končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moj zemiakovy chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hl muky T 602 - nevysypte ju celu nehajte si na spodku v sacku na spracovanie na doske 1 cele cerstve drozdie 500 ml letnej vody 1 pol. lyzica soli 1/2 PL octu 1 PL mletu rascu Uvarene 2 vacsie zemiaky troska cukru POSTUP PRÍPRAVY Do DP dat na spod letnu vodu ,drozdie a cukor potom pridat ocot, muku ,sol a rascu a navrch nastruhat na jemno zemiaky ako na syr. Cesto Vam vypracuje DP, ked ho mate dajte si na lopar muku zo sacku a vylejte cesto z DP a len vypracovat aby sa nelepilo na ruky ,cesto nie je huste je redsie. Do janskej hlbsej misky dajte papier na pecenie a cesto presunte do nej. Nehajte asi 40 min. kysnut a potom dat piect do vyhriate rury na 200 stupnov asi 25 min potom stiahnite na 180 piect zvysnych 35min. CHlebik vyberte z rury a nehajte ho na niecom vychladnut na nejakej mriezke aby zo spodku nezvlhol od teploty a po vrchu ho jemne potrite letnou vodou. Mozete ho prikryt utierkou Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 15.1.2010, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja prva z domaceho marcipanuPOTREBNÉ PRÍSADY marcipan- 20 dkg mandli olupanych, 20 pras.cukru, 3 horuce PL vody a 1 PL mandlovej aromy.\r\nTORTA- korpus-orechovy a PLNKA- parizsky krem POSTUP PRÍPRAVY Ak bude mat niekto zaujem poslem mailom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 15.2.2010, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JEŽKOPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto som robila podla Marta G. (Egreska) ID 53992 . potrebne prisady : 500g hl.muky,1/2 drozdia,250ml tepleho mlieka,3 PL cukor,sol,100 ml oleja , PLNKA: slivkovy lekvar na potretie 1 vajicko, 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Do DP som si dala prisady a nehala program 13 kysnute cesto. Po vykysnuti som si na lopari cesto rozdelila na 3 rovnake casti a potom kazdu cast este na polovicu. Rozvalkala som si kruh a natrela slivkovym lekvarom.Toto som opakovala az kym mi neostal posledny vyvalkany kruh ten je vacsi ako ostatne zakryjeme nim vsetky kruhy a podhneme. Vytvarujeme si hlavicku a chrbatik nastrihujeme noznicami.Nehame este 20 min.podkysnut potom potrieme rozslahanym vajickom,posypeme vanilkovym cukrom a ozdobime cokoladovymi kruzkami (mozu byt aj hrozienka).Pecieme vo vyhriatej rure na 180 C 25 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2009, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Smotanová s NIVOUPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka,maslo,soľ, 1 kyslá smotana,1 trojuholník syr NIVA POSTUP PRÍPRAVY Z vajíčok urobime praženicu na masle. Do vychladnutej praženice pridáme smotanu a na drobno nastrúhaný NIVA syr.Nesolíme,lebo praženica je ochutená aj NIVA syr je slaný.Rozmixujeme a natierame na chlebík. DOBRÚ CHUŤ !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ZAPEKANÉ PALACINKY SO SNEHOMPOTREBNÉ PRÍSADY PALACINKY - Letná voda 700ml,hladká múka tak ,aby cesto nebolo ani husté ale ani riedke pridávať podľa potreby,1 vajce,štipka soli,štipka prášku do pečiva,kryštálový cukor 1 PL, olej ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - 1 šlahačková smotana 33%,1 varová čokoláda,2 PL kryš.cukru,100g masla -´môže byť,ale nemusí záleží ak chcete mať viacej polevy PLNKA - 1 Marhuľový lekvár, 1 konzerva velká broskýň,1 malá konzerva mandarinky, 1 škoricový cukor SNEH - 4 bielka,2PL kryšt.cukru,štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na palacinky urobíme cesto,aby nebolo ani riedke ani husté.Rozohrejeme teflónovú panvicu priemer asi ako máte formu na tortu.Pred každou palacinkou kvapneme olej ,ale len kvapku a takto urobime približne 15 ks palaciniek. Medzi tým si dáme urobit čokoládovú polevu.Do rajničky dáme smotanu,podrvenú čokoládu,cukor a maslo a neháme rozpustiť, miešame aby neprihorelo.Keď nám začne vrieť vypneme ,ale občas premiešame ,aby sa nevytvorila kôra ako na pudingu. A začneme vrstviť palacinky do tortovej formy. Striedame lekvár s plnkou,ktorú si vytvoríme ovocie zmiešame so škoricovým cukrom -rozmixovať, ale nie na jemno,alebo nakrájať na drobné kúsky.Poslednú palacinku potrieme lekvárom a na ňu rozotrieme sneh,ktorý urobíme vyšľaháme bielka na sneh ,keď je vyšľahaný pridáme cukor a štipku soli a došľaháme. Hotové dáme do 180 C vyhriatej rúry kým sa sneh nezapečie do zlatista. PRAJEM DOBRÚ CHUŤ !!! Je to ozaj výborné :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2009, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks 33% šľahačková smotana 250ml, 1ks 100g varová čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Smotanu vylejeme do vyššej nádoby,v ktorej ju zohreme.Pridáme nalámanú čokoládu a stále miešame kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nezačne vrieť.Vypneme a neháme vychladnúť.Vychladnutú zmes dáme na 24 hod. do chladničky. Na druhý deň vyberieme zmes z chladničky a poriadne vyšľaháme el.šľahačom.Dáme do nádobky a šup do mrazničky na druhy deň máte skvelú zmrzlinu. Ak chcete väčšie množstvo vždy treba dať pomer 1:1. Prajem dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové stehno na dubákochPOTREBNÉ PRÍSADY 500g brav.stehna,1 velká cibuľa, 3 plátky obyč.slaninky, sušené dubáky tak za 2 hrste, 1PL worchester.omáčky,1 PL sójovej omáčky, 2 PL hladkej múky, soľ, 1 bujón hribovy može ,ale nemusí byť. 1 šlahačková smotana. troška rozmarínu može byť aj čerstvý.2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Na oleji osmažíme do zlatista cibuľu,pridáme na tenke plátky nakrájané mäso a na drobno pokrájanú slaninku.Dobre opečieme. Posolíme.Pridáme uvarené 10 min.a zliate dubáky.Posypeme múkou. Pridáme Worchester a sójovú omáčku a podlejeme vodou podľa potreby.Zakryjeme a dusíme do mäkka.Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.Ak chcete pridáte bujón a rozmarin.Ak sa Vám zdá omáčka riedka posypte múkou.Na záver prilejeme smotanu a este povaríme 10 minút. Ako prílohu odporúčam cestoviny. A MŇAM DO TOHO!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Banánový chlebíček s ananásomPOTREBNÉ PRÍSADY 110g rozpusteného a vychladnutého masla 1 rozmačkaný banán 1 hrnček ananásových kociek 4 rozšlahané vajcia 310g hladkej múky 1 lyžica prášku do pečiva 1/2 lyžičky sódy bicarbony 1/2 lyžičky soli 1 lyžička mletej škorice 1/2 hrnčeka cukru kryštálového POSTUP PRÍPRAVY - Maslo,banán,ananás a vajcia zmiešame a nalejeme do pekárne - Ostatné suroviny dobre premiešame a rovnomerne prisypeme do pekárničky - Pekáreň nastavíme a zapneme na program KOLÁČ-MÚČNIK - Po ukončení programu chlebíček vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Môže sa poliať čokoládou. DOBRÚ CHUŤ!!! RADA: Po vymiešaní asi 10 min. vyberte lopatky a v chlebíku ostanú po upečení,len malé dierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 1.1.2009, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |