končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
NATIERKA Z VAJEC / 6 porcii /POTREBNÉ PRÍSADY 60 g masla,1 lyzica horcice,1 mala cibula,sol,mlete cierne korenie,niekolko kvapiek worcesterskej omacky,2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Zmäknute maslo vymiesame s horcicou,postruhanou cibulou,solou,korenim a worcesterskou omackou,pridame na tvrdo uvarene a postruhane vajcia / struhame na drobnom struhadle / a dobre vymiesame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
TVAROH SO SARDINKAMI / 10-12 porcii /POTREBNÉ PRÍSADY 300 g tvarohu,1 skatula sardiniek,sol,1 vajce,citronova stava POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh a sardinky zomelieme,pridame na tvrdo uvarene a postruhane vajce,sol,citronovu stavu a vsetko spolu vymiesame.Namiesto tvarohu mozme pouzit bryndzu alebo smotanovy syr. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
SALAMOVY GULASPOTREBNÉ PRÍSADY 5 lyzic masti,3 cibule,2 lyzice mletej papriky,400 g salamy,1500 g zemiakov,2 lyzice hladkej muky,sol POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dame polovicu masti,na ktorej mierne spenime nadrobno pokrajanu cibulu.Pridame papriku,trocha vody,olupane,na kocky pokrajane zemiaky,osolime,prikryjeme a dusime.Poloudusene zemiaky zahustime zaprazkou,ktoru pripravime zo zvysku masti a muky.Zriedime vriacou vodou a povarime.Napokon pridame na kocky pokrajanu osupanu salamu a este chvilu povarime.Podavame s ciernym chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PECENOVE HALUSKYPOTREBNÉ PRÍSADY 30 g masla,sol,1 vajce,100 g mletej pecene,1 strucik cesnaku,mlete cierne korenie,asi 100 g struhanky alebo detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY V miske vymiesame maslo so solou,vajcom,pecenou,prelisovanym cesnakom a mletym ciernym korenim.Potom pridame tolko struhanky alebo detskej krupice aby sme z cesta mohli robit halusky.Najlepsie je redsie nie velmi huste a robit ich na tom haluskovaci rovno do polievky su vyborne nadychane. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
SALAMOVE KOSICKYPOTREBNÉ PRÍSADY 4 hrubsie kolieska parizskej salamy,2 vajcia,mleta cervena paprika,150 g tvrdeho syra,sol,petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Kolieska salamy neosupeme,ale len poutierame a poukladame na rozohriaty grilovaci rost.Na kazde koliesko dame cast cast rozslahanych vajec s postruhanym syrom,ktory osolime.Potom rost zasunieme a 4 minuty grilujeme lem z jednej strany.Grilovanim sa z koliesok salamy utvoria akoby kosicky.Povrch posypeme mletou cervenou paprikou.Ozdobime vňatou a podavame so zemiakmi alebo s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVA NATIERKA /na jednu davku/POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg cervenej papriky,1 kg zelenej papriky,1/2 kg mrkvy,10 ks feferoniek,1 kg cibule,6 hlavok cesnaku,130 g cukru,130 g soli,1 flasu oleja,2 dl octu,2 lyzice horcice,2 lyzice mleteho cierneho korenia, POSTUP PRÍPRAVY Vsetku zeleninu umyjeme,ocistime,zomelieme / feferonky cele / a dame verit.Pridame cukor,sol,olej,ocot a hodinu varime.Dame vychladnut a potom vymiesame horcicu a mlete cierne korenie.Nalozime do poharov a dobre uzavrieme.Paprikove natierka je vyborna na chlebicky s maslom,ale aj ako pridavok do omacok a do stiav k mäsu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepecena rolada kokosovaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 bal.BE-BE keksov,15 dkg praskov.cukru,3 dkg kakaa,rumova esencia alebo rum,1lyz.kavy uvarena silna kava, PLNKA:15dkg palmarin,14dkg pras.cukor,1lyz.vanilkovy cukor,5dkg medu,5dkg struhaneho kokosu POSTUP PRÍPRAVY Na doske valkom rozdrvime keksy v nadobe.Potom ich dobre zmiesime,s kavou,kokosom,kakaom,cukor,rumova prichut kava sa dava take mnozstvo aby vznikla pevna hmota.Kokosovu hmotu rozvalkame na plat 30 krat 30 cm.Rovnomerne ho potrieme plnkou , ktoru pripravime zo surovin.Plat natesno zvinieme,pevne,zabalime do alobalu a dame do chladnicky stuhnut.Potom nakrajame je vyborna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVY MRVENICOVY KOLACPOTREBNÉ PRÍSADY MRVENICA: 1 1/2 dl hladkej muky,1/2 dl ovsenych vlociek,3 lyzice praskoveho cukru,100g masla PLNKA: 3-4 jablka,2 lyzice cukru,1 lyzica mletej skorice POSTUP PRÍPRAVY 1. Vyhrejte ruru na 225 stupnou a najprv si pripravte mrvenicku : ryhchlo si pripravte muku,ovsene vlocky,cukor a maslo.Najjednoduchsie je pouzit kuchynsky robot. 2.Jablka osupte,vykrojite z nich jaderniky a zvysok jablk nakrajajte na väcsie kusy alebo na platy. 3.Do vymastenej nadoby na pecenie poukladajte jablka. 4.Jablka posypte cukrom a skoricou.Uplne navrch posypte kolac mrvenicou. 5.Kolac pecte v rure na prostrednej mriezke priblizne 20-25 min.dokial jablka nezmäknu a mrvenica neziska zlatu farbu.Kolac podavajte este teply. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2008, 23:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
PIROHY SO SUNKOUPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350G LISTKOVE CESTO,4LYZICKY PARADAJKOVEJ STAVY, Plnka:250G ZEMIAKOV,SOL,4 SUSENE PARADAJKY NALOZENE V OLIVOVOM OLEJI,100G SUMKA,SOL,CIERNE KORENIE, Okrem toho: MUKA NA POSYPANIE PRACOVNEJ DOSKY,1 VAJICKO POSTUP PRÍPRAVY 1. Ruru vyhrejte na 200 stupnou.Ocistite a umyte zemiaky.osuste ich a nakrajajte na kusky.Zemiaky varte priblizne 5 min.vo vriacej osolenej vode.Po uvareni zemiaky scedte. 2. Susane paradajky otrite kuchynskou papierovou utierkou a nakrajajte na tenke platy.Sunku nakrajajte na male kocky. 3. V mise premiesajte uvarene zemiaky s pokrajanymi paradajkami a sunkou.Vsetko okorente ciernym korenim a ochutte solou. 4.Na pracovnu dosku posypanu mukou rozvalajte listkove cesto na stvorec s dlzkou strany 30 cm a tento rozkrojte na styri mensie stvorce.Kazdy z nich potrite paradajkovou stavou a na prostriedok kazdeho z nich polozte primerane mnozstvo pripravenej naplne. 5.Stvorce polozte tak,aby ste ziskali trojuholnik.Konce dobre stlacte,aby sa spojili.Pirohy jemne prepichnite vidlickou,aby otvormi mohla unikat para. 6.Pirohy potrite rozslahanym vajickom a polozte ich na plech,na peciaci papier.Plech vlozte do rury a pirohy pecte 16-18 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 22.6.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PAVUCIA TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:4 vajcia,200g pras.cukor,100g hrubej muky,1/2 pras.do peciva,1/8 l mlieka,100g orechov KREM:200g masla,3 PL cukru,1 zltok,trocha rumu,vanilkovy puding,3,5dl mlieka,marcipanova hmota,zelene potravinarske farbivo, PRISADY NA PAVUKA:125g zomletych piskot,125g masla,125g pras.cukru,1 PL kakaa,1 zltok,trochu rumu POSTUP PRÍPRAVY 1.zltky vymiesame s cukrom,pridame muku s praskom do peciva,mlieko a dobre premiesame.Uslahame tuhy sneh z bielkoua s mletymi orachami pridavame k cestu.Zlahka premiesame.Tortovu formu vymastime,vysypeme mukou nalejeme do nej cesto a pomali pecieme vo vyhriatej rure.Vychladnuti korpus rozkrojime a naplnime kremom. 2. Priprava kremu: Vsetky suroviny dobre vyslahame a na koniec do nich zamieame vychladnuti puding u v areny v 3,5 dl mlieka. 3.Marcipanovou hmotou obalime tortu.Hore vytvorime cokoladovu pavucinu,na bokoch urobime male pavuky z lentiliek.Pavuka urobime s zmiesanim prisad,polejeme cokoladou a posypeme ryzou na zdobemie.Oci su z lentiliek a nozicky z pelendreku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 8.9.2008, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |