končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Andrea B. (Andy.pauli) ID 55071 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pečená morka.....[ recept č. 9313 zo dňa 10.12.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 morka , soľ , majorán , 150 g údenej slaninky , 100 g masti , mäsový vývar na podlievanie POSTUP PRÍPRAVY Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy. Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom. Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme. Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút. Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky. Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou. Upečieme do mäkka. V prípade potreby morku podlievame |