. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Marta M. (burky55) ID 50886
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2008
Naposledy: 29.12.2013 10:28
Aktualizácia: 21.10.2008 12:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

NÁTIERKY

NATIERKA Z VAJEC / 6 porcii /



POTREBNÉ PRÍSADY

60 g masla,1 lyzica horcice,1 mala cibula,sol,mlete cierne korenie,niekolko kvapiek worcesterskej omacky,2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknute maslo vymiesame s horcicou,postruhanou cibulou,solou,korenim a worcesterskou omackou,pridame na tvrdo uvarene a postruhane vajcia / struhame na drobnom struhadle / a dobre vymiesame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

TVAROH SO SARDINKAMI / 10-12 porcii /



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g tvarohu,1 skatula sardiniek,sol,1 vajce,citronova stava

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh a sardinky zomelieme,pridame na tvrdo uvarene a postruhane vajce,sol,citronovu stavu a vsetko spolu vymiesame.Namiesto tvarohu mozme pouzit bryndzu alebo smotanovy syr.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

SALAMOVY GULAS



POTREBNÉ PRÍSADY

5 lyzic masti,3 cibule,2 lyzice mletej papriky,400 g salamy,1500 g zemiakov,2 lyzice hladkej muky,sol

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dame polovicu masti,na ktorej mierne spenime nadrobno pokrajanu cibulu.Pridame papriku,trocha vody,olupane,na kocky pokrajane zemiaky,osolime,prikryjeme a dusime.Poloudusene zemiaky zahustime zaprazkou,ktoru pripravime zo zvysku masti a muky.Zriedime vriacou vodou a povarime.Napokon pridame na kocky pokrajanu osupanu salamu a este chvilu povarime.Podavame s ciernym chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PECENOVE HALUSKY



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g masla,sol,1 vajce,100 g mletej pecene,1 strucik cesnaku,mlete cierne korenie,asi 100 g struhanky alebo detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

V miske vymiesame maslo so solou,vajcom,pecenou,prelisovanym cesnakom a mletym ciernym korenim.Potom pridame tolko struhanky alebo detskej krupice aby sme z cesta mohli robit halusky.Najlepsie je redsie nie velmi huste a robit ich na tom haluskovaci rovno do polievky su vyborne nadychane.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

SALAMOVE KOSICKY



POTREBNÉ PRÍSADY

4 hrubsie kolieska parizskej salamy,2 vajcia,mleta cervena paprika,150 g tvrdeho syra,sol,petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Kolieska salamy neosupeme,ale len poutierame a poukladame na rozohriaty grilovaci rost.Na kazde koliesko dame cast cast rozslahanych vajec s postruhanym syrom,ktory osolime.Potom rost zasunieme a 4 minuty grilujeme lem z jednej strany.Grilovanim sa z koliesok salamy utvoria akoby kosicky.Povrch posypeme mletou cervenou paprikou.Ozdobime vňatou a podavame so zemiakmi alebo s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVA NATIERKA /na jednu davku/



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg cervenej papriky,1 kg zelenej papriky,1/2 kg mrkvy,10 ks feferoniek,1 kg cibule,6 hlavok cesnaku,130 g cukru,130 g soli,1 flasu oleja,2 dl octu,2 lyzice horcice,2 lyzice mleteho cierneho korenia,

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetku zeleninu umyjeme,ocistime,zomelieme / feferonky cele / a dame verit.Pridame cukor,sol,olej,ocot a hodinu varime.Dame vychladnut a potom vymiesame horcicu a mlete cierne korenie.Nalozime do poharov a dobre uzavrieme.Paprikove natierka je vyborna na chlebicky s maslom,ale aj ako pridavok do omacok a do stiav k mäsu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepecena rolada kokosova



POTREBNÉ PRÍSADY

3 bal.BE-BE keksov,15 dkg praskov.cukru,3 dkg kakaa,rumova esencia alebo rum,1lyz.kavy uvarena silna kava, PLNKA:15dkg palmarin,14dkg pras.cukor,1lyz.vanilkovy cukor,5dkg medu,5dkg struhaneho kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Na doske valkom rozdrvime keksy v nadobe.Potom ich dobre zmiesime,s kavou,kokosom,kakaom,cukor,rumova prichut kava sa dava take mnozstvo aby vznikla pevna hmota.Kokosovu hmotu rozvalkame na plat 30 krat 30 cm.Rovnomerne ho potrieme plnkou , ktoru pripravime zo surovin.Plat natesno zvinieme,pevne,zabalime do alobalu a dame do chladnicky stuhnut.Potom nakrajame je vyborna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVY MRVENICOVY KOLAC



POTREBNÉ PRÍSADY

MRVENICA: 1 1/2 dl hladkej muky,1/2 dl ovsenych vlociek,3 lyzice praskoveho cukru,100g masla PLNKA: 3-4 jablka,2 lyzice cukru,1 lyzica mletej skorice

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vyhrejte ruru na 225 stupnou a najprv si pripravte mrvenicku : ryhchlo si pripravte muku,ovsene vlocky,cukor a maslo.Najjednoduchsie je pouzit kuchynsky robot. 2.Jablka osupte,vykrojite z nich jaderniky a zvysok jablk nakrajajte na väcsie kusy alebo na platy. 3.Do vymastenej nadoby na pecenie poukladajte jablka. 4.Jablka posypte cukrom a skoricou.Uplne navrch posypte kolac mrvenicou. 5.Kolac pecte v rure na prostrednej mriezke priblizne 20-25 min.dokial jablka nezmäknu a mrvenica neziska zlatu farbu.Kolac podavajte este teply.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2008, 23:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

PIROHY SO SUNKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350G LISTKOVE CESTO,4LYZICKY PARADAJKOVEJ STAVY, Plnka:250G ZEMIAKOV,SOL,4 SUSENE PARADAJKY NALOZENE V OLIVOVOM OLEJI,100G SUMKA,SOL,CIERNE KORENIE, Okrem toho: MUKA NA POSYPANIE PRACOVNEJ DOSKY,1 VAJICKO

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ruru vyhrejte na 200 stupnou.Ocistite a umyte zemiaky.osuste ich a nakrajajte na kusky.Zemiaky varte priblizne 5 min.vo vriacej osolenej vode.Po uvareni zemiaky scedte. 2. Susane paradajky otrite kuchynskou papierovou utierkou a nakrajajte na tenke platy.Sunku nakrajajte na male kocky. 3. V mise premiesajte uvarene zemiaky s pokrajanymi paradajkami a sunkou.Vsetko okorente ciernym korenim a ochutte solou. 4.Na pracovnu dosku posypanu mukou rozvalajte listkove cesto na stvorec s dlzkou strany 30 cm a tento rozkrojte na styri mensie stvorce.Kazdy z nich potrite paradajkovou stavou a na prostriedok kazdeho z nich polozte primerane mnozstvo pripravenej naplne. 5.Stvorce polozte tak,aby ste ziskali trojuholnik.Konce dobre stlacte,aby sa spojili.Pirohy jemne prepichnite vidlickou,aby otvormi mohla unikat para. 6.Pirohy potrite rozslahanym vajickom a polozte ich na plech,na peciaci papier.Plech vlozte do rury a pirohy pecte 16-18 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 22.6.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PAVUCIA TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:4 vajcia,200g pras.cukor,100g hrubej muky,1/2 pras.do peciva,1/8 l mlieka,100g orechov KREM:200g masla,3 PL cukru,1 zltok,trocha rumu,vanilkovy puding,3,5dl mlieka,marcipanova hmota,zelene potravinarske farbivo, PRISADY NA PAVUKA:125g zomletych piskot,125g masla,125g pras.cukru,1 PL kakaa,1 zltok,trochu rumu

POSTUP PRÍPRAVY

1.zltky vymiesame s cukrom,pridame muku s praskom do peciva,mlieko a dobre premiesame.Uslahame tuhy sneh z bielkoua s mletymi orachami pridavame k cestu.Zlahka premiesame.Tortovu formu vymastime,vysypeme mukou nalejeme do nej cesto a pomali pecieme vo vyhriatej rure.Vychladnuti korpus rozkrojime a naplnime kremom.
2. Priprava kremu: Vsetky suroviny dobre vyslahame a na koniec do nich zamieame vychladnuti puding u
v areny v 3,5 dl mlieka. 3.Marcipanovou hmotou obalime tortu.Hore vytvorime cokoladovu pavucinu,na bokoch urobime male pavuky z lentiliek.Pavuka urobime s zmiesanim prisad,polejeme cokoladou a posypeme ryzou na zdobemie.Oci su z lentiliek a nozicky z pelendreku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.9.2008, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu