
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Čína s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča (alebo 600 g. kuracích pŕs) 2 lyžice medu 250 g. sterilizovaného hrášku 1 malá biela kapusta 1 banán 2 jablká 4 lyžice sójovej omáčky 2 cibule soľ mleté čierne korenie olej POSTUP PRÍPRAVY Kurča zbavíme kože a vykostíme. Pokrájame na menšie plátky. Na panvici na troche oleja skaramelizujeme med, pridáme mäso a za stáleho miešania 15 minút opekáme. Pridáme hrášok, na drobno pokrájanú kapustu, kolieska banánu, a očistené, na malé kocky pokrájané jablká. Premiešame, osolíme, ochutíme korením, sójovou omáčkou a chvíľu podusíme. Cibule ošúpeme, pokrájame na tenké pásiky, primiešame k mäsu, zakryjeme, odstavíme z ohňa. Necháme ešte zakryté asi 10 minút. Ja som nedala kapustu a mäso som opekala dlhšie. Použila som vykostené kuracie stehná, nedala som čierne korenie, nijako sa mi to do toho nehodilo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Pagáčiky s mandlamiPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg. hladkej múky 1 šľahačková smotana 1 celé veĺké maslo 1 kávová lyžička soli mandle POSTUP PRÍPRAVY 25 dkg. múky +šľahačková smotana+soľ sa zamiesi na cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5-1 cm. 5 dkg. múky rozmiešame s celým maslom a týmto natrieme rozvaľaké cesto. Cesto poskladáme a uložíme na 12 hodín do chladničky. Potom rozvaľkáme a 3X skladáme po 20 minút. Rozvaľkané cesto potieme vajcom a vykrajujeme pagáčiky. Na každý pagáč dáme pól mandle a dáme piecť. Mandle: len vsypeme do vriacej vody pár sekúnd varíme, scedíme a zbavíme šúp. Skladanie cesta je trocha zložitejšie a kto to ešte nerobil, tak nech mi kľudne napíše, skúsim vysvetliť. Čo sa týka veľkosti pagáčikov, ja robím čo najmenšie a nechávam hrubšie cesto, vtedy sú to také zaujímavé rúročky. Je s tým viac roboty, ale výsledok stojí za to a vyzerá to veľmi esteticky. Pagáčiky môžete zdobiť aj orechmi, makom, kmínom...zvyknem trocha osoliť, keď potriem vajcom. Ešte sa mi nestalo, že by mi z pagáčikov zostalo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hubová polievka.POTREBNÉ PRÍSADY sušené huby zemiaky 1 šľahačková smotana kúsok(15 dkg.) údenej slaninky cesnak, veľa aj 10 strúčikov 2-3 bobkové listy 2-3 borievky soľ, ocot, cukor POSTUP PRÍPRAVY Huby dáme spariť horúcou vodou. Zatiaľ dáme variť slaninu, borievky a bobkový list. Keď je slanina mäkká, vyberieme ju z vody. Pridáme huby a pretlačený cesnak a uvaríme. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Zahustíme zátrepkou: 1 lyžica múky+ šľahačková smotana. Na koniec dochutíme soľou, cukrom a octom, ale pozor!!!!! ocot musí byť horúci, aby sa polievka nezbehla. Je vynikajúca, robím ju veľmi často. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2009, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Dobrá hustá polievočka.POTREBNÉ PRÍSADY zeleninka: mrkva, petržlen, kaleráb...petržlenová vňať mrazený hrach trocha olivového oleja soľ bezglutamánová vegeta 1vajíčko a polohrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Racept v pohode zvládnu aj kuchárky-začiatočníčky. Na troche olivového oleja osmažíme na kolieska nakrájanú zeleninku, prilejeme vodu, dochutíme soľou a vegetou a varíme do zmäknutia. Zatiaľ si pripravíme chutné domáce strúhané cestovinky. Veľmi jednoducho: vajíčko zmiešame s polohrubou múkou, vypracujeme stredne tvrdé cesto a ostrúhame na struháku na hrubo. Keď je zelenina mäkká, do polievky pridáme hrášok, varíme kým nezmäkne. potom už len nasypeme naše cestovinky, chvíľku ich povaríme a polievka je hotová. Moja mama dáva do nej zásmažku, ja nie. Moja malá túto polievku nazvala dobrou hustou a veľmi jej chutí. Pridala som foto z dnešného obedíka. Dobrú chuť!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohová žemľovka.POTREBNÉ PRÍSADY 6 žemlí(rohlíkov), 6 dl. mliečka, 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. práškového cukru, 2 bielky, 350 g. tvarohu, 50 g. hrozienok, 80 g. práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, citrónová kôra, 30g. roztopeného masla na poliatie, lekvár. Bielkový sneh: 3 bielky, 100 g. práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané žemle zalejeme vlažným mliekom, vytlačíme, pridáme 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. prášk. cukru, všetko spolu premiešame. Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žemliam. Pretlačený tvaroh rozmiešame s hrozienkami, vanilínovým cukrom, práškovým cukrom(80 g.), vajcom, a postrúhanou citrónovou kôrou. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu žemľovej masy, potrieme ju pripraveným tvarohom, prikryjeme zvyšnou žemľovou masou, polejeme maslom(30 g.) a vložíme do vyhriatej rúry.Zapečenú žemľovku vyberieme z rúry, natrieme marhuľovým lekvárom a bielkovým snehom, vložíme späť do rúry, zmiernime teplotu a dopečieme. Bielkový sneh: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame doň cukor a znova vyšľaháme dotuha. Túto žemľovku robím často, je chutná a šťavnatá a je toho celkom veľa, aj keď sa to nezdá. Dobrú chuť!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečené zemiaky.POTREBNÉ PRÍSADY očistené a na kocky nakrájané zemiaky olej soľ, čierne korenie, mletý kmín, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam svoj jednoduchý receptík na pečené zemiačky, určite ocenia hlavne maminy: kuchárky začiatočníčky. Zemiaky dáme variť do slanej vody. POZOR, hneď ako začnú vrieť scedíme. Pripravíme si pekáč, na ktorý nalejeme olej, nie veľa!!! Pridáme zemiaky, koreniny podľa chuti, dobre premiešame. Pečieme v rúre nezakryté, občas premiešame. Upečú sa pekne do chrumkava. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.9.2008, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
![]() DomáciPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sladené kondenzované mlieko(Salko) 1 šľahačková smotana rum podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Plechovku sladeného mlieka varíme vo vode 2 hodiny. Necháme vychladnúť a postupne pridávame šľahačku a rum, vyšľaháme. Rady: sladené mlieko nesmie byť teplé, vytvoria sa zrazeninky a vyzerá to nechutne!!! Množstvo rumu je individuálne, ja dávam veľmi málo. Nápoj je výborný chladený!!! Nešľahajte dlho, nápoj na druhý deň zhustne!!! Na zdravie!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2008, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Nepečená jahodová torta.POTREBNÉ PRÍSADY 3 vrecká piškót (okrúhle) 3 tégliky kyslej smotany 1 téglik šĺahačky 4 vanilkové cukry jahody POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej kyslé smotany a vanilkový cukor. Do tortovej formy rozložíme celofán a naň naukladáme vrstvu piškót, jahody, a šľahačkový krém. Vrstvy striedame, ukončíme piškótami. Zaťažíme a dáme do chladničky najmenej na dve hodiny. Zdobíme podľa vlastnej fantázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.1.2008, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |