
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový koláč s čokoládovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík mám z internetu, trošku som si ho upravila, je rýchly, jednoduchý a skvelé chutí :) Potrebujeme: 200g hladkej múky, 200g práškového cukru, 4 vajíčka, 3 vanilkový cukor, 1/2 PDP, 6-7 kusov banánov, džem, 300g horkej čokolády, 250ml smotanu na šľahanie, 400ml kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si piškótu: 200g práškového cukru vymiešame so žĺtkami, pridáme vanilkový cukor, 1/2 PDP, 6 PL horúcej vody a postupne pridávame 200g hladkej múky. Keď máme dobre vymiešané pridáme vyšľahané bielka a jemne premiešame. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C dozlatista. Medzitým si vyšľaháme v miske šľahačku s vanilkovým cukrom, v druhej miske si vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom. Roztopíme nad parou 300g čokolády (najlepšej horkej, môže byť aj mliečna no koláč bude potom sladší). Upečenú piškótu natrieme džemom, a poukladáme na ňu banány (rozrežeme na polovicu a ukladáme reznou časťou na piškótu). Na banány nanesieme čokoládovú penu: do roztopenej čokolády zašľaháme smotanu a nakoniec šľahačku. Dobre premiešané nanesieme na banány a zarovnáme. Koláčik najlepšie nechať cez noc v chladničke, stuhnutý degustujeme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.4.2013, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Americké CINNABON resp. škoricovníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Dlho som hľadala ten správny recept, aby chutili presne ako originál a nakoniec som ho našla. Recept je jednoduchý a foto len ilustračné (zabudla som odfotiť pri príprave - doložím pri najbližšom pečení). Čo potrebujeme: 1 pohár mlieka, 1ks droždie, 2ks vajíčka, hladká múka, maslo, kryštálový cukor, trstinový cukor, práškový cukor, soľ, mletú škoricu, krémový syr. Z tejto dávky vám vyjde okolo 16-18 cinnabonov. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1 pohár (250ml) horúceho mlieka vylejeme do veľkej misky, pridáme rozdrvené droždie, 1/2 pohára kryštálového cukru, 2 celé vajíčka (pri izbovej teplote), 1 čl soli, 4 a 1/2 pohára hladkej múky, a 1/3 pohára roztopeného masla, všetko dobre vypracujeme na cesto. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu nakysnúť. Náplň: 2,5 PL mletej škorice, 1 pohár trstinového cukru a 1/4 pohára roztopeného masla. Všetko dobre premiešame. Keď nám cesto nakyslo rozvaľkáme si ho do obdlžníka s hrúbkou 1 cm. Potrieme 1/4 pohárom roztopeným maslom a nanesieme náplň. Zrolujeme a krájame roládky s hrúbkou cca 2,5 - 3cm. Poukládame na pekáč s papierom na pečenie blízko seba a necháme cca 30 min. podkysnúť. Medzitým si vyhrejeme rúru (180°C na elektrickej, na plynovej stupeň 4až 5) a necháme upiecť cca 20 min. dozlatista. Kým sa cinnabony pečú v rúre spravíme si polevu: 100g krémového syra (použila som Cavabel Cream Spread z Lidlu), 1/4 pohára roztopeného masla, 1,5 pohára práškového cukru, 1/2 čl vanilkového exraktu (ja som použila vanilkový cukor), a na okraj čl soli. Všetko dobré premiešame a vznikne nám hustejšia poleva, ktorou potrieme upečené cinnabony ešte za horúca. Podávame teplé, úžasne chutia, určite si zamilujete. :) Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 30.9.2018, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |