. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea K. (kaayra8) ID 61524
.
Oblasť: Šaľa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.10.2008
Naposledy: 7.12.2009 11:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

POLIEVKY

Arabská kuracia polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 celé kurča, olej, zväzok petržlenovej vňate, 3 mrkvy, zelené olivy - môžu byť aj z fľašky, kurkuma, soľ, 1 l vody

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci na troške oleja opečte kurča, zalejte vodou. Pridajte celý zväzok vňate, olivy a na kolieska nakrájanú mrkvu. Posypte kurkumom dosoľte a všetko varte asi hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mäsová polievka s hubami na čínsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

4 sušené čínske huby, 115 g kuracieho mäsa, 200 g syra tofu, 50 g sterilizovaných nakrájaných bambusových výhonkov, 0,6 l kuracieho vývaru, 1 lyžicu suchého bieleho vína, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu ryžového octu, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžicu kukuričného škrobu

POSTUP PRÍPRAVY

Huby namočíme do vody na 20minút, potom ich vytlačíme, odstránime nohy a nakrájame na pásiky spolu s mäsom, tofu a bambusovými výhonkami.
Vývar prevaríme, vložíme doň všetky suroviny, dáme zovrieť a varíme 1 minútu. Prilejeme víno, sójovú omáčku, ocot, osolíme, okoreníme a niekoľko minút varíme.
Polievku zahustíme škrobom rozmiešaným v malom množstve vody a miešame, pokiaľ nezhustne. Ihneď podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jahňacia polievka s knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jahňaciny s kosťou, 2 l vody, 1 ČL mletého muškátového kvetu, 250 ml sladkej smotany, 2 PL maizeny, olej, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 kaleráb, 200 g karfiolu, 200 g zeleného hrášku, petržlenová vňať, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyte, odblaňte, nakrájajte na menšie kúsky, vložte do vriacej vody, pridajte soľ, štipku muškátového kvetu a varte asi 1 hod. Uvarené mäso vykostite, najemno zomeľte, posoľte, pridajte zvyšný muškátový kvet, smotanu, maizenu, premiešajte a tvarujte malé knedličky.

Na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska, kaleráb na hranolčeky, karfiol rozobratý na ružičky, hrášok a niekoľko 1 min. pražte. Zalejte vriacim vývarom z mäsa, vložte knedličky a pri miernej teplote varte 15 min. Nakoniec dochuťte soľou a posypte posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z králika



POTREBNÉ PRÍSADY

predná časť králika, 200 g koreňovej zeleniny, 80 g póru, 100 ml bieleho vína, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 strúčik cesnaku, 50 g syra, petržlenová vňať, soľ, opražené kocky z chleba

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté mäso vložíme do hrnca, zalejeme asi 2 litrami vody a dáme variť. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ a na miernom ohni varíme do polomäkka. Potom pridáme bobkový list, nadrobno posekaný cesnak, víno a zeleninu uvaríme do mäkka
Mäso vyberieme, oberieme, pokrájame, dáme ho späť do polievky, pridáme na tenké kolieska pokrájaný pár a krátko povarte.
Pred podávaním dajte do každej porcie trochu najemno postrúhaného syra, niekoľko kociek opraženého chleba a posekanú petržlenovú vňať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka s mäsovými knedľami (Bulharsko)



POTREBNÉ PRÍSADY

1, 5 l hovädzieho vývaru, 300 g mletého mäsa, 50 g mrkvy, 50 g ryže, 50 g zeleru, 50 g cibule, 50 g petržlenu, mleté čierne korenie, ocot, 250 g bieleho jogurtu, 2 vajcia, soľ, hladkú múku, čubricu (saturejka)

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia nakrájajte na malé kocky, pridajte šampiňóny a kukuricu. Potom zmiešajte vajcia so solamylom osoľte, okoreňte, pridajte nakrájané mäso a nechajte asi 2 hod. odstáť a potom ho vyberte. Rozpáľte olej a polievkovou lyžicou dávajte na olej rezne a opečte z oboch strán. Podávajte s hranolkami a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka s pečeňovými knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hovädzej pečene, 1 vajce, 1 ČL masla, 2 PL mlieka, 1 malá cibuľa, 1 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, 1 l mäsového vývaru, 40 g bieleho chleba, trocha strúhanky na obalenie, ½ ČL majoránky, 1 PL nakrájanej pažítky, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Hovädziu pečeň v mixéri rozmixujeme najemno. Chlieb polámeme na kúsky a namočíme do mlieka. Vytžmíkame od mlieka. a tiež rozmixujeme najemno. Cibuľu olúpeme, najemno nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou a maslom vložíme do misky. Dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Preddusenú zmes necháme vychladnúť. Zmiešame s vajcom, pečeňou a chlebom. Podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky. Masa má byť dobre tvarovateľná. Ochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. Vo veľkej nádobe za 6 minút pri výkone 600 W ohrejeme prikrytý mäsový vývar. Z pečeňovej masy dvoma čajovými lyžičkami vypichujeme knedličky. Knedličky vložíme do vývaru a varíme 5 minút pri výkone 600 W.
Vývar nalejeme do tanierov (alebo polievkových misiek) a vložíme doň knedličky. Podávame posypané pažítkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zemiaková polievka s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g čerstvých húb, 1 cibuľu, 1 lyžicu bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky, mletú červenú papriku, soľ, rascu, mleté čierne korenie, 300 g zemiakov, majorán, petržlenovú vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, pridáme huby a podusíme.
Poprášime múkou, pridáme mletú papriku, premiešame, zalejeme 1 1/2 l vody a varíme asi 30 minút. Pridáme soľ, rascu, korenie, zemiaky nakrájané na kocky a uvaríme domäkka.
Polievku dochutíme majoránom a posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kapustnica s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kyslej kapusty, 150 g cibule, 1 dl oleja, 1 dl paradajkového pretlaku, kyslá smotana, 50 g sušených húb, 150 g zemiakov, 1, 5 l vody, bobkový list, vegeta, nové korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájajte cibuľu a opražte ju na oleji, pridajte paradajkový pretlak a zalejte 1,5 l vody. Pridajte opláchnutú kapustu, huby namočené vo vode, soľ, vegetu, bobkový list a varte asi 45 min. Zahustite ošúpanými, najemno postrúhanými zemiakmi a varte asi 15 min. Občas premiešajte. Kapustnicu podávajte na tanieroch a ozdobte 1 PL kyslej smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková polievka s bazalkou



POTREBNÉ PRÍSADY

10 g masla, 4 paradajky, 1 ČL paradajkového pretlaku, 600 ml mäsového vývaru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL čerstvo nakrájanej bazalky (môže byť aj sušená), štipka cukru, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky obarte vriacou vodou, opláchnite studenou vodou, olúpte, vyberte stopku a zrnká a nadrobno nasekajte. Cibuľu a cesnak olúpte, cibuľu nasekajte a cesnak prelisujte. Na masle poduste prikrytú cibuľu, cesnak a paradajky 4 min. pri výkone 600 W. Pridajte bazalku, paradajkový pretlak, cukor a vývar. Polievku varte prikrytú 10 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cesnaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

4-6 strúčiky cesnaku, soľ, majoránka, štipka mletého zázvoru, ½ ČL potlčenej rasce, ¼ kg zemiakov, mleté čierne korenie, 30 g husacej alebo bravčovej masti, 150 g chleba, 20 g masti na opečenie chleba

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak rozotrite so soľou, dajte do osolenej vody, pridajte rascu, na kocky pokrájané zemiaky, majoránku, zázvor a masť. Polievka je hotová keď sú zemiaky mäkké. Nakoniec ju okoreňte a vsypte do nej na kocky pokrájaný a na masti opečený chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.8.2009, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu