
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mirka P. (mamamirka) ID 60125 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Židovské buchty[ recept č. 8026 zo dňa 18.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 8 PORCIÍ, ČAS PRÍPRAVY: 35 MINÚT 1,5 kg bielej kapusty 1 kg polohrubej múky 1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti 250 g pomletých orechov 100 g práškového cukru soľ POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto. 2. Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme ostrôžkou alebo nožom na pásy široké asi 10 cm. Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké 3–4 cm. Uvaríme ich v slanej vode. Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou. 3. Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom. NÁŠ TIP: Tašky môžete pokvapkať aj obyčajnou bravčovou masťou alebo olejom. |
![]() | Alena P. (saska) ID 3921, mimibazar.sk/saska (23.10.2008, 8:31) |
Mirka ale ked ich pokvapkame bravcovou mastou uz to predsa nebudu zidovske buchty ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |