končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládovo-kávový koktailPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 l teplého mlieka, 1 dl ovocného sirupu, 100 g čokolády, 1 žĺtok, 1 dl uvarenej čiernej kávy, 20 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Do mixéra nalejeme teplé mlieko, pridáme sirup, postrúhanú čokoládu, čerstvý žĺtok, uvarenú čiernu kávu a všetko spolu mixujeme asi minútu. Podávame teplý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Banánový detský koktailPOTREBNÉ PRÍSADY 1 banán, 2,5 dl mlieka, 50 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Banán olúpeme, pokrájame na kocky. Do mixéra dáme mlieko, cukor, kúsky banánu a dobre vymixujeme. Ihneď podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 2.7.2008, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NÁPOJE:Ananásový nápojPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva ananásu, 1 citrón, 250 ml vody, ľad POSTUP PRÍPRAVY Šťavu z kompótu zlejeme, zmiešame ju s citrónovou šťavou (podla chuti), prípadne prisladíme. Do vysokých pohárov dáme kúsky ananásu a kocky ľadu. Do polovice nalejeme pripravenú ananásovu šťavu, dolejeme ju vodou a premiešame. Pohár ozdobíme kolieskom citrónu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Sladká rozprávkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vrecká alebo 210g piškót, 3 tégliky kyslej smotany, 1 téglik šlahačkovej smotany, 4 vanilkové cukry, ovocie - jahody, marhule, čučoriedky, broskyne, ananás alebo kompót POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej kyslú smotanu a vanilkový cukor. Do tortovej formy rozložíme celofán alebo alobal a naň naukladáme vrstvu piškót, ovocia a šľahačkového krému. Vrstvy striedame, ukončíme piškótami ktoré okvapkáme šťavou z kompótu. Zaťažíme a dáme do chladničky na dve hodiny, najlepšie však na celú noc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Citrónová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru. Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla. Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Broskyňová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 50 g a 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g hladkej múky, 25 g maizeny, 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva, 500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie), 250 g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček čírej želatíny v prášku POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200°C (plynová stupeň 3-4). Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva. Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min. Necháme vychladnúť. 1/3 broskýň nadrobno nakrájame. Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne. Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme stuhnúť do ľadničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov (mandľami môžeme oblepiť bok torty). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Broskyňová torta so zmrzlinouPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň, 6 plátkov želatiny, 1 tenký tortový korpus, 300 g vanilkovej zmrzliny, 2 lyžice mandľových úlomkov, 1/4 l sľahačkovej smotany, 30 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus - či už upečený doma alebo kúpený v obchode - vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Americký koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček kryštalového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček oleja, 4 jablká, hrsť orechov, hrozienka, čokoládovú polevu, maslo na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme polohrubú múku, škoricu, očistené jablká pokrájané na kocky, orechy a hrozienka. Husté cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 26.6.2008, 7:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
3-bitka domácaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3 vajcia, 250 g kryštálový cukor, 1 dcl olej, 2 dcl polohrubá múka, 1 čajová lyžička sódy bikarbony, 2 polievkové lyžice kakaa. POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom vymiešame, plus ostatné prísady. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Plnka I: 1/2 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 1 a1/2 zlatý klas, 100 g kryštálový cukor - uvariť kašu, nechať vychladnúť. Po vychladnutí všľahať 250 g Hery. Plnka II: 1 plechovku salka variť vo vode 2 hod. Do vychladnutej všľahať 200 g Hery. Na vychladnuté cesto rozotrieme plnku I., na ňu rozložíme 2 balenia BB keksov, potom natrieme plnku II. a polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2008, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Letná ľadová misaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Jablká, hrušky, pomaranče, banány, kiwi, ananás, citrón, mango, nektarinky, atď. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prílohy (okrem citróna) nakrájame na malé kocky, dáme do veľkej misy a pomiešame (zľahka). Nakoniec pokvapkáme citrónom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |