. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana B. (janka116) ID 61282
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.9.2008
Naposledy: 23.12.2016 9:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ZAVÁRANINY

Kápia v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev na 10kg kápie, alebo aj zelenej papriky pripravíme z 3l vody, 1 sáčok deko, 1kg cukor, 3dl olej, 1/2l octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na nálev uvaríme. Očistíme kápiu, alebo zelenú papriku, naložíme o umytých a vysušených pohárov, zalejeme nálevom (kľudne môže byť aj teplý). Okraje pohárov poutierame a uzatvoríme. Sterilizujeme 15 minút 7dl poháre a 10 minút 3dl poháre. Možno sa to zdá niekomu veľa, ale paprika sa v tomto recepte dáva do pohárov surová , tak preto je čas sterilizácie dlhší. Ak nálev zvýši, kludne si ho odložte do plastovej flaše a použite neskôr. Ja som zavárala kápiu na 3x :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.9.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Superrýchly jednoduchý šťavnatý koláčik s banánmi, nektarinkami a broskyňami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 - 3 vajíčka, 2 prezreté banány, 1,5 šálky cukru, 3 šálky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3/4 šálky oleja, 1,5 šálky mlieka, ovocie (ja som dala nektarinky a broskyne), vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

V mise vidličkou roztlačíme banány, pridáme vajíčka, cukor, múku, prášok do pečiva, mlieko, olej a ručným šlahačom vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (je trochu hustejšie) povrch cesta husto posypeme na menšie kúsky nakrájaným ovocím. Ja som použila nektarinky a broskyne. Pečieme cca na 175 stupňov (teplovzdušná rúra) kým koláčik nezíska zlatistý povrch. Po upečení ešte horúci posypeme vanilkovým cukrom. Koláčik je výborný, šťavnatý a ovocie nespadne dolu. Celý bol hotový za 30 minút. Postup som nefotila, lebo je naozaj jednoduchý. Ovocie možno zameniť podľa chuti. Banán v ceste je treba aspoň jeden. Recept je na veľký plech.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 31.8.2011, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Univerzálny nálev na uhorky, cviklu, karfiol, cibulky s cukrom aj umelým sladidlom - NAJLEPŠÍ NA SVETE



POTREBNÉ PRÍSADY

4l vody, 1l octu, 30dkg kryštálový cukor, 16dkg soli, 40 tabliet umelého sladidla

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept na nálev mám už niekoľko rokov od mojej bývalej šéfky, s ktorou sme vždy cez prestávky v práci "varili a piekli" . Tento nálev je naozaj fantastický a obrovskou výhodou je, že si ho po uvarení a vychladnutí môžte spokojne naliať do plastových fliaš a vydrží aj niekoľko mesiacov!!!!!!! Používam ho najčastejšie na uhorky, ale fantastický je aj na krfiol, cviklu, alebo cibulky. Mala som obavy ked som o nom prvý raz počula, lebo umelé sladidlá naozaj nemusím, ale vôbec ho nie je cítiť. Do každého pohára pridám zopár koliesok mrkvy a cca po 2-3 bobulky cierneho a nového korenia. Kto má rád, môže dať cesnak, cibulu, kôpor..... fantázii sa medze nekladú :) No a teraz konečne ten POSTUP:Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a privedieme k varu. Potom prilejeme ocot a nasypene 40 tabliet umelého sladidla. Po vychladnutí použijeme na zaliatie zeleninky v pohároch a sterilizujeme, alebo dáme do fliaš a máme predpripravené ked bude treba. Je fajn, ze je nálev trvanlivý, lebo ak si ho pripravíte dopredu, nemusíte sa zdržiavať pri zaváraní a čakať kým vychladne..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2014, 7:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu