
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mrkvové pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY Možno malá inšpirácia na Veľkú noc :-) Cesto : 200 g na jemno nastrúhanej mrkvy,300 g zmäknutého stuženého tuku, 400 g hladkej múky,1 ks vanilkový cukor,ďalej potrebujeme :marhuľový džem POSTUP PRÍPRAVY Postup: Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na suchom plechu 15-20 minút. Upečené natrieme marhuľovým džemom. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Veľkonočný zajačikoviaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto :600 g hladká múka,300 ml vlažná voda,100 ml oleja,1 vajce,8 PL kryštálového cukru,25 g čerstvé droždie,1 čajová lyžička prášku do pečiva,štipka soli,nastrúhaná kôra z pomačanča,Maková plnka:200 g mletý mak,100 g práškový cukor,100 ml horúceho mlieka,1 PL masla,2 PL slivkového lekváru,1 banán,1 čajová lyžička mletej škorice,1 čajová lyžička perníkového korenia,Ďalej potrebujeme :olej na vymastenie plechu,hrozienka na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Postup :Príprava cesta :Polohrubú múku preosejeme do misy, pridáme kypriaci prášok, soľ, nastrúhanú kôru z pomaranča, cukor a premiešame. Z vlažnej vody, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pridáme vajce a olej. Všetko spolu premiešame a vymiesime. Keď sa cesto odlepuje od varešky má tú správnu konzistenciu. Necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.Maková plnka príprava :V miske zmiešame mletý mak s práškovým cukrom, mletou škoricou, perníkovým korením, 2 PL slivkového lekváru a roztlačeným banánom. Všetko toto zalejeme horúcim mliekom, v ktorom sme si roztopili maslo. Zmiešame a môžeme natrieť už vykysnuté cesto.Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na menšie časti. Každú časť natrieme makovou plnkou a zrolujeme ako závin. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2013, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept )POTREBNÉ PRÍSADY 400 g lístkové cesto, 2 žĺtky, 2 PL mlieka\r\nPlnka 1.:\r\n 2x425 ml kompót jahodový, voda podľa potreby, 2 ks pudingový prášok jahodový, 1 ks pudigový prášok vanilkový, 1 vanilkový cukor, 2 bielky, 250 g tvaroh jemný\r\nPlnka 2.:\r\n 2 ks smotana na šľahanie 33 %, 2 ks stužovač šľahačky, 250 g tvaroh jemný, 1 vanilkový cukor, 3 PL práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.\r\nPlnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.\r\nPripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.5.2012, 7:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |