. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

RECEPTY

Martina B. (diabambulka) ID 51992
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2008
Naposledy: 8.6.2022 16:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvové pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

Možno malá inšpirácia na Veľkú noc :-) Cesto : 200 g na jemno nastrúhanej mrkvy,300 g zmäknutého stuženého tuku, 400 g hladkej múky,1 ks vanilkový cukor,ďalej potrebujeme :marhuľový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na suchom plechu 15-20 minút. Upečené natrieme marhuľovým džemom. Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veľkonočný zajačikovia



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto :600 g hladká múka,300 ml vlažná voda,100 ml oleja,1 vajce,8 PL kryštálového cukru,25 g čerstvé droždie,1 čajová lyžička prášku do pečiva,štipka soli,nastrúhaná kôra z pomačanča,Maková plnka:200 g mletý mak,100 g práškový cukor,100 ml horúceho mlieka,1 PL masla,2 PL slivkového lekváru,1 banán,1 čajová lyžička mletej škorice,1 čajová lyžička perníkového korenia,Ďalej potrebujeme :olej na vymastenie plechu,hrozienka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :Príprava cesta :Polohrubú múku preosejeme do misy, pridáme kypriaci prášok, soľ, nastrúhanú kôru z pomaranča, cukor a premiešame. Z vlažnej vody, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pridáme vajce a olej. Všetko spolu premiešame a vymiesime. Keď sa cesto odlepuje od varešky má tú správnu konzistenciu. Necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.Maková plnka príprava :V miske zmiešame mletý mak s práškovým cukrom, mletou škoricou, perníkovým korením, 2 PL slivkového lekváru a roztlačeným banánom. Všetko toto zalejeme horúcim mliekom, v ktorom sme si roztopili maslo. Zmiešame a môžeme natrieť už vykysnuté cesto.Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na menšie časti. Každú časť natrieme makovou plnkou a zrolujeme ako závin.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2013, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept )



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g lístkové cesto, 2 žĺtky, 2 PL mlieka\r\nPlnka 1.:\r\n 2x425 ml kompót jahodový, voda podľa potreby, 2 ks pudingový prášok jahodový, 1 ks pudigový prášok vanilkový, 1 vanilkový cukor, 2 bielky, 250 g tvaroh jemný\r\nPlnka 2.:\r\n 2 ks smotana na šľahanie 33 %, 2 ks stužovač šľahačky, 250 g tvaroh jemný, 1 vanilkový cukor, 3 PL práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.\r\nPlnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.\r\nPripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.5.2012, 7:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu