. .. .. .. .. .. .
. .

Veľkonočný zajačikovia - RECEPT 53024

Martina B. (diabambulka) ID 51992
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2008
Naposledy: 8.6.2022 16:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Veľkonočný zajačikovia


[ recept č. 53024 zo dňa  ]


Veľkonočný zajačikovia


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto :600 g hladká múka,300 ml vlažná voda,100 ml oleja,1 vajce,8 PL kryštálového cukru,25 g čerstvé droždie,1 čajová lyžička prášku do pečiva,štipka soli,nastrúhaná kôra z pomačanča,Maková plnka:200 g mletý mak,100 g práškový cukor,100 ml horúceho mlieka,1 PL masla,2 PL slivkového lekváru,1 banán,1 čajová lyžička mletej škorice,1 čajová lyžička perníkového korenia,Ďalej potrebujeme :olej na vymastenie plechu,hrozienka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :Príprava cesta :Polohrubú múku preosejeme do misy, pridáme kypriaci prášok, soľ, nastrúhanú kôru z pomaranča, cukor a premiešame. Z vlažnej vody, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pridáme vajce a olej. Všetko spolu premiešame a vymiesime. Keď sa cesto odlepuje od varešky má tú správnu konzistenciu. Necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.Maková plnka príprava :V miske zmiešame mletý mak s práškovým cukrom, mletou škoricou, perníkovým korením, 2 PL slivkového lekváru a roztlačeným banánom. Všetko toto zalejeme horúcim mliekom, v ktorom sme si roztopili maslo. Zmiešame a môžeme natrieť už vykysnuté cesto.Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na menšie časti. Každú časť natrieme makovou plnkou a zrolujeme ako závin.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na menšie časti. Každú časť natrieme makovou plnkou a zrolujeme ako závin.


Preložíme cez seba a konce cesta prekrojíme.


Zatočíme ako twister


a vytvarujeme zajačikovi ušká.


Preložíme na vymastený plech a potrieme zajačika olejom. Z hrozienok si urobíme ňufáčik a očká.


Líčka ozdobíme troškou nemletého maku.


Vložíme do ešte chladnej rúry, zapneme a pri teplote 160°C pomaly pečieme. Zajačikov vkladáme preto do studenej rúry, lebo kým sa vyhreje cesto ešte pomaly podkysne.Dobrú chuť a Veselú Veľkú noc :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept ) | Veľkonočný zajačikovia | Mrkvové pečivo >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.3.2013, 15:37)
(velikonoce2) (velikonoce2) (velikonoce2)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu