
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Hubová paštétaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg húb /kuriatka a dubáky/, 1 kg papriky, 0,80 kg cibule, 1 polievková lyžica /PL/ soli, 1 PL vegety, 1 PL čierneho korenia, 1 celá hlávka cesnaku, O,5 dl oleja, 0,40 kg masti POSTUP PRÍPRAVY Huby očistíme, nakrájame a povaríme 2minuty v osolenej vode. Na oleji podusíme nasekanú cibuľu, papriku, pridáme soľ, vegetu, korenie, cesnak. Podusíme, pridáme huby a spolu dusíme dovtedy, kým sa odparí voda. Potom vmiešame masť, dáme do pohárov, zavrieme a 40 minút zasterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.12.2012, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bielková roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 bielkov, 20 Čl /čajová lyžička/ kryštálového cukru, 2 PL /polievková lyžica/ srtúhaného kokosu, 2 PL polohrubej múky, 2 PL nasekanej čokolády na varenie, 2 PL nasekanych vlašškých orechov, 2 PL hrozienok, 1 prášok do pečiva. Plnka: 2 celé vajcia, 15 Čl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/8 masla, nutela Poleva: 50 g čokolády na varenie, 30 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: bielky vyšlaháme do polotuha a pomaly pridávame cukry, šľaháme do tuha, opatrne primiešame ostatné suroviny, natrieme na plech vystlaný mastným papierom a pečieme na 170 st 10 až 15 minút do bledohneda, horúce jemne pocukrujeme a stočíme do rolády, necháme vychladnúť. Medzitým nad parou vyšľaháme vajcia a cukry, vychladnutú masu potom spojíme s vyšľahaným maslom. Plnka musí byť jemná a nadýchaná. Studené cesto rozbalíme, papier opatrne stiahneme, na cesto natrieme nutelu podľa chuti, stačí jemno, na to vyšľahanú plnku a zatočíme. Čokoládu na varenie a maslo dáme rozpustit s maslom do mikrovlnky a natrieme na roládu. Necháme v chladničke stuhnúť, potom krájame na asi 1 cm rezy. Kým som stihla odfotiť, nebolo čo, ale všetkým chutil. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.7.2010, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |