. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mirka P. (mamamirka) ID 60125
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.9.2008
Naposledy: 31.12.2017 20:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU; ČAS PRÍPRAVY: 55 MINÚT CESTO: 5 celých vajec 250 g práškového cukru 100 ml oleja 100 ml vlažnej vody 250 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 2 lyžičky kakaa 2 lyžičky oleja PLNKA: 750 ml mlieka 3 Zlaté klasy 4 lyžice cukru POLEVA: 2 kyslé smotany 4 lyžice cukru ovocie na ozdobenie (podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista (najlepšie vyšľahať mixérom asi 10 minút), pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto.
25 minút
2.
2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta pridáme kakao rozmiešané v dvoch lyžiciach oleja. Dobre premiešame a cikcakovito vylejeme na biele cesto. Zo Zlatých klasov a z mlieka uvaríme puding a vlažný ho pomocou lyžice porciujeme na cesto. Koláč upečieme.
20 minút
3.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banány v palacinke



POTREBNÉ PRÍSADY

3 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 55 MINÚT 6 banánov 200 g masla 2-3 lyžice kryštáloveho cukru 3 – 6 lyžíc rumu CESTO: 100 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice roztopeného masla 1 lyžica cukru štipka soli 250 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Z múky, vajca, mlieka, roztopeného masla, štipky soli a cukru si pripravíme palacinkové cesto. Necháme ho asi 1 hodinu odstáť a potom z neho urobíme čo najtenšie palacinky.
25 minút
2.
Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme maslo, rum a dobre premiešame. Pridáme banány prekrojené na polovicu a necháme krátko prehriať.
15 minút
3.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Detský dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU; ČAS PRÍPRAVY: 40 MINÚT 2 balíčky dlhých piškót 1 l ovocnej šťavy (aj zo zaváraného ovocia) 2 balíčky Zlatého klasu kryštálový cukor (na prípadné zahustenie sirupu) kompótový mix (2 konzervy po 700 g) 250 ml šľahačky granulované kakao čerstvé ovocie na ozdobenie NÁPLŇ: 500 g tvarohu 5 lyžíc práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Kompótový mix prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Zo šťavy pripravíme puding. Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
15 minút
2.
Na dno menšieho plechu (40 × 30 cm) poukladáme piškóty a na ne navrstvíme kompótové ovocie. Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.
15 minút
3.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný makový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU; ČAS PRÍPRAVY: 90 MINÚT 1 pohár (200 ml) kryštálového cukru 7 vajec 6 lyžíc teplej vody 2 poháre polohrubej múky 2 poháre maku (nepomletého) 1/2 balíčka kypriaceho prášku PLNKA: 400 ml mlieka 1 pohár kryštálového cukru 1 Zlatý klas 250 g masla POSÝPKA: 100 g posekaných vlašských orechov 1 lyžica masla 1/2 balíčka vanilínového cukru 2 lyžice kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Cesto: Cukor, 6 žĺtkov a teplú vodu vymiešame dopenista, postupne pridáme sneh zo 7 bielkov, preosiatu múku s kypriacim práškom a nepomletý mak. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme.
20 minút
2.
Plnka: V mlieku rozmiešame 1 žĺtok, cukor, Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, pridáme do nej zmäknuté maslo a vymiešame v mixéri. Väčšiu časť plnky natrieme na prvý plát cesta, prikryjeme druhým plátom a naň natrieme zvyšok.
25 minút
3.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2010, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Židovské buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

8 PORCIÍ, ČAS PRÍPRAVY: 35 MINÚT 1,5 kg bielej kapusty 1 kg polohrubej múky 1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti 250 g pomletých orechov 100 g práškového cukru soľ

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto.
2.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme ostrôžkou alebo nožom na pásy široké asi 10 cm. Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké 3–4 cm. Uvaríme ich v slanej vode. Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
3.
Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom.
NÁŠ TIP:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2008, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Omeleta z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 25 MINÚT 150 g ovsených vločiek 200 ml mlieka 2 vajcia 20 g cukru 250 g jabĺk olej na vyprážanie 4 lyžice lekváru (podľa chuti) 150 g tvarohu 2 lyžice práškového cukru 2 lyžičky škorice soľ

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vajcia, cukor, postrúhané jablká a trošku soli.
2.
Všetko spolu premiešame a na panvici na rozpálenom oleji pečieme z tejto zmesi malé omelety.
3.
Upečené omelety spájame lekvárom po dve. Pred podávaním ich posypeme tvarohom a práškovým cukrom, do ktorého zamiešame trocha škorice.
NÁŠ TIP:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Snehový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU; ČAS PRÍPRAVY: 55 MINÚT 150 g práškového cukru 5 vajec 150 g masla (môže byť aj rastlinný tuk) 1 kypriaci prášok do pečiva 100 ml vlažného mlieka 250 g výberovej polohrubej múky 100 g marhuľového džemu na potretie n 250 g kryštálového cukru n 1 lyžica citrónovej šťavy n 50 g mandľových lupienkov na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Cukor vymiešame s piatimi žĺtkami a maslom. Postupne pridáme mlieko, prášok do pečiva a múku.
20 minút
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Na upečené, ešte teplé cesto natrieme marhuľový džem.
15 minút
3.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nebo v ústach



POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU, ČAS PRÍPRAVY: 50 MINÚT CESTO: 8 vajec 1 rastlinný tuk 300 g práškového cukru 120 g kokosu 2 lyžice kakaa 100 g hrubej múky 2 hrsti nasekaných orechov PLNKA: 100 g kryštálového cukru 400 ml mlieka 2 žĺtky 1 Zlatý klas 1 maslo POLEVA: 2 biele čokolády 6 lyžíc oleja 250 g marhuľového džemu

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a rastlinným tukom. Pridáme 1/2 snehu z bielkov, kokos, orechy, kakao, múku a nakoniec zvyšný sneh z bielkov. Cesto dobre vymiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
2. PLNKA:
Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme 200 ml mlieka. Krátko povaríme, kým sa karamel nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do karamelu a povaríme 3 minúty. Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
3.
Koláč potrieme džemom, natrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zopár koláčikov od kámošky



POTREBNÉ PRÍSADY

pozri postup

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštanové guľôčky
29.12.2006
60 KUSOV, ČAS PRÍPRAVY: 20 MINÚT
500 g gaštanového pyré (2 kocky)
150 g detských piškót
150 g práškového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
125 g masla

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.10.2008, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Čajíky na jesenné počasie



POTREBNÉ PRÍSADY

Pozri postup

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepšie čaje na jeseň
Broskyňovo-marhuľový čaj - Na mladosť
Ak sa slniečko už dlho na oblohe neobjavilo, pomôže čajový punč zo sušených broskýň a marhúľ.
Účinok: Oba tieto sladučké plody obsahujú veľké množstvo látok (karotinoidov), vďaka ktorým sa vaša pokožka aj vlasy budú cítiť ako na relaxačnom pobyte. Tieto zdraviu prospešné látky podporujú aj krvotvorbu. Ako na to? Zmiešajte zelený čaj so zmesou sušených broskyňových a marhuľových kúskov a zalejte vriacou vodou.
Extra tip: Skúste čaj rooibos s kúskami broskyne. Rooibos obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov a pomáha aj pri liečbe kožných ekzémov.

Čaj s mätou a so škoricou - Zlepšuje zmysly
Čakajú vás ťažké rozhodnutia a koncentrácia musí fungovať na sto percent? Mäta a škorica pomôžu vyriešiť tieto úlohy zázračne rýchlo.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu