
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Mária K. (Kukučka) ID 6204 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Pagáčiky s mandlami[ recept č. 10016 zo dňa 3.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg. hladkej múky 1 šľahačková smotana 1 celé veĺké maslo 1 kávová lyžička soli mandle POSTUP PRÍPRAVY 25 dkg. múky +šľahačková smotana+soľ sa zamiesi na cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5-1 cm. 5 dkg. múky rozmiešame s celým maslom a týmto natrieme rozvaľaké cesto. Cesto poskladáme a uložíme na 12 hodín do chladničky. Potom rozvaľkáme a 3X skladáme po 20 minút. Rozvaľkané cesto potieme vajcom a vykrajujeme pagáčiky. Na každý pagáč dáme pól mandle a dáme piecť. Mandle: len vsypeme do vriacej vody pár sekúnd varíme, scedíme a zbavíme šúp. Skladanie cesta je trocha zložitejšie a kto to ešte nerobil, tak nech mi kľudne napíše, skúsim vysvetliť. Čo sa týka veľkosti pagáčikov, ja robím čo najmenšie a nechávam hrubšie cesto, vtedy sú to také zaujímavé rúročky. Je s tým viac roboty, ale výsledok stojí za to a vyzerá to veľmi esteticky. Pagáčiky môžete zdobiť aj orechmi, makom, kmínom...zvyknem trocha osoliť, keď potriem vajcom. Ešte sa mi nestalo, že by mi z pagáčikov zostalo. Dobrú chuť! |