
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Bielková roláda[ recept č. 29911 zo dňa 28.7.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 bielkov, 20 Čl /čajová lyžička/ kryštálového cukru, 2 PL /polievková lyžica/ srtúhaného kokosu, 2 PL polohrubej múky, 2 PL nasekanej čokolády na varenie, 2 PL nasekanych vlašškých orechov, 2 PL hrozienok, 1 prášok do pečiva. Plnka: 2 celé vajcia, 15 Čl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/8 masla, nutela Poleva: 50 g čokolády na varenie, 30 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: bielky vyšlaháme do polotuha a pomaly pridávame cukry, šľaháme do tuha, opatrne primiešame ostatné suroviny, natrieme na plech vystlaný mastným papierom a pečieme na 170 st 10 až 15 minút do bledohneda, horúce jemne pocukrujeme a stočíme do rolády, necháme vychladnúť. Medzitým nad parou vyšľaháme vajcia a cukry, vychladnutú masu potom spojíme s vyšľahaným maslom. Plnka musí byť jemná a nadýchaná. Studené cesto rozbalíme, papier opatrne stiahneme, na cesto natrieme nutelu podľa chuti, stačí jemno, na to vyšľahanú plnku a zatočíme. Čokoládu na varenie a maslo dáme rozpustit s maslom do mikrovlnky a natrieme na roládu. Necháme v chladničke stuhnúť, potom krájame na asi 1 cm rezy. Kým som stihla odfotiť, nebolo čo, ale všetkým chutil. |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.7.2010, 20:20) |
s nutelou musi byt dobrota ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |