. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína I. (katusap) ID 58699
mimibazar.sk/katusap
Oblasť: Poprad
Telefon: 0905869095
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.9.2008
Naposledy: 8.6.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 140
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pazderňáky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg uvarených zemiakov v šupke, cca 25 dkg polohrubej múky ( niekedy aj viac, záleží od kvality zemiakov), 3-4 PL kyslej smotany ( kľudne aj viac,podľa hustoty cesta), soľ, mleté škvarky cca 25 dkg, bravčová masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Pre mňa jedno z najfantastickejších jedál !!!
Zrejme ho niektoré aj poznáte. Ja mám tento recept od mojej babinky a tá ho mala od svojej svokry. U nich sa pazderňáky robili ako príloha ku kyslej fazuľovej polievke. Je to geniálna kombinácia, ale aj takto samostatne, bez polievky, sú skvelé. Je to ten typ jedla, ktorý SA NEDÁ PRESTAŤ JESŤ:-)))

Z rozpučených uvarených zemiakov, múky, kyslej smotany a soli si vymiesite cesto. Konzistencia tak akurát, aby sa s ním dobre pracovalo. Ak sa veľmi lepí, treba pridať múku. Vyvaľkáte na hrúbku cca 0,5 cm. Cesto tenko natrite br. masťou a na ňu natrite oškvarky. Je dobré nechať masť aj oškvarky trochu zmäknúť v teple, aby sa ľahšie natierali. Mne sa najlepšie osvedčilo roztierať ich rukou, vtedy sa cesto netrhá. Potom to zrolujete ako roládu a tú nakrájajte na cca 3-4 cm hrubé kolieska. Pri konci,kde je roláda tenšia, koliesko odkrojte hrubšie a v strede, kde je roláda hrubšia, stačí odkrojiť tenšie, aby po roztlačení koliesok na cca 1 cm boli tie placky zhruba rovnako veľké. Placky poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte pri 200°C asi 20 min. Pôvodný recept píše pri 200°C 10 min., potom obrátiť a piecť ďalších 10 min. Ja ich neobraciam, pečiem 20 - 25 min. a sú kráske zlatisté a chrumkavé. Treba si to skúsiť, každá rúra je iná, ono vždy spodná strana je upečená viac, preto to obracanie.
Tak dúfam, že Vám bude chutiť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 9.12.2012, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu