
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Arabská kuracia polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 celé kurča, olej, zväzok petržlenovej vňate, 3 mrkvy, zelené olivy - môžu byť aj z fľašky, kurkuma, soľ, 1 l vody POSTUP PRÍPRAVY V hrnci na troške oleja opečte kurča, zalejte vodou. Pridajte celý zväzok vňate, olivy a na kolieska nakrájanú mrkvu. Posypte kurkumom dosoľte a všetko varte asi hodinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mäsová polievka s hubami na čínsky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 4 sušené čínske huby, 115 g kuracieho mäsa, 200 g syra tofu, 50 g sterilizovaných nakrájaných bambusových výhonkov, 0,6 l kuracieho vývaru, 1 lyžicu suchého bieleho vína, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu ryžového octu, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžicu kukuričného škrobu POSTUP PRÍPRAVY Huby namočíme do vody na 20minút, potom ich vytlačíme, odstránime nohy a nakrájame na pásiky spolu s mäsom, tofu a bambusovými výhonkami. Vývar prevaríme, vložíme doň všetky suroviny, dáme zovrieť a varíme 1 minútu. Prilejeme víno, sójovú omáčku, ocot, osolíme, okoreníme a niekoľko minút varíme. Polievku zahustíme škrobom rozmiešaným v malom množstve vody a miešame, pokiaľ nezhustne. Ihneď podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jahňacia polievka s knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jahňaciny s kosťou, 2 l vody, 1 ČL mletého muškátového kvetu, 250 ml sladkej smotany, 2 PL maizeny, olej, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 kaleráb, 200 g karfiolu, 200 g zeleného hrášku, petržlenová vňať, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyte, odblaňte, nakrájajte na menšie kúsky, vložte do vriacej vody, pridajte soľ, štipku muškátového kvetu a varte asi 1 hod. Uvarené mäso vykostite, najemno zomeľte, posoľte, pridajte zvyšný muškátový kvet, smotanu, maizenu, premiešajte a tvarujte malé knedličky. Na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska, kaleráb na hranolčeky, karfiol rozobratý na ružičky, hrášok a niekoľko 1 min. pražte. Zalejte vriacim vývarom z mäsa, vložte knedličky a pri miernej teplote varte 15 min. Nakoniec dochuťte soľou a posypte posekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z králikaPOTREBNÉ PRÍSADY predná časť králika, 200 g koreňovej zeleniny, 80 g póru, 100 ml bieleho vína, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 strúčik cesnaku, 50 g syra, petržlenová vňať, soľ, opražené kocky z chleba POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso vložíme do hrnca, zalejeme asi 2 litrami vody a dáme variť. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ a na miernom ohni varíme do polomäkka. Potom pridáme bobkový list, nadrobno posekaný cesnak, víno a zeleninu uvaríme do mäkka Mäso vyberieme, oberieme, pokrájame, dáme ho späť do polievky, pridáme na tenké kolieska pokrájaný pár a krátko povarte. Pred podávaním dajte do každej porcie trochu najemno postrúhaného syra, niekoľko kociek opraženého chleba a posekanú petržlenovú vňať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka s mäsovými knedľami (Bulharsko)POTREBNÉ PRÍSADY 1, 5 l hovädzieho vývaru, 300 g mletého mäsa, 50 g mrkvy, 50 g ryže, 50 g zeleru, 50 g cibule, 50 g petržlenu, mleté čierne korenie, ocot, 250 g bieleho jogurtu, 2 vajcia, soľ, hladkú múku, čubricu (saturejka) POSTUP PRÍPRAVY Prsia nakrájajte na malé kocky, pridajte šampiňóny a kukuricu. Potom zmiešajte vajcia so solamylom osoľte, okoreňte, pridajte nakrájané mäso a nechajte asi 2 hod. odstáť a potom ho vyberte. Rozpáľte olej a polievkovou lyžicou dávajte na olej rezne a opečte z oboch strán. Podávajte s hranolkami a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka s pečeňovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g hovädzej pečene, 1 vajce, 1 ČL masla, 2 PL mlieka, 1 malá cibuľa, 1 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, 1 l mäsového vývaru, 40 g bieleho chleba, trocha strúhanky na obalenie, ½ ČL majoránky, 1 PL nakrájanej pažítky, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Hovädziu pečeň v mixéri rozmixujeme najemno. Chlieb polámeme na kúsky a namočíme do mlieka. Vytžmíkame od mlieka. a tiež rozmixujeme najemno. Cibuľu olúpeme, najemno nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou a maslom vložíme do misky. Dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Preddusenú zmes necháme vychladnúť. Zmiešame s vajcom, pečeňou a chlebom. Podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky. Masa má byť dobre tvarovateľná. Ochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. Vo veľkej nádobe za 6 minút pri výkone 600 W ohrejeme prikrytý mäsový vývar. Z pečeňovej masy dvoma čajovými lyžičkami vypichujeme knedličky. Knedličky vložíme do vývaru a varíme 5 minút pri výkone 600 W. Vývar nalejeme do tanierov (alebo polievkových misiek) a vložíme doň knedličky. Podávame posypané pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zemiaková polievka s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g čerstvých húb, 1 cibuľu, 1 lyžicu bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky, mletú červenú papriku, soľ, rascu, mleté čierne korenie, 300 g zemiakov, majorán, petržlenovú vňať POSTUP PRÍPRAVY Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, pridáme huby a podusíme. Poprášime múkou, pridáme mletú papriku, premiešame, zalejeme 1 1/2 l vody a varíme asi 30 minút. Pridáme soľ, rascu, korenie, zemiaky nakrájané na kocky a uvaríme domäkka. Polievku dochutíme majoránom a posekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kapustnica s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kyslej kapusty, 150 g cibule, 1 dl oleja, 1 dl paradajkového pretlaku, kyslá smotana, 50 g sušených húb, 150 g zemiakov, 1, 5 l vody, bobkový list, vegeta, nové korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pokrájajte cibuľu a opražte ju na oleji, pridajte paradajkový pretlak a zalejte 1,5 l vody. Pridajte opláchnutú kapustu, huby namočené vo vode, soľ, vegetu, bobkový list a varte asi 45 min. Zahustite ošúpanými, najemno postrúhanými zemiakmi a varte asi 15 min. Občas premiešajte. Kapustnicu podávajte na tanieroch a ozdobte 1 PL kyslej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Paradajková polievka s bazalkouPOTREBNÉ PRÍSADY 10 g masla, 4 paradajky, 1 ČL paradajkového pretlaku, 600 ml mäsového vývaru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL čerstvo nakrájanej bazalky (môže byť aj sušená), štipka cukru, soľ POSTUP PRÍPRAVY Paradajky obarte vriacou vodou, opláchnite studenou vodou, olúpte, vyberte stopku a zrnká a nadrobno nasekajte. Cibuľu a cesnak olúpte, cibuľu nasekajte a cesnak prelisujte. Na masle poduste prikrytú cibuľu, cesnak a paradajky 4 min. pri výkone 600 W. Pridajte bazalku, paradajkový pretlak, cukor a vývar. Polievku varte prikrytú 10 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-6 strúčiky cesnaku, soľ, majoránka, štipka mletého zázvoru, ½ ČL potlčenej rasce, ¼ kg zemiakov, mleté čierne korenie, 30 g husacej alebo bravčovej masti, 150 g chleba, 20 g masti na opečenie chleba POSTUP PRÍPRAVY Cesnak rozotrite so soľou, dajte do osolenej vody, pridajte rascu, na kocky pokrájané zemiaky, majoránku, zázvor a masť. Polievka je hotová keď sú zemiaky mäkké. Nakoniec ju okoreňte a vsypte do nej na kocky pokrájaný a na masti opečený chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.8.2009, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |