. .. .. .. .. .. .
. .

Pazderňáky - RECEPT 46848

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 58699 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Pazderňáky


[ recept č. 46848 zo dňa  ]


Pazderňáky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg uvarených zemiakov v šupke, cca 25 dkg polohrubej múky ( niekedy aj viac, záleží od kvality zemiakov), 3-4 PL kyslej smotany ( kľudne aj viac,podľa hustoty cesta), soľ, mleté škvarky cca 25 dkg, bravčová masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Pre mňa jedno z najfantastickejších jedál !!!
Zrejme ho niektoré aj poznáte. Ja mám tento recept od mojej babinky a tá ho mala od svojej svokry. U nich sa pazderňáky robili ako príloha ku kyslej fazuľovej polievke. Je to geniálna kombinácia, ale aj takto samostatne, bez polievky, sú skvelé. Je to ten typ jedla, ktorý SA NEDÁ PRESTAŤ JESŤ:-)))

Z rozpučených uvarených zemiakov, múky, kyslej smotany a soli si vymiesite cesto. Konzistencia tak akurát, aby sa s ním dobre pracovalo. Ak sa veľmi lepí, treba pridať múku. Vyvaľkáte na hrúbku cca 0,5 cm. Cesto tenko natrite br. masťou a na ňu natrite oškvarky. Je dobré nechať masť aj oškvarky trochu zmäknúť v teple, aby sa ľahšie natierali. Mne sa najlepšie osvedčilo roztierať ich rukou, vtedy sa cesto netrhá. Potom to zrolujete ako roládu a tú nakrájajte na cca 3-4 cm hrubé kolieska. Pri konci,kde je roláda tenšia, koliesko odkrojte hrubšie a v strede, kde je roláda hrubšia, stačí odkrojiť tenšie, aby po roztlačení koliesok na cca 1 cm boli tie placky zhruba rovnako veľké. Placky poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte pri 200°C asi 20 min. Pôvodný recept píše pri 200°C 10 min., potom obrátiť a piecť ďalších 10 min. Ja ich neobraciam, pečiem 20 - 25 min. a sú kráske zlatisté a chrumkavé. Treba si to skúsiť, každá rúra je iná, ono vždy spodná strana je upečená viac, preto to obracanie.
Tak dúfam, že Vám bude chutiť :-)
<< Na objednávku | Pazderňáky | tank >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (9.12.2012, 20:34)
(Y) (Y) (Y) (Y)napad, zajtra urobim na obed fazulu,a tieto pazdernaky, tiež ešte sme to doma nikdy nerobili, tak vyskušame ,-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (gogos) ID 12305, mimibazar.sk/gogos (9.12.2012, 19:45)
Robila som ich prvý krát v živote, cesto sa mi síce zo začiatku strašne lepilo,ale pridávala som si múku, kým nebolo OK a môžem povedať, že som rada že som ich skúsila. Sú naozaj výborné. (radost) (D) ^o)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (6.12.2012, 20:17)
Katka urcite vyskusam vyzera velmi mnaaaaaaaam (Y) (L) (hello) (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (6.12.2012, 19:30)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (9.10.2012, 0:07)
sú super, len nabudúce budem piecť pri 250 stupňoch 10 min. Strašne stvrdli...tie ktoré som jedla prvé, boli ale vynikajúce (L) (L) (L) (L) (L).....aj také sa ale zjedli ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Linda L. (loreen) ID 35670, mimibazar.sk/loreen (23.4.2012, 7:08)
Katka, rada by som vyskúšala tento recept, len mi nie je jasné, či tie uvarené zemiaky v šupke je potrebné potom obieliť, alebo sa rozmačkajú aj so šupkou?
ODPOVEDAŤ
Katarína I. (katusap) ID 58699, mimibazar.sk/katusap (24.4.2012, 11:24)
Linda,treba ich obieliť . Nech sa vydaria (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (21.4.2012, 15:45)
(Y) (Y)Dnes bola táto dobrota vyskúšaná...je skutočne dobrota, posledné kúsky som musela odložiť,lebo by mi moji chlapi všetko naraz zjedli.... (clamp) (clamp)Ďakujem Katka za recept je vynikajúci.. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína I. (katusap) ID 58699, mimibazar.sk/katusap (24.4.2012, 11:25)
Som rada,že chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína U. (kacena65) ID 86546 (17.4.2012, 20:06)
(Y) To musí byť dobrota, určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.3.2012, 22:01)
(Y) (Y)určite vyskúšam (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
majka t. (amela) ID 46937 (27.3.2012, 16:41)
hurá,tento recept hľadám strašne dlho.Piekla ich moja stará mama a nakoľko ju moja mama nemala rada,recept sa nezachoval. :-|
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (26.3.2012, 11:38)
joooj tie vyzerajú super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (26.3.2012, 9:16)
mňam, to musí byť pochúťka (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena D. (AlaNR) ID 166636 (25.3.2012, 13:06)
Katka díky! Kolegyňa ich robieva bez oškvarkov, a tuším to smaží a volá to drapáky. Ak je to to isté, tak môžem potvrdiť, že sa toho nedá objesť (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu