. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína G. (gumkac19) ID 56821
mimibazar.sk/gumkac19
Oblasť: Svidník
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.8.2008
Naposledy: 6.5.2017 9:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 80
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový koláč s čokoládovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík mám z internetu, trošku som si ho upravila, je rýchly, jednoduchý a skvelé chutí :) Potrebujeme: 200g hladkej múky, 200g práškového cukru, 4 vajíčka, 3 vanilkový cukor, 1/2 PDP, 6-7 kusov banánov, džem, 300g horkej čokolády, 250ml smotanu na šľahanie, 400ml kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si piškótu: 200g práškového cukru vymiešame so žĺtkami, pridáme vanilkový cukor, 1/2 PDP, 6 PL horúcej vody a postupne pridávame 200g hladkej múky. Keď máme dobre vymiešané pridáme vyšľahané bielka a jemne premiešame. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C dozlatista. Medzitým si vyšľaháme v miske šľahačku s vanilkovým cukrom, v druhej miske si vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom. Roztopíme nad parou 300g čokolády (najlepšej horkej, môže byť aj mliečna no koláč bude potom sladší). Upečenú piškótu natrieme džemom, a poukladáme na ňu banány (rozrežeme na polovicu a ukladáme reznou časťou na piškótu). Na banány nanesieme čokoládovú penu: do roztopenej čokolády zašľaháme smotanu a nakoniec šľahačku. Dobre premiešané nanesieme na banány a zarovnáme. Koláčik najlepšie nechať cez noc v chladničke, stuhnutý degustujeme :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.4.2013, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americké CINNABON resp. škoricovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Dlho som hľadala ten správny recept, aby chutili presne ako originál a nakoniec som ho našla. Recept je jednoduchý a foto len ilustračné (zabudla som odfotiť pri príprave - doložím pri najbližšom pečení). Čo potrebujeme: 1 pohár mlieka, 1ks droždie, 2ks vajíčka, hladká múka, maslo, kryštálový cukor, trstinový cukor, práškový cukor, soľ, mletú škoricu, krémový syr. Z tejto dávky vám vyjde okolo 16-18 cinnabonov.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: 1 pohár (250ml) horúceho mlieka vylejeme do veľkej misky, pridáme rozdrvené droždie, 1/2 pohára kryštálového cukru, 2 celé vajíčka (pri izbovej teplote), 1 čl soli, 4 a 1/2 pohára hladkej múky, a 1/3 pohára roztopeného masla, všetko dobre vypracujeme na cesto. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu nakysnúť. Náplň: 2,5 PL mletej škorice, 1 pohár trstinového cukru a 1/4 pohára roztopeného masla. Všetko dobre premiešame. Keď nám cesto nakyslo rozvaľkáme si ho do obdlžníka s hrúbkou 1 cm. Potrieme 1/4 pohárom roztopeným maslom a nanesieme náplň. Zrolujeme a krájame roládky s hrúbkou cca 2,5 - 3cm. Poukládame na pekáč s papierom na pečenie blízko seba a necháme cca 30 min. podkysnúť. Medzitým si vyhrejeme rúru (180°C na elektrickej, na plynovej stupeň 4až 5) a necháme upiecť cca 20 min. dozlatista. Kým sa cinnabony pečú v rúre spravíme si polevu: 100g krémového syra (použila som Cavabel Cream Spread z Lidlu), 1/4 pohára roztopeného masla, 1,5 pohára práškového cukru, 1/2 čl vanilkového exraktu (ja som použila vanilkový cukor), a na okraj čl soli. Všetko dobré premiešame a vznikne nám hustejšia poleva, ktorou potrieme upečené cinnabony ešte za horúca. Podávame teplé, úžasne chutia, určite si zamilujete. :) Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 30.9.2018, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu