. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

Mária K. (Kukučka) ID 6204
.
mimibazar.sk/kukucka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.9.2006
Naposledy: 7.10.2017 10:59
Aktualizácia: 30.5.2017 22:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 521
RODINNÉ FOTOGRAFIE 329
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Čína s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča (alebo 600 g. kuracích pŕs) 2 lyžice medu 250 g. sterilizovaného hrášku 1 malá biela kapusta 1 banán 2 jablká 4 lyžice sójovej omáčky 2 cibule soľ mleté čierne korenie olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča zbavíme kože a vykostíme. Pokrájame na menšie plátky.
Na panvici na troche oleja skaramelizujeme med, pridáme mäso a za stáleho miešania 15 minút opekáme. Pridáme hrášok, na drobno pokrájanú kapustu, kolieska banánu, a očistené, na malé kocky pokrájané jablká. Premiešame, osolíme, ochutíme korením, sójovou omáčkou a chvíľu podusíme.
Cibule ošúpeme, pokrájame na tenké pásiky, primiešame k mäsu, zakryjeme, odstavíme z ohňa. Necháme ešte zakryté asi 10 minút.
Ja som nedala kapustu a mäso som opekala dlhšie. Použila som vykostené kuracie stehná, nedala som čierne korenie, nijako sa mi to do toho nehodilo. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pagáčiky s mandlami



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg. hladkej múky 1 šľahačková smotana 1 celé veĺké maslo 1 kávová lyžička soli mandle

POSTUP PRÍPRAVY

25 dkg. múky +šľahačková smotana+soľ sa zamiesi na cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5-1 cm.
5 dkg. múky rozmiešame s celým maslom a týmto natrieme rozvaľaké cesto. Cesto poskladáme a uložíme na 12 hodín do chladničky. Potom rozvaľkáme a 3X skladáme po 20 minút. Rozvaľkané cesto potieme vajcom a vykrajujeme pagáčiky. Na každý pagáč dáme pól mandle a dáme piecť.
Mandle: len vsypeme do vriacej vody pár sekúnd varíme, scedíme a zbavíme šúp.
Skladanie cesta je trocha zložitejšie a kto to ešte nerobil, tak nech mi kľudne napíše, skúsim vysvetliť. Čo sa týka veľkosti pagáčikov, ja robím čo najmenšie a nechávam hrubšie cesto, vtedy sú to také zaujímavé rúročky. Je s tým viac roboty, ale výsledok stojí za to a vyzerá to veľmi esteticky. Pagáčiky môžete zdobiť aj orechmi, makom, kmínom...zvyknem trocha osoliť, keď potriem vajcom. Ešte sa mi nestalo, že by mi z pagáčikov zostalo. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hubová polievka.



POTREBNÉ PRÍSADY

sušené huby zemiaky 1 šľahačková smotana kúsok(15 dkg.) údenej slaninky cesnak, veľa aj 10 strúčikov 2-3 bobkové listy 2-3 borievky soľ, ocot, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Huby dáme spariť horúcou vodou. Zatiaľ dáme variť slaninu, borievky a bobkový list. Keď je slanina mäkká, vyberieme ju z vody. Pridáme huby a pretlačený cesnak a uvaríme. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Zahustíme zátrepkou: 1 lyžica múky+ šľahačková smotana. Na koniec dochutíme soľou, cukrom a octom, ale pozor!!!!! ocot musí byť horúci, aby sa polievka nezbehla. Je vynikajúca, robím ju veľmi často.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2009, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Dobrá hustá polievočka.



POTREBNÉ PRÍSADY

zeleninka: mrkva, petržlen, kaleráb...petržlenová vňať mrazený hrach trocha olivového oleja soľ bezglutamánová vegeta 1vajíčko a polohrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

Racept v pohode zvládnu aj kuchárky-začiatočníčky. Na troche olivového oleja osmažíme na kolieska nakrájanú zeleninku, prilejeme vodu, dochutíme soľou a vegetou a varíme do zmäknutia. Zatiaľ si pripravíme chutné domáce strúhané cestovinky. Veľmi jednoducho: vajíčko zmiešame s polohrubou múkou, vypracujeme stredne tvrdé cesto a ostrúhame na struháku na hrubo. Keď je zelenina mäkká, do polievky pridáme hrášok, varíme kým nezmäkne. potom už len nasypeme naše cestovinky, chvíľku ich povaríme a polievka je hotová. Moja mama dáva do nej zásmažku, ja nie. Moja malá túto polievku nazvala dobrou hustou a veľmi jej chutí. Pridala som foto z dnešného obedíka. Dobrú chuť!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohová žemľovka.



POTREBNÉ PRÍSADY

6 žemlí(rohlíkov), 6 dl. mliečka, 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. práškového cukru, 2 bielky, 350 g. tvarohu, 50 g. hrozienok, 80 g. práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, citrónová kôra, 30g. roztopeného masla na poliatie, lekvár. Bielkový sneh: 3 bielky, 100 g. práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájané žemle zalejeme vlažným mliekom, vytlačíme, pridáme 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. prášk. cukru, všetko spolu premiešame. Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žemliam. Pretlačený tvaroh rozmiešame s hrozienkami, vanilínovým cukrom, práškovým cukrom(80 g.), vajcom, a postrúhanou citrónovou kôrou. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu žemľovej masy, potrieme ju pripraveným tvarohom, prikryjeme zvyšnou žemľovou masou, polejeme maslom(30 g.) a vložíme do vyhriatej rúry.Zapečenú žemľovku vyberieme z rúry, natrieme marhuľovým lekvárom a bielkovým snehom, vložíme späť do rúry, zmiernime teplotu a dopečieme.
Bielkový sneh: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame doň cukor a znova vyšľaháme dotuha.

Túto žemľovku robím často, je chutná a šťavnatá a je toho celkom veľa, aj keď sa to nezdá.
Dobrú chuť!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečené zemiaky.



POTREBNÉ PRÍSADY

očistené a na kocky nakrájané zemiaky olej soľ, čierne korenie, mletý kmín, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam svoj jednoduchý receptík na pečené zemiačky, určite ocenia hlavne maminy: kuchárky začiatočníčky.
Zemiaky dáme variť do slanej vody. POZOR, hneď ako začnú vrieť scedíme. Pripravíme si pekáč, na ktorý nalejeme olej, nie veľa!!! Pridáme zemiaky, koreniny podľa chuti, dobre premiešame. Pečieme v rúre nezakryté, občas premiešame. Upečú sa pekne do chrumkava. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.9.2008, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Domáci



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sladené kondenzované mlieko(Salko)
1 šľahačková smotana
rum podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Plechovku sladeného mlieka varíme vo vode 2 hodiny. Necháme vychladnúť a postupne pridávame šľahačku a rum, vyšľaháme.
Rady: sladené mlieko nesmie byť teplé, vytvoria sa zrazeninky a vyzerá to nechutne!!! Množstvo rumu je individuálne, ja dávam veľmi málo. Nápoj je výborný chladený!!! Nešľahajte dlho, nápoj na druhý deň zhustne!!! Na zdravie!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2008, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená jahodová torta.



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vrecká piškót (okrúhle)
3 tégliky kyslej smotany
1 téglik šĺahačky
4 vanilkové cukry
jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej kyslé smotany a vanilkový cukor. Do tortovej formy rozložíme celofán a naň naukladáme vrstvu piškót, jahody, a šľahačkový krém. Vrstvy striedame, ukončíme piškótami. Zaťažíme a dáme do chladničky najmenej na dve hodiny. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.1.2008, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku