvých byliniek, ktoré sa už len chvíľku varia, aby jedlo správne voňalo. Výsledný produkt by mal mať tak trochu konzistenciu leča, ale dôležité je, aby sa jednotlivé zeleniny nerozvarili. Ak treba, kľudne jedlo podlejeme suchým bielym vínom. Ratatouille sa dá jesť ako hlavné jedlo s bielym chlebom, ako teplá príloha k mäsu, ale je vynikajúca aj studená ako predjedlo alebo šalát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Bazalkovo-špenátové kolačiky



POTREBNÉ PRÍSADY

• 3PL olivového oleja
• 1 cibuľa posekaná na drobno
• 3 strúčiky cesnaku, posekaného
• 1 balíčku lístkového cesta
• 250g mrazeného špenátu
• 5 PL bazalkových lístkov
• 1 balíček jemného tvarohu
• čerstvo pomleté čierne korenie
• 1ČL posekaného rozmarínu
• 1 malá čili paprička bez semien
• soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpálime olej, pridáme cibuľku a cesnak, špenát, bazalku, rozmarím, korenie, posekanú papričku a tvaroh, premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť husá na plnenie koláčikov, prisypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a nakrájame ho na štvorce 12x12 cm. Na kraj dáme za lyžičku pasty. Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlatohneda pri 200oC. Podávame k vínu teplé, alebo studené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu