končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
chutné kuracie mäsko na gyrosePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, olej, soľ, korenie korenie gyros, zeleninka, prelisovaný cesnak, raj. pretlak alebo kečup, ako príloha ryža alebo zemiaky.. a ruky :-D :-) POSTUP PRÍPRAVY kuracie prsia si nakrájame na rezančeky.. v miske si zmiešame olej s gyros korením a vmiešame mäsko, najlepšie nechať aspoň pol hodinku odstáť ale nieje podmienka.. a potom šup s tým na panvicu kde to chvílku opečieme. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, pretlak alebo kečup a podlejeme troškou vody a pridáme na kocôčky pokrájanú zeleninku.. (ja používam hrášok a mrkvu ale je to na vás...) podľa chuti osolíme a okoreníme čier, korením.. A spolu to všetko dusíme až kým mäsko a zeleninka nebudú fajné mäkučké..... ako prílohu môžme pridať ryžu či zemiaky.. :-) tak milé mamičky dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2009, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Cigánske rezníčky...POTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg kuracích rezňov, 2 celé vajcia, 4 PL oleja, 1 PL vorcestrové omáčky, 1 PL tekutého polievkového korenia, 4 PL solamylu, 1 KL korenia, 1 KL sladkej papriky, 1 KL štipľavej papriky alebo chilli, 2 PL kečupu, 1 soli, 4 cibule POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kocky, pridáme všetky ingrediencie a nakoniec cibuľu nakrájanú na plátky. Dáme uležať do chladničky (najlepšie cez noc). Na panvici vysmážame malé placky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečená morka.....POTREBNÉ PRÍSADY 1 morka , soľ , majorán , 150 g údenej slaninky , 100 g masti , mäsový vývar na podlievanie POSTUP PRÍPRAVY Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy. Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom. Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme. Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút. Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky. Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou. Upečieme do mäkka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sýty kurací hrniec s tekvicou ....POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg kuracích stehien , 900 g tekvice , 1 PL olivového oleja , 1 stredne veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , 200 ml bieleho vína , 2 PL paradajkového pretlaku , 2 bobkové listy , 1/2 KL rozmrveného sušeného tymianu , 1 konzervu (asi 460 g) veľkej bielej fazule , soľ , mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej. Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier. Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Potom prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a trochu soli. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2008, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura na hubách so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kuracích pŕs, 2 cibule, 200 g húb (čerstvé alebo z konzervy), 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml kuracieho vývaru, 200 ml smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, kajenské korenie, strúhaný muškátový oriešok POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. V kastróliku zohrejeme olej. Prudko opečieme kuracie mäso. Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby. Keď sa to osmaží, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou a približne 5 min. Povaríme. Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cereálne guľky musli...POTREBNÉ PRÍSADY 200g ovsenných vločiek, 100g hrubozrnnej múčky, 100g cukru, 10g rastlinného tuku, 1 vajce, 50g hrozienok, 50 g nasekaných orieškou, papierové košíčky. POSTUP PRÍPRAVY Ovsenné vločky, hrubozrnnú múku, cukor, tuk, vajce, hrozienka a oriešky vymiešame na masu, z ktorej formujeme gulôčky. Dáme ich do papierových košíčkov a môžeme podávať.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2008, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
syrovo-smotanové cestoviny.. 10min. varenie- záchrana v poslednej chvíli...POTREBNÉ PRÍSADY balík ľubovolných cestovín, 1 menšia cibuľa, šunková saláma, syr bambíno, smotana na varenie, olej, soľ, čier.korenie a postrúhaný tvrdý syr môžte pridať aj viac druhou bude to ešte chutnejšie... POSTUP PRÍPRAVY cibuľu si nakrájame na drobno a usmažíme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájenú šunkovú salámu a ešte chvíločku spolu opražíme, ďalej pridáme bambíno trošku necháme rozpustiť a podlejeme smotanou na varenie. Pridáme nastrúhaný syr, prisolíme a prikoreníme štipkou čierneho korenia a chvílku povaríme kým sa syr nerozpustí a ten omáčku zahustí... Podávame s cestovinami... tento recept sa dá dotvárať podla svojich chutí. ja tam zvyknem pridávať niekedy aj hrášok a zas keď nemám doma bambíno tak dávam aj klasické syrečky karička alebo aj iné... a taktiež robievam aj tak že dám uvarené cestoviny do zapekacej misy a zalejem ich touto omáčkou a dám to spolu ešte zapiecť na cca 10 min... ja tieto cestoviny zbožňujem sú naozaj super... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.2.2009, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Burizónová vianočná pochúťka...POTREBNÉ PRÍSADY 300g kryš. cukru, 1 sladené salco, 250g masla, 2-3 balíčky bielych burizónov... POSTUP PRÍPRAVY Kryš. cukor upálime na karamel. Do karamelu pridáme salco a maslo. Dôkladne premiešame aby sa suroviny spojili, nakoniec vmiešame burizóny.. Lyžicou ešte za tepla formujeme gulôčky ktoré ukladáme do košíčkou a necháme stuhnúť... My ich strašne zbožňujeme sú mňam mňam..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2008, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Berlínsky Punč...POTREBNÉ PRÍSADY 300g kryš. cukru, 500ml vody, 1L bieleho vína, 250ml rumu, 6 lyžíc citrónovej šťavy. POSTUP PRÍPRAVY Cukor nasypeme do 500ml vody a prevaríme. Prilejeme víno ale už nevaríme. Rum zohrejeme zapálime a prilejeme k punču. Pridáme precedenú citrón. šťavu, dochutíme a podávame horúci... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Hriatô...POTREBNÉ PRÍSADY 250ml medu, 1 lyžica masti alebo masla, 1 L pálenky... POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozpustíme med, keď je horúci primiešame maslo a necháme spolu prehriať. Potom pridáme pálenku a všetko spolu dôkladne premiešame. Namiesto medu môžme použiť aj skaramelizovaný cukor. Ten zafarbí hriatô na hnedšiu farbu... Hriatô sa podáva horúce... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |