
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Dobrá kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY bravčová masť, cibuľa, 0,5kg kyslej kapusty, mletá červená sladká paprika, 4 zemiaky, 4 spišské párky, soľ, cukor, 1 lyžica hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Na bravčovej masti speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu, posypeme mletou červenou paprikou. Necháme podusiť, po 10min. podlejeme vodou a pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Prichutíme soľou a necháme variť cca 30min. Počas varenia dáme do polievky zavariť spišské párky, ktoré najviac po 1min. vo vriacej zmesi vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí párky pokrájame na kolieska. Zátrepka: do 0,5l studenej vody prisypeme hladkú múku a rozšľaháme, cez sitko vlejeme do polievky, necháme zovrieť. Do polievky vsypeme pokrájané párky a dochutíme cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Paradajkový krém s parmezánomPOTREBNÉ PRÍSADY trocha masla, lyžica hladkej múky, pol cibule, 2 rajčiakove pretlaky, soľ, lyžička cukru, celé čierne korenie, bobkový list, šľahačková smotana, parmezán (ale môže byť aj iný tvrdý syr) POSTUP PRÍPRAVY Z masla a hladkej múky pripravíme zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme a zalejeme vodou. Potom pridáme rajčiakové pretlaky, osolíme, osladíme, pridáme 2-3 zrnká čierneho korenia, bobkový list a spolu povaríme. Pred dovarením vlejeme do polievky 150ml šľahačkovej smotany. Hotovú polievku potom na tanieri ozdobíme postrúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Majolenkové reznePOTREBNÉ PRÍSADY tatárska omáčka alebo majonéza, kuracie rezne, cesnak, vajce, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme tatársku omáčku alebo majonézu, roztlačený cesnak, vajíčko a zamiešame. Potom do zmesi poukladáme rezne a necháme v chladničke deň-dva. Po odležaní rezne vyberieme, neotierame, obalíme v strúhanke a vypražíme. Podávame so zemiakmi a prílohou môže byť uhorkový šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2009, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovina s kuracím mäsom a rokfortovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľa, kuracie prsia, soľ, čierne korenie, vegeta, šampiňóny, syr NIVA, mäkký tavený syr (napr.Bambino), cestoviny, sladká smotana na varenie, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsíčka. Osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, vegetou, pridáme pokrájané šampiňóny a dusíme domäkka. Omáčka: syr NIVA zmiešame s mäkkým taveným syrom, pridáme sladkú smotanu na varenie, truchu mlieka a povaríme to, kým trošku zhustne. V slanej vode uvaríme cestoviny, ktoré po scedení zmiešame s pripraveným mäsom. Zmes naložíme na tanier, polejeme omáčkou a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.7.2010, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečený karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, karfiol, kyslá pochúťková smotana, mlieko, vajíčka, koreniny podľa chuti, strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY V slanej vode uvaríme na ružičky rozobratý karfiol a na kocky pokrájané zemiaky. Poukladáme do pekáča. Môžeme pridať aj klobásku. Rozhabarkujeme kyslú smotanu, vajíčka, mlieko a zalejeme. Vrch posypeme rôznym korením podľa chuti (gyros, zmes korenia na zemiaky, grilovacie korenie.....). Dopečieme v rúre dozlatista. Nakoniec vrch posypeme strúhaným syrom, ktorý ešte necháme roztopiť v rúre. Podávame s kyslou uhorkou alebo cviklou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Karfiolové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY menší karfiol, 3 vajcia, 200ml mlieka, 7pl polohrubej múky, 1pl soli, 1 lyžička vegety, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Karfiol rozoberieme na drobné ružičky alebo pokrájame na 2-3cm kúsky a uvaríme v mierne osolenej vode do polomäkka. Potom ho scedíme a ochladíme. Z mlieka, múky a vajec vymiešame hladké cesto, pridáme vegetu, soľ, petržlenovú vňať a kúsky predvareného karfiolu. Všetko spolu zľahka premiešame. Polievkovou lyžicou naberáme rovnaké porcie zmesi, ktoré vyprážame na panvici na horúcom oleji z oboch strán 2-3 minúty. Ako prílohu môžeme podať zemiakové pyré, ryžu alebo hocijaký šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maslová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vajcia, 250g kryštálového cukru, 50g masla, 250g polohrubej múky, 150ml mlieka, prášok do pečiva, škorica, maliny, broskyne (samozrejme, môže byť aj iné ovocie) POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vymiešame s kryštálovým cukrom do penista, pridáme maslo, opäť dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme polohrubú múku. V mlieku rozpustíme prášok do pečiva a prilejeme k ostatným ingredienciám. Dáme na 5-7 min. do rúry a ovocím ozdobíme až po chvíli, aby nekleslo úplne na dno. Po upečení posypeme cukrom a škoricou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2009, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový zákusok s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 250g masla, 250g práškového cukru, 5 žĺtkov, 2 lyžice kakaa, 125g posekaných orechov, vanilkový cukor, 1 dcl rumu, 4 pol.lyžice polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, sneh z 5 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Maslo, práškový cukor a žĺtky vymiešame do penista. Postupne pridávame ostatné suroviny, sneh opatrne zamiešame až na konci a hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo vyložený papierom na pečenie. Upečieme a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2009, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PerníkPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 1 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3/4 kypriaceho prášku do pečiva, 1 prášok do perníka, 1-2 lyžice kakaa, 2 celé vajcia, 2 hrnčeky mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dobre premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (prípadne remosku, ak chcete mať okrúhly tvar torty). Pečieme zvoľna 40-45 minút. Pre slávnostné príležitosti môžete perník po vychladnutí poliať čokoládovou polevou a ozdobiť orechmi, šlahačkou, alebo len tak posypať strúhaným kokosom. Ja ho zvyknem niekedy aj prekrojiť a potrieť fajným domácim slivkovým lekvárom. To už podľa chuti. Rýchly a veľmi chutný zákusok........môj manžel ho zbožňuje, možno aj preto si ma vzal. :-D Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ORECHOVÉ "VEJFUKSÍKY" PO PRABABIČKEPOTREBNÉ PRÍSADY 250g mleté orechy, 250g práškový cukor, 1 celé vajce, 1 žĺtok, POLEVA: 1 bielko, 9 lyžíc práškový cukor, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Z mletých orechov, žĺtka, cukru a celého vajca vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na placku. Nožom narežeme štvorčeky (cca 1,5 cm), potrieme polevou (len kvapku), ozdobíme hrozienkom a v mierne vyhriatej rúre pečieme zvoľna na pečiacom papieri. POLEVA: bielko s cukrom ušľahať do hustej peny. Veľmi chutné a rozplývajúce sa pečivko. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |