. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládovo-kávový koktail



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 l teplého mlieka, 1 dl ovocného sirupu, 100 g čokolády, 1 žĺtok, 1 dl uvarenej čiernej kávy, 20 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do mixéra nalejeme teplé mlieko, pridáme sirup, postrúhanú čokoládu, čerstvý žĺtok, uvarenú čiernu kávu a všetko spolu mixujeme asi minútu. Podávame teplý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Banánový detský koktail



POTREBNÉ PRÍSADY

1 banán, 2,5 dl mlieka, 50 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Banán olúpeme, pokrájame na kocky. Do mixéra dáme mlieko, cukor, kúsky banánu a dobre vymixujeme.
Ihneď podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.7.2008, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NÁPOJE:Ananásový nápoj



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva ananásu, 1 citrón, 250 ml vody, ľad

POSTUP PRÍPRAVY

Šťavu z kompótu zlejeme, zmiešame ju s citrónovou šťavou (podla chuti), prípadne prisladíme. Do vysokých pohárov dáme kúsky ananásu a kocky ľadu. Do polovice nalejeme pripravenú ananásovu šťavu, dolejeme ju vodou a premiešame. Pohár ozdobíme kolieskom citrónu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sladká rozprávka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vrecká alebo 210g piškót, 3 tégliky kyslej smotany, 1 téglik šlahačkovej smotany, 4 vanilkové cukry, ovocie - jahody, marhule, čučoriedky, broskyne, ananás alebo kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej kyslú smotanu a vanilkový cukor. Do tortovej formy rozložíme celofán alebo alobal a naň naukladáme vrstvu piškót, ovocia a šľahačkového krému. Vrstvy striedame, ukončíme piškótami ktoré okvapkáme šťavou z kompótu. Zaťažíme a dáme do chladničky na dve hodiny, najlepšie však na celú noc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Citrónová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor
Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru.

Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla.
Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Broskyňová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, 50 g a 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g hladkej múky, 25 g maizeny, 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva, 500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie), 250 g tvarohu,
250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček čírej želatíny v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 200°C (plynová stupeň 3-4). Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva. Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min. Necháme vychladnúť. 1/3 broskýň nadrobno nakrájame. Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne. Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme stuhnúť do ľadničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov (mandľami môžeme oblepiť bok torty).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Broskyňová torta so zmrzlinou



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň, 6 plátkov želatiny, 1 tenký tortový korpus, 300 g vanilkovej zmrzliny, 2 lyžice mandľových úlomkov, 1/4 l sľahačkovej smotany, 30 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus - či už upečený doma alebo kúpený v obchode - vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Americký koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 1 hrnček kryštalového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček oleja, 4 jablká, hrsť orechov, hrozienka, čokoládovú polevu, maslo na vymastenie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme polohrubú múku, škoricu, očistené jablká pokrájané na kocky, orechy a hrozienka. Husté cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.6.2008, 7:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

3-bitka domáca



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 3 vajcia, 250 g kryštálový cukor, 1 dcl olej, 2 dcl polohrubá múka, 1 čajová lyžička sódy bikarbony, 2 polievkové lyžice kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia s cukrom vymiešame, plus ostatné prísady. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Plnka I: 1/2 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 1 a1/2 zlatý klas, 100 g kryštálový cukor - uvariť kašu, nechať vychladnúť. Po vychladnutí všľahať 250 g Hery.

Plnka II: 1 plechovku salka variť vo vode 2 hod. Do vychladnutej všľahať 200 g Hery.
Na vychladnuté cesto rozotrieme plnku I., na ňu rozložíme 2 balenia BB keksov, potom natrieme plnku II. a polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2008, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Letná ľadová misa



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: Jablká, hrušky, pomaranče, banány, kiwi, ananás, citrón, mango, nektarinky, atď.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prílohy (okrem citróna) nakrájame na malé kocky, dáme do veľkej misy a pomiešame (zľahka). Nakoniec pokvapkáme citrónom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu