
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Andrea K. (kaayra8) ID 61524 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jahňacia polievka s knedličkami[ recept č. 17469 zo dňa 30.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jahňaciny s kosťou, 2 l vody, 1 ČL mletého muškátového kvetu, 250 ml sladkej smotany, 2 PL maizeny, olej, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 kaleráb, 200 g karfiolu, 200 g zeleného hrášku, petržlenová vňať, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyte, odblaňte, nakrájajte na menšie kúsky, vložte do vriacej vody, pridajte soľ, štipku muškátového kvetu a varte asi 1 hod. Uvarené mäso vykostite, najemno zomeľte, posoľte, pridajte zvyšný muškátový kvet, smotanu, maizenu, premiešajte a tvarujte malé knedličky. Na rozohriatom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska, kaleráb na hranolčeky, karfiol rozobratý na ružičky, hrášok a niekoľko 1 min. pražte. Zalejte vriacim vývarom z mäsa, vložte knedličky a pri miernej teplote varte 15 min. Nakoniec dochuťte soľou a posypte posekanou petržlenovou vňaťou. |